purjo-perunasosekeitto ja kasviswokki

IMG_0160

MIETO KEITTO JA VAHVA WOKKIPAISTOS SOPIVAT YHTEEN

Nyt elokuun loppupuolella on ilo kokata lähiruokaa tuoreista kasviksista.  Yksi kestosuosikkini on purjo-perunasosekeitto.  Käytin siihen vain purjoa ja perunaa, jotka keitin kasvisliemessä.  Soseutin ja maustoin yrttisuoialla ja rouhitulla pippurilla.  Kermalisäystä ei tarvita, sillä keitto on maukasta sellaisenaan.

 

IMG_0158

PUNAISTA JA VIHREÄÄ WOKKIPANNULLEi

Valmistin miedon keiton kaveriksi wokkipannulla valkosipulintuoksuisen paistoksen.  Kuullotin oliiviöljyssä salotti- ja valkosipulia sekä tuoretta inkivääriä.  Lisäsin siihen tuoreita tomaatteja, kiehautettuja pensaspapuja sekä Miikan kasvimaalta saatuja punaisia chilejä.  Maustoin soijakastikkeella ja tuoreilla yrteillä.  Kokonaisuus oli tasapainossa ja maut täydensivät toisiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.