elokuun haasteita

IMG_0108

VILLIVADELMAKAUSI ON LOPUILLAAN

ma 13.8.2018

Mökkikausi on loppusuoralla.  Ei niinkään ilmojen puolesta, mutta kalenteriin on kertynyt turhan paljon merkintöjä.  Lupasin tänään aloittaa graafikkoystävä Paulan kanssa litografiakauden.  Huomenna vietän ystäväni Liisan kanssa Helsinki-päivän.  Ateneumissa ”Fantastico” -näyttely on avoinna viimeistä viikkoa.  Pitäähän se ehtiä nähdä.

Keskiaikamarkkinat_yleiskuva

HÄMEEN KESKIAIKAFESTIVAALIT PIDETÄÄN LINNANPUISTOSSA

Olen seurannut sydän kylmänä viikonlopun sääennusteita.  Meillä paperihuonelaisilla on tänäkin vuonna Hämeen keskiaikafestivaaleilla torikoju.  Nyt näyttää siltä, että meillä on jopa kaksi torikojua (!).  Teimme nimittäin kaksi hakemusta, kun emme saaneet ensimmäiseen vastausta.  Minulla on kysyntää, sillä otan taas kerran tarot-kortit mukaan.

Ei siinä mitään, mutta kuvataiteen aineopintoihin kuuluva metalligrafiikan kurssi alkaa sekin viikonloppuna.  Miten sukkuloin tapahtumien välillä, se jää nähtäväksi.  Niin ja niissä sääennusteissa on ollut vaihtelevasti sadepisaroiden kuvia milloin minäkin festivaalipäivänä.  Jännitys jatkuu…

Olemme Jussin kanssa nauttineet aurinkoisista kesäpäivistä.  Auringonlaskun katselu rantakeinulla on jäänyt vähiin.  Lupasin alkukesällä, että kannan meille iltasalaatin rannalle aina kun sää sallii.  En kantanut, vaikka sää olisi sallinutkin. Päivät pikkuväen kanssa olivat niin täynnä touhua, että vetäydyimme iltaisin suosiolla ajoissa nukkumaan.

 

IMG_2062

TONNIKALASALAATTIA, JUUSTOLEIPÄSIÄ JA SUVELA-OLUTTA RANTAKEINULLA

Nyt elokuussa istuimme kuitenkin kahdestaan haaveilemassa.  Se tuntui hyvältä.  Viime vuonna meillä oli tähän aikaan varattuna kolme aurinkolomamatkaa syksyksi.  Nyt ei yhtäkään.  Aurinkoa olemme saaneet ylen määrin mökillä.  Mutta joku matka kyllä kelpaisi…

 

ti 14.8.2018

Minulla oli hieno päiväretki Helsinkiin.  Lähdin Hämeenlinnasta R-paikallisjunalla aamuyhdeksältä.  Eläkeläislipun hinta oli 5:40 suuntaansa.

 

SYKSYN VÄREJÄ ASEMAN EDESSÄ

Sanoinkin, että voisin käydä tällä hinnalla useamminkin.  Liisa-ystävä oli Helsingin päärautatieasemalla vastassa.  Joimme Ateneumissa aamukahvit ja lähdimme sitten kierrokselle.

 

FANTASTICO!
Italialaista taidetta 1920- ja 1930-luvuilta

 

Cesare Sofianopulo: Naamioita 1930; öljy pahville

Olin häikäistynyt, miten hienoja ja keskenään erilaisia maalauksia näimme.  Myös suomalaisten aikalaistaiteilijoiden töitä.  Ne pärjäsivät loistavasti italialaisille.

 

GALLERIA KOOKOS MARIANKATU 23 HELSINKI

Teimme toisenkin taideretken.  Meillä Paperihuoneen graafikoilla on ryhmänäyttely Galleria Kookoksessa syyskuun puolessa välissä.  Tila oli pieni, mutta käytävältä löytyy lisätilaa.  Samassa yhteydessä oli ravintola ja hyörinä keskipäivän aikaan oli melkoinen.  Oli kuitenkin hyvä nähdä tila etukäteen.

Iltapäivä sujahti hetkessä sushien ja shoppailun merkeissä.  Palasin virkistyneenä illalla kotiin.  ”Tulen pian uudelleen”, lupasin Liisalle.  Kunhan hän ensin käy meillä mökkivierailulla.  Olemme yleensä viettäneet laatuaikaa villivadelmapensaissa, mutta se aika on nyt tältä kesältä ohi.  Ehkäpä sitten sienimetsässä?

 

ke 15.8.2018

Hehkutan aina kesäisin syntymäpäivälläni, hääpäivällä ja molemmilla nimipäivilläni.  Nyt taidan olla vanha, sillä unohdin kokonaan Marjan päivän.  Onneksi ystävät muistivat.

 

pupu

KOHTASIN LENKKITIELLÄ PUPUJUSSIN

Mökillä on jo kovasti syksyn tuntua.  Taivas on pilvessä ja ilmassa sateentihkua.  Hiljaistakin on, kun kesävieraat ovat poissa.

otso_koululainen

OTSO ALOITTI KOULUN

Meidän pikkupojille on sattunut ja tapahtunut loman jälkeen.  Otso aloitti viime viikolla koulun.  Se on tuttu eskarista, joten sopeutuminen oli helppoa.

 

samu_kipsi

SAMU SAI ITSE VALITA KIPSIN VÄRIN

Samu aloitti eskarin.  Hänellä kävi todella huono tuuri.  Poika kiipeili esikoulun pihalla temppuradalla ja putosi.  Jalka meni kunnolla poikki.  Nyt Samulla on kipsi neljä viikkoa.  Hän viettää laatuaikaa kotona Annan kanssa sillä aikaa kun Miska on päiväkodissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.