katkarapupastaa ja katkarapu-lohikeittoa

IMG_9894

KATKARAPU-SIMPUKKAPASTAA

Suosimme kesäisin mökillä tuoreita vihanneksia ja kalaa.  Joskus tulee katkarapukaipuu.  Käytän niitä mielelläni salaatissa.  Nyt kokeilin tukevampia annoksia.  Keittelin simpukanmuotoista pastaa ja valmistin kermaisen valkokastikkeen.

Kuullotin sulaneet katkaravut pikaisesti oliiviöljyssä runsaan valkosipulisilpun kera.  Yhdistin kaikki ainekset, maustoin suolalla, mustapippurilla sekä mökkipihalta löytyneillä yrteillä ja ruohosipulilla.  Pastasta tuli maukas ja merellinen.

 

IMG_9904

LOHIKEITTO SAI KATKARAPULISÄYKSEN

Keitän mökillä ahkerasti kalakeittoa.  Käytän myös perkausjätteet, joista siivilöin maukkaan liemen.  Lohikeittoa jäi viikonloppuvieraiden jäljiltä sopivasti kahden hengen annos.  Lämmitin sen ja lisäsin joukkoon valkosipulilla höystetyt katkaravut.  Keitosta tuli ylellisen makuinen.  Suosittelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.