kaivattu sade

sadema 6.8.2018

Helle hellitti ainakin hetkeksi.  Aamulla taivas oli pilvessä ja tuuli rajusti.  Järvellä näkyi vaahtopääaaltoja.  Olimme kahdestaan pitkästä aikaa.  Jääkaappi oli tyhjä ja mökki vaikutti kovasti autiolta kesävieraiden lähdettyä.

Kävimme kaupoilla ja veimme samalla matkalla Pyhän Ristin kirkolle vanhempieni haudalle tuoreita kukkia.  Paluumatkalla katselimme kun mustat pilvet kerääntyivät taivaalle.  Ei kestänyt kuin hetken, kun kaivattu sade alkoi.  Minulle tuli kiire kerätä lähes kuivat pyykit mökkipihan naruilta.  Siellä oli sulassa sovussa pikkupoikien pieniä kalsareita Jussin isojen rinnalla.

 

IMG_2052

LAITURI OLI VAARASSA KARATA

Jussi uhmasi myrskyä ja lämmitti saunan.  Hänellekin tuli kiire, sillä aallot uhkasivat viedä palan laituria mennessään.  Mies pukeutui pelastusliiveihin ja kävi kiinnittämässä karkulaisen.  Saunan jälkeen oli niin viileää, että nautimme virkistysjuomat tiiviisti sisätiloissa James Bondin hyvässä seurassa.  Bond-elokuvia on riittänyt tänä kesänä.  Aika monta on katsottukin, vaikka ne ovat tuttuja.

 

ke 8.8.2018

Ilo sateesta jäi vain hetkelliseksi.  Helle jatkuu ja lähipäiviksi on luvassa jopa +30 astetta.  Saamme taas huomenna mökille kesävieraita.  Onhan se toki mukavampaa viettää kesäpäivä auringonpaisteessa kuin sateessa.

IMG_0107

VALOJEN JA VARJOJEN LEIKKIÄ METSÄTIELLÄ

Minä kunnostauduin eilen tekemällä yksikseni kahden tunnin suolenkin.  Jussilla on ollut taas vaihteeksi selkä kipeä.  Silloin ei lenkkeily maistu.

 

IMG_0111

LENKKIPOLKU KULKI LÄPI KARTANON HEVOSHAAN

 

IMG_0118

OHRAPELTO ODOTTELEE JO LEIKKUUPUIMURIA

Otin kameran kaulalle ja katselin elokuun maisemaa kuvaajan silmin.  Iltapäivällä ajelimme Nummelaan.  Ohjelma oli kovasti perinteinen.  Tapasimme Liin ja Kaizun Pizzalandiassa.  Kävimme heillä pizza-aterian jälkeen kahvilla.  ”Myrna-kupit on katettu”, Lii hehkutti.  Vieraat kiittävät.

 

IMG_2058

Vihdin kesäteatterissa oli taas tunnelmaa.  ”Takinkääntäjä” oli hulvaton musiikkipitoinen farssi, jossa ei politiikkoja kumarreltu.

 

IMG_2060

VIRKISTYSTAUOLLA

Olimme tyytyväisiä, kun palasimme iltamyöhällä Hämeenlinnaan.  Nyt olemme taas mökillä ja laitamme paikkoja kuntoon.  Vieraiden tulo kannustaa kummasti siivoamaan.

 

pe 10.8.2018

Sade yllätti taas kerran.  Katoin eilen iltapäivällä tervetulomaljat keinulle.  Ei mitään, rankka sade- ja ukkoskuuro sai minuun vauhtia.  Sain kannettua pikapikaa sekä tarjoilut että keinunpäälliset katoksen alle.  Sitten sade jo loppuikin.

Sirpa ja Erkki tulivat perinteisen pyöräilyretken asemasta tällä kerralla autolla.  Heillä oli tuliaisia ylen määrin.  Saimme Sirpan kasvimaalta komeita sipuleita, purjoja, lehtikaalia ja kesäkurpitsan sekä kotimaisia omenoita.  Erkin mehiläistarhasta saimme purkillisen kotitekoista hunajaa.  Lämpimät kiitoksemme.

 

IMG_0129

KUOHUVIINIMALJAT KEINULLA SADEKUURON JÄLKEEN

Minä tarjoilin mökkikeittiöstä alkupaloiksi pieniä leipäsiä kuohuviinin kera.  Pääsimme kuin pääsimmekin nauttimaan ne keinulle.  Kahvin kanssa oli tarjolla vadelmapiirakkaa ja myöhemmin illalla metsäsienirisottoa (viime kesän sienistä) tomaatti-mozzarellasalaatin kera.  Jussi valmisti jo edellisenä iltana suussa sulavaa paahtovanukasta.  Näillä eväillä istuimme lämpimässä tropiikin yössä aamutunneille asti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.