poikaset sienimetsässä ja kalassa

leena_sienikori

TERVEISIÄ SIENIMETSÄSTÄ

la-su 22-23.9.2018

Me urheat uhmasimme myrskytuulta ja suunnistimme viikonlopuksi mökkimaisemiin.  Anna ja pojat sekä Miika ja pojat olivat yhtä urheita.  Nyt on pakko uskoa, että Suomen kesä on tällä erää ohi.  Tämä kesä jää aikakirjoihin yhtenä parhaista.  Hellettä riitti vähän liikaakin ja saimme nauttia Annan, Samun ja Miskan hyvästä mökkiseurasta kokonaista kuusi viikkoa.  Pikkupojat tulevat muistamaan, että heidän lapsuudessaan aurinko paistoi aina ja mökillä sai kirmata nakuina.  Minulla on samanlaisia muistoja omasta lapsuudesta samalla mökillä.

Minulla oli kalakeitto kiehumassa, kun nuoriso ajoi pihaan.  Se kelpasi niin kuin aina.  Samoin tuore mustikkatorttu vaniljakastikkeen kera.   Miehet aloittivat tarmokkaasti syksyn mökkiaskareet.  Heillä oli viikonloppuohjelmassa pressutallin korjaus ja laiturin nosto.  Kaikki tuli tehtyä ja sen lisäksi Miika ehti laskea verkot ja kalastaa poikien kanssa.

 

IMG_2312

SIENIRETKIJOUKKUE

Anna ja minä kokosimme poikaset (Laura ja Ulpu jäivät kotimiehiksi Espooseen).  Lähdimme reippaana joukkueena sienimetsään.

 

IMG_2319

MISKA LÖYSI KANTARELLIN

 

IMG_2323

OTSON SIENIKORIKUVA LÄHETETTIIN LAURA-ÄIDILLE

Retki oli menestys, sillä pikkupojilla oli tarkat silmät ja sieniä löytyi ennätysmäärin.  Illalla paistoin blinejä ihan siitä ilosta, että sain valmistaa tuoreista karvalaukuista sienisalaattia.  Pojille suolaiset letut maistuivat hunajan kera.

miska_vene

KALAMIES MISKA

 

otso_vene

KALAMIES OTSO

Sunnuntaiaamuna Otso tuli herättämään anivarhain.  Hänellä oli hinku päästä isän kanssa nostamaan verkkoja.  Samun piti lähteä kaveriksi, mutta hän jäi mieluummin katsomaan Ryhmä Hauta.  Niinpä kaveriksi lähtikin pikku-Miska.

 

verkot

VERKOSTA LÖYTYI KALOJA

”Montako kalaa saitte verkoista?” minä kyselin, kun kalamiehet tulivat rantaan.  Miskan arvio oli viisi, Visan kymmenen.  Jälkimmäinen osui aika oikeaan.

 

IMG_2335

YLPEÄT KALASTAJAT

Laiturin nostaminen ei onnistunut ihan helpolla, kun siellä oli päivällä kaksi painoa.

 

IMG_2327

OTSO JA SAMU ONGELLA

Samun kasvot hehkuivat ilosta, kun hän sai ongella kalan.

 

IMG_2330

SPAGHETTIA, JAUHELIHAKASTIKETTA JA TULISIA CHILEJÄ LEHTIKAALIN KERA

Meidän sunnuntaipäivän ruokalistalla oli lasten herkkua – spaghettia ja jauhelihakastiketta.

 

IMG_2337

MIIKAN VÄRIKKÄITÄ CHILEJÄ

Paistoin aikuisille lisukkeeksi Miikan kasvimaalta peräisin olevia lehtikaaleja ja värikkäitä chilejä.  Ne antoivat mukavasti potkua.

Olin aivan hengästynyt, kun nuoriso starttasi kotimatkalle heti ruuan jälkeen.  Annan joukkueella oli iltapäivällä kaverisynttärit.  Myös Miikan joukkueella oli omia menoja.  Tiskasin sekä aamiais- että lounasastiat kädet saippuavaahdossa.  Sitten vedin henkeä ja lähdin ihan omalle sieniretkelle.

 

IMG_2340

HERKUTTELIMME ILLALLA TATTIPIHVEILLÄ

Mikä ilo, että tänä syksynä löytyy sekä tatteja että karvalaukkuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.