syystunnelmia

SYKSYN HEHKUA

ma 20.8.2018

Hämeen keskiaikafestivaalit ovat onnekkaasti ohi ja elämme taas arjessa.  Säätiedotus lupaa sadekuuroja toisensa perään.  Sadetta on toki kaivattu pitkän helteen jälkeen mutta vähempikin riittäisi.

 

HOTELLI KOUROS KORFULLA

Meillä on tiedossa syksyinen aurinkolomaviikko Välimeren rannalla.  Seuraan ahkerasti äkkilähtötarjouksia.  Nyt kolahti.  Varasimme TUI:lta matkan Korfulle edulliseen 270 euron hintaan.  Hotelli on pieni.  Siinä on vain kahdeksan huonetta.  Se viehätti, sillä emme ole tykästyneet isoihin persoonattomiin hotellialueisiin.  Matkaraportti seuraa viiveellä, koska hotellissa ei ole wifiä.

Syksyn ohjelmassa on lomamatkan lisäksi opiskelua ja liikuntaa.  Vanajaveden opisto tarjoaa Jussille ja minulle vesijumppaa kerran viikossa.  Sain houkuteltua Jussin osallistumaan myös vaarien venyttelyyn.  Minä saan kuntoliikuntaa kun reippailen Myllymäen kallioille opiston uuteen toimipisteeseen kerran tai kaksi viikossa.  Kuvataiteen aineopinnot jatkuvat syksyllä grafiikkakurssien merkeissä.  Opiskelemme ensin metalligrafiikka ja jatkossa carborundumia.  Molemmat ovat tuttuja, mutta aina voi oppia uutta.  Suosikkikurssini ”Kirjoituksia Koneesta” jatkuu sekin.  Kirjoittelemme pienen ryhmän kanssa pieniä juttuja Galleria Koneessa kerran kuukaudessa.  Se on virkistävää ja samalla tulee katsottua uudet näyttelyt perusteellisesti.

 

TIINA-KATRIINAN VARISPARVI PYRÄHTI ELOKUUSSA GALLERIA IKKUNAAN

Oma Galleria Paperihuoneemme jatkaa toimintaansa tuttuun tapaan.  Näyttelyt on varattu vuoden loppuun.  Käynnistämme tuota pikaa ensi kevään näyttelyhaun.  Päivystys on toistaiseksi hoidossa.  Toivottavasti myös jatkossa.

Tuomelan Marttojen kokoontumispaikka on vaihtunut parin viime vuoden aikana tiuhaan.  Ja aina vain kauemmas.  Uusi tila on nyt Idänpäässä asti.  Saan siis lisää liikuntaa, kun reippailen sinne parin viikon välein.

Nuorisolla arki pyörii lasten rytmillä.  Otso 7v on lastenlapsista ensimmäinen koululainen.  Visa 4v käy kolmena päivänä viikossa seurakunnan kerhossa.  Ulpu 4,5 kk viihtyy vielä pitkään Lauran kainalossa.  Samu 5v aloitti vauhdikkaasti esikoulun.  Hän putosi kiipeilytelineeltä heti ensimmäisenä päivänä ja jalka on nyt kipsissä neljä viikkoa.  Miska 3v käy reippaasti kodin lähellä sijaitsevassa päiväkodissa.

Minun grafiikkakurssini alkoi keskiaikafestivaalien aikaan.  Olin tunnollisena oppilaana paikalla perjantai-iltana, mutta lauantaina karkasin markkinoille.  Se kannatti, sillä pestini tarot-ennustajana oli menestys.  Grafiikkakurssi jatkuu kahtena seuraavana viikonloppuna.  Ehdin mainiosti tehdä harjoitustyöt.  Ja ainahan voin jatkaa omalla grafiikanpajallamme.  Sitten onkin jo syyskuu ja meillä lomaviikko Korfulla.  Kesä jatkukoon.

Olemme taas Jussin kanssa mökkimaisemissa.  Ilmanala on syksyisen kirpeä.  Pihakoivut ovat pudotelleet heinäkuusta lähtien kuivuuden takia keltaisia lehtiä.  Meillä on ohjelmassa metsälenkkejä ja puuhastelua mökkiaskareissa.

sadeilta

SADEILTA

Istuimme illalla saunapuhtaina verannalla ja katselimme, kun sadepilvet kiitivät Vanajanselän yllä.  Maisema oli aivan harmaa ja tunnelma syksyinen.

 

ti 21.8.2018

”Jippii – minä pääsin opiskelemaan!” Anna hehkutti heti aamulla puhelimessa.  Tyttö on hakenut maalariammattikouluun.  Hän sai kimmokkeen, kun kunnosti vanhoja ikkunoita Tapanilan talossaan.  Hakijoita oli 86, haastatteluun pääsi 35 ja kouluun 15.  Anna on nyt yksi onnekkaista.  Koulutus kestää kevääseen.  Sen jälkeen on mahdollisuus työllistyä.  Sanoimme Jussin kanssa, että mökille saa tulla koska vain harjoittelemaan.  Miika-veli sanoi samaa.  Kauklahdessakin riittää remonttikohteita.

 

sadelammikot

AAMUTUNNELMA

Minä tein reippaan aamulenkin.  Lätäköt kiiltelivät auringossa eilisen sateen jäljiltä.  Ohrapellolla pomppi kolme iloista kaurista.  Maalla on mukavaa.  Eilinen hesari tiesi kertoa, että tällä viikolla koko maassa sataa.  Hellepäiviä kertyi 62 kappaletta.  Ennätys on vuodelta 2002.  Silloin niitä oli 65.

 

pe 24.98.2018

Helle palasi hetkellisesti.  Tänään on luvassa peräti 25 astetta lämmintä.  Kävimme eilen Keravalla tapaamassa vanhoja ystäviä Liisaa ja Veikkoa.  Päivä oli sateentihkuinen.  Testasimme nepalilaisen Pikku Buddha ravintolan lounasannoksia.  Hyviksi havaitsimme, kiitoksemme isäntäväelle.  Oli mukava tavata pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia.  Palasimme illan edellä ja jäimme kaupunkiin yöksi.

 

VEDOKSIA PLEKSILAATASTA

Lähdin heti aamulla grafiikanpajalle vedostamaan kurssin harjoitustöitä.  Kuvittelin, että Jussi starttaa mökkihommiin heti aamupuuron jälkeen.  Kun tulin iltapäivällä kotiin kääntymään, mies istui tietokoneen äärellä.  Lähetin hänet välittömästi ulos auringonpaisteeseen.  Lähden kohta itsekin kiipeämään taas kerran opistolle Myllymäen kalliolle.  Toivottavasti ehdin sieltä vielä illalla Hämeenlinnan Taiteiden yöhön.  Meillä on Galleria Paperihuone avoinna klo 21:30 asti.  Sen jälkeenkin kaupungissa riittää tapahtumia.

 

la 25.8.2018

Ehdin hyvin kurssille ja sen jälkeen omaan galleriaamme.  Illalla alkoi sade, mutta väkeä oli siitä huolimatta mukavasti liikkeellä.  Katri maalasi akvarelleja, Riikka vedosti puupiirroslaattaa ja Vilppu – ystävämme keskiaikatapahtumasta – soitteli jouhikkoa.  En ollut tuntea nuorta miestä siviilivaatteissa.

Kun pääsin kotiin, puhelin kilahti.  ”Olen juuri myynyt grafiikanvedoksesi Balettitunti”, Tiina-Katriina viestitti Kouvolan Taiteiden yöstä.  Hän oli Patoklubilla oman näyttelymme merkeissä.  Olipa mukava uutinen.  Vietän tämän lauantaipäivän mökillä, sillä nuoriso on tulossa viikonloppuvieraiksi.  Lupasin laittaa sunnuntairuuatkin valmiiksi.  Grafiikkakurssini jatkuu huomenna.

 

ma 27.8.2018

Olipa vauhdikas viikonloppu.  Lauantaina kaikki viisi lastenlasta pyrähtivät mökille.  Kalakeitto maistui, samoin pihaleikit.  Samulla oli edelleen jalka kipsissä, mutta se ei vauhtia haitannut.

 

PIKKUPOJAT OLIVAT VIELÄ AURINGOLASKUN AIKAAN RANNALLA

Jussi ja Miika jatkoivat sähköhommia.  Ajelimme yöksi kaupunkiin.  Nuorisolla oli paremmat tilat majoittua, sillä välimökin lämmitys ei tullut vielä valmiiksi.  Minä jäin sunnuntaipäiväksi opistolle grafiikkakurssille.  Jussi palasi mökkihommiin.  Anna kokkasi koko porukalle spaghettia ja jauhelihaa.  On se hyvä, ettei ole aivan korvaamaton.

Olin luvannut graafikkoystäville ehtiä vielä sunnuntai-iltana litografiapajallekin.  Ehdinkin ja vietin taas kerran mielenkiintoisia hetkiä.  Meidän tekninen osaamisemme ei ole aivan kohdallaan.  Saamme välillä onnistuneita vedoksia.  Välillä kaikki menee pieleen.  Niin kävi nyt Paulalle.   Hänellä oli loistavat piirrokset kalkkikivillä, mutta vedostettaessa kuvat menivät tukkoon.  Harmitti, sillä työvaiheet ovat monimutkaiset ja vievät aikaa.  Ei auta muu, kuin jatkaa harjoituksia.

 

TELASIN NEITOSILLENI VAALEANPUNAISEN VÄRIPOHJAN

Minä sain kohtalaisia vedoksia aikaiseksi mutta vain kolme.  Litografia on taitolaji.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.