juhannusviikko alkoi tuulisena ja jatkui sateisena

heinapaalit

HEINÄPAALIT KORISTAVAT PELTOJA JO ENNEN JUHANNUSTA

ti 19.6.2018

Ja luvassa on koleaa ja sadetta.  ”Niin kuin aina juhannuksena”, Radio Suomen toimittajat totesivat.  Jussi ja minä nautimme maanantaina auringonpaisteesta.  Pahin tuuli ei osunut mökkipihalle.  Metsä suojaa mukavasti.

Teimme aamulla metsälenkin.  Sitä ennen teimme pienen sisustusjutun.  Meillä on nykyään vieraita varten levitettävä vuodesohva  ”akvaariossamme”.  Se on entinen äidin viherhuone, jossa on isot ikkunat, siitä nimi.

IMG_1438

KAKTUSKOLLAASINI PÄÄSI SEINÄLLE

Ahkeroin piirustuskurssilla uusia kollaaseja.  Halusin kaktus-triptyykin esille.  Nyt se pääsi kunniapaikalle.

 

IMG_1439

KIRJASTOSTA LÖYTYI KESÄLUKEMISTA

Päivä vierähti pois tiehensä ilman kiireitä.  Lämmitin meille päivällä eilisen kalakeiton loput.  Nautin iltapäiväauringosta keinulla hyvän kirjan parissa.  Minulla on meneillään 700-sivuinen Margaret Atwoodin romaani ”Sokea surmaaja”.  Olen täysin sen lumoissa.  Jussi suunnitteli tulevia kesäprojekteja.  Listasta tuli pitkä.

IMG_9908

VÄRILÄIKKIÄ MÖKKIPIHALLA

Illalla oli pakko kastella istutukset.  Sadetta ei ole näkynyt kuukauteen.  Katoin meille fetasalaatti-illallisen ulkopöydän ääreen.  Tarkenimme juuri ja juuri.  Sen jälkeen oli hyvä vetäytyä sisätiloihin.

 

IMG_1440

RUTIKUIVA MÖKKIPIHA OLI PITKÄSTÄ AIKAA MÄRKÄ

Tänään taivas oli mustanpuhuva ja mökkipiha kiilteli sateesta märkänä. Meidän aamupäivälenkkimme jäi väliin. Kun teimme lähtöä, sade vain yltyi. Minä istahdin tyytyväisenä sohvalle takkatulen ääreen ja jatkoin lukemista. Jussi istui tietokoneen ääreen ja viihtyi siinä pitkän tovin.

sade

SADE KASTELI KUKKAPENKIT TEHOKKAASTI

Minun päiväni pelasti puhelinsoitto Päivölästä. ”Järjestämme 10.7.2018 täällä Suuren Maalaustapahtuman. Haluaisitko osallistua ruokapalkalla? Tarvitsemme ohjaajaa ja samalla voit tuoda omia akvarelleja näytteille!”  Näin hehkutti kuvataiteen ja arkkitehtuurin linjanjohtaja Satu Kiuru. Minä suostuin oitis ja lupasin tuoda myös perheen paikalle.

TAPAHTUMA ON AVOIN KAIKILLE
Aika 10.7. klo 12-18
Paikka: Päivölän opisto, Päivöläntie 52, 37770 Tarttila (Valkeakoski)

Päivölän opiston Severi-sali
Päivölän opistolla pääsee tekemään taidetta akvarellisti Marjaleena Etulan kanssa, joka ohjaa ja opastaa vierailijat akvarellimaalauksen pariin. Tämän lisäksi on mahdollista tutustua Marjaleenan akvarelleihin. 

Päivölä on mukava retkikohde pikkupojillekin. Olen itse vieraillut siellä jo lapsena, sillä Lasse-isä toimi Päivölässä muutaman vuoden opettajana. Osallistuin siellä parina kesänä Marjukka Paunilan vetämille akvarellikursseille ja muutama vuosi sitten Sadun ja Salla Laurinollin järjestämälle viikonloppukurssille.

Mukava, kun akvarelli-innostukseni on huomattu! Taiteilijayhteisö täällä Hämeessä on sen verran pieni, että puskaradio toimii. Seuraava tapaaminen Sadun kanssa on maalauskurssilla Nazzanossa Italiassa. Ehkäpä siellä syntyy lisää akvarelleja myös Päivälän kesätapahtumaan.

 

pilvet

HIENOT PILVET JÄRVEN YLLÄ

Päivällä sade jatkui ja tuuli yltyi.  Jussi uhmasi myrskyä ja lämmitti saunan.  Minä ihastelin mahtavia aaltoja – turvallisesti mökin ikkunasta.

myrsky2

MYRSKY

Siirrymme huomenna vaivihkaa kaupunkiin. Minulla on hammaslääkäri ja illalla viimeinen maalauskurssipäivä Tavastialla. Varasin torstaiaamuksi kampaajan.  Päivystän sen jälkeen Galleria Paperihuoneella iltakuuteen asti. Anna ja pojat lupasivat ottaa minut paluukyytiin mökille. Vaikka juhannukseksi on luvassa kurjaa säätä, on mukava taas viettää juhlaviikonloppu nuorison kanssa.

 

to 21.6.2018

Kaupunkipäivät menivät joutuisasti.  Sain keskiviikkona melkein vapaapäivän, kun hammaslääkäri peruutti ajan.  Ei harmittanut.  Maalauskurssi saatiin illalla onnellisesti päätökseen.

lehmukset

KESÄINEN HÄMEENLINNA ON VIHREÄ

Torstaina reippailin Terhille hakemaan kesäkiharoihin kesäväriä.  Päivällä alkoi sade.  Päivä Galleriassa oli mukava, sillä meitä taiteilijasiskoja oli paikalla useita.  Muutama vierailijakin kävi.

keltakukka

KEVÄÄN VÄREJÄ

Minä viimeistelin tuoreimmat akvarellit ja aloittelin uusiakin.  Mahdollisuus saada töitä esille Päivölässä kannustaa ja innostaa.

 

harsokukat

HARSOKUKKIA

 

kortti

LÖYSIN KORTTIKOKOISEN AKVARELLILEHTIÖN JA KOKEILIN MITEN SE TOIMII

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.