syyskuu toi sadesäät

to 13.9.2018

Syksy tuli Korfun matkamme jälkeen.  Päivitetty matkakertomus löytyy Matkatarinat-sivulta otsikolla

tuulisia päiviä korfulla 2018

Lämpötila laski viidentoista asteen tuntumaan ja sadetta on saatu lähes joka päivä.  Olemme olleet kaupungissa, sillä toipuminen lähes 30 asteen helteistä vaati veronsa.  Olen pyörittänyt ahkerasti pesukonetta ja totutellut taas arkirytmiin.

 

KREIKKALAINEN ILTA KOTIKEITTIÖSSÄ

Saimme tiistaina Jussin Mikko-veljen pitkästä aikaa vieraaksi.  Hän on arkkitehti ja kävi tarkastamassa mökillä rakennusprojektimme.  Minä tarjosin illalla kreikkamakuja.  Keskiviikkona Mikko otti Jussin kyytiin ja veljekset lähtivät lomailemaan Konnevedelle.  He saivat seuraksi myös Eskon, veljeksistä nuorimman.

 

VELJEKSET

Minä vietän nyt laatuaikaa yksikseni Hämeenlinnassa.  Kävin eilen kirjoituskurssilla Galleria Koneessa.  Päivitys löytyy otsikolla

rough cuts

Tänään ohjelmassa on vesijumppa.  Illalla kreikkateema jatkuu, sillä olen kutsunut Tiina-Katriinan ja miehensä Reijon meille maistiaisille.  Perjantaina lähdemme Helsinkiin ripustamaan seuraavan grafiikkanäyttelyn Galleria Kookokseen.  Kiitos siitä taiteilijasisko Marille.

Olen tapani mukaan syksyisin innosta piukeana aloittamaan uusia kursseja.  Tietty viikottainen ohjelma tuo elämään rytmiä.  Yhtään uutta matkaa ei ole varattu.  Ei edes lentoja Bangkokiin niin kuin aikaisempina vuosina.  Se ei kuitenkaan tarkoita, etten seuraisi tarjontaa…

 

su 16.9.2018

Minulla on ollut vauhdikas viikonloppu.  Torstaina kokkasin kreikkamakuja.  Pieni keittiöni tuoksui rosmariinille ja valkosipulille, kun keittelin vahvaa tomaatti-paprika-sipulikastiketta.

 

TIINA-KATRIINA JA REIJO KREIKKAILLALLISELLA

 

PAISTETTUA SAGANAKIJUUSTOA

Tarjolla oli kreikkalaista salaattia, paistettua saganakijuustoa, katkarapuja tomaattijuustokastikken kera sekä täytettyjä suippopaprikoita.  Jälkiruuaksi maistelimme viikuna-kumkvattia ja pehmeää nougatia.

 

NÄYTTELYKULJETUS PERILLÄ HELSINGISSÄ

Perjantaina lastasimme päivystäjämme Tiinan autoon Galleria Kookokseen menevät taulut ja kaksi rautalankaverkoista tehtyä hahmoa.

 

NÄYTTELYMME ON KOMEASTI ESILLÄ HELSINGIN KATUKUVASSA

Päivä oli työntouhuinen.  Ripustimme 34 teosta kahteen galleriahuoneeseen.  Meitä graafikoita on viisi mukana tässä näyttelyssä.

 

TANSSIINKUTSU

 

VÄRIKÄS AVAJAISTARJOILU

Olimme valmiit juuri sopivasti, kun avajaiset kello 17 alkoivat.  Odotin kovasti vanhoja työkavereita vieraiksi.  Olin hehkuttanut facebookissa.  No, yksi tuli ja olin tyytyväinen!  Tiina-Katriinalla sitä vastoin riitti vieraita, kun Mustosen sukuseura oli bongannut tilaisuuden.

 

MARIN KANSSA KAVERIKUVASSA – NIIN KUIN USEIN ENNENKIN

Sain taiteilijasisko Marilta kyydin päivän päätteeksi Malmille.  Anna ja pikkupojat olivat jo odottaneet mummia ja tuliaisia.  Paistoimme Samun ja Miskan kanssa pinaatti- ja tomaattimozzarellapizzat.  Anna lähti Helsingin yöhön omiin rientoihinsa.  Molemmat pojat halusivat nukkua minun vieressäni.  Niinpä majoituimme olohuoneen lattialle vieraspatjalle riti rinnan.

 

SYKSYN VÄREJÄ

Aamulla lähdimme porukalla käymään Kauklahdessa.  Otso ja Visa riemastuivat, kun saivat serkut leikkikavereiksi.  Ulpukin hymyili, kun ympärillä oli tohinaa.

 

PIKKUPOJILLE MAISTUI SISKONMAKKARAKEITTO

Palasin illalla junalla Hämeenlinnaan.  Jussikin oli ehtinyt kotiutua Konnevedeltä.  Vietimme rauhallisen illan ja suunnittelimme sunnuntaipäivän ratoksi ulkoilua.

 

NAAPURIN ARJA LÄHETTI JUSSILLE TULIAISIKSI TUORETTA OMENAPIIRAKKAA, KIITOKSEMME!  TARJOLLA MYÖS PEHMEÄÄ NOUGATIA.

 

su 16.9.2018

Sunnuntaina aurinko paistoi kirkkaan sinisiseltä taivaalta.  Ilma oli syksyisen kirpeä.  Teimme Jussin kanssa pitkän kävelylenkin linnanpuistossa.  Voiko kauniimpaa lenkkimaastoa ollakaan.

Mietin, mitä aineksia jääkaapista löytyy sunnuntailounaalle.  Ei hätää, Jussi toi Konnevedeltä tullessaan savuahvenia ja tuoreen matikan.  Keitin kattilallisen perunoita.  Jussi keitteli mateen ja paloitteli kalan.  Valmistin sakean valkokastikkeen kalaliemeen ja lisäsin kalan sekä kananmunan keltuaisen.  Tuore timjami antoi muhennokselle vienon yrtinmaun.

 

TUOREMADEMUHENNOSTA, NAM

Sunnuntaiateria oli gourmetlaatua.  Kiitokset kalamiehille.  Vietin iltapäivän grafiikanpajalla Ilman ja Tiina-Katriinan seurassa.  Autoimme Ilmaa syövyttämään kuparilaatan, joka oli jäänyt häneltä kesken aineopintojen kurssillamme.  Minä vedostin omia kurssitöitäni siinä sivussa.  Olipa mukava päivä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.