taidekurssit ovat alkaneet

su 7.10.2018

Syksy etenee vauhdilla.  Pari viime päivää lämpötila on ollut reippaasti alle 10 astetta.  Piti turvautua jo toppatakkiin.  Tosin ensi viikolle on luvassa lämpenevää.  Minulla on taidekurssit täydessä vauhdissa.  Perjantai-iltana ja lauantaina kokeilimme aineopintokurssilaisten kanssa carborundumia.  Peltilaattoja syntyi vauhdilla, kun kaikki pääsivät harjoittelemaan pintarakenteiden tekoa.  Kun laatat kuivuvat, vedostus onkin sitten työläämpi juttu.  Viikon kuluttua näemme ensimmäiset taideteokset.

 

AKVARELLITAULUJA

Saimme grafiikanpajallemme lahjoituksena pinon paspoja.  Kiitos siitä Raami-Daameille.  Minä maalasin kesällä akvarellipuuskassa isoja töitä.  En kelpuuttanut niistä kuin osan.  Mutta kas, ainahan töistä löytyy hyviä kohtia.  Nyt rajasin kelvollisia uusilla kehyksillä.

Maanantaisin käyn maalaamassa opistolla omia aiheita.  Aloitin akvarelliväreillä kissojen parissa.  Tässä selitys: ”AKVART galleriaosuuskunta kutsuu akvarellitaiteilijoita ehdottamaan teoksiaan GALLERIA AKVARTissa pidettävään kissa- ja koira-aiheiseen akvarellinäyttelyyn 7.–27.1.2019.”

Jussi on viettänyt viikonloppua mökillä.  Perjantai-iltana hän ajoi iltamyöhällä kaupunkiin.  ”Hrrrr, siellä oli kylmä, laita sauna päälle”, hän kommentoi.  Lauantaina yöpyminen onnistui, sillä lämmöt olivat täysillä ja takka hehkutti lisää.  Tänään sunnuntaina minäkin lähden mökille.  Jos vaikka löytyisi suppilovahveroita.

jatkuu illalla:

SYKSYINEN SIENIMETSÄ OLI KUVANKAUNIS

Suppilovahveroita ei löytynyt lähimetsästä.  Ei myöskään karvalaukkuja.  Onneksi ehdin poimia niitä pari viikkoa sitten.

 

VOITATTEJA

Nyt löytyi runsaasti pieniä sieviä voitatteja sekä punikkitatteja.  Minulla on suunnitteilla kokata ihan itse kaalikääryleitä.  Säästän nämä tuoreet sienet täytteeksi.

 

JUSSI POLTTI RISUJA

Mökkipäivä oli muutenkin mukava.  Ilma oli tyyni.  Jussi poltti rannassa kesän aikana kerättyjä risuja.  Minä haravoin polun, sillä tiedän kokemuksesta miten liukkaita märät vaahteranlehdet ovat kenkien alla.  Korjasin myös laatikkoviljelmiemme satoa.  Se tarkoitti runsaana rehottavaa lehtipersiljaa ja korianteria.  Yllättävää kyllä, korianterin juuret ovat herkullisia.  Haittapuoli oli, että vahva tuoksu tarttui kuin tauti.  Kädet tuoksuvat pesusta huolimatta.  Samoin keittiö, kun saksin lehdet ja juuret talven varalle pakkaseen.

Palasimme suosiolla kaupunkikotiin auringon laskiessa.  Nyt pieni saunamme lämpiää.  Eiköhän pahimmat tuoksut saada kuriin.

Illalla saimme syyskuulumisia Espoosta:

Heippa!
Syksy etenee Kurttilassa hyvin. Pikku hiljaa ollaan saatu pihatöitä tehtyä ja ollaan suht terveitä oltu. Otsolla tosin vähän kröhää, muttei ole vielä tarvinnut olla koulusta pois. Reijo ja Erko Laviasta kävivät asentamassa uuden ulko-oven pari viikkoa sitten (valkoinen, pitkä kapea ikkuna) + varaston oven. Ulpu on iloinen tyttönen, Janelle tiedoksi, että elämä hymyilee nyt yksihampaista hymyä 😁

Alla muutama otos, Ulpu kulkee kengurutyyliin kantorepussaan ja Lauralla on sitä varten levennetty takki 😊

Visa sai apupyörät pois tänään ja pojat saivat pyöriin valot, nyt kelpaa porhaltaa!

Alla myös ulpun riemukas hampaanharjauskuva 😁

T. Miika&co

 

 

KUVATEKSTI KUULUI: ”MAISTUIS VARMAAN TEILLEKIN”

Saimme myös Helsingin suunnalta makean kuvan.  Samulla ja Miskalla on ollut pientä kuumetta.  Anna on ollut kotosalla ja laittanut poikien kanssa herkkuja.  Suklaamuffinien lisäksi he olivat tehneet itse sushia.  Pojat olivat käärineet omat makirullansa.

 

ma 8.10.2018

Tänään on ollut vilkas taidepäivä.  Suunnistin heti aamukahvin jälkeen grafiikanpajalle.  Levitin kaikki carborundumkurssilla tekemäni kukkalaatat vedostuspöydälle.  Kokosin niistä hienon kollaasin.  Olin iloinen, että yksi työ onnistui.  Pienet grafiikkaenkelit sen sijaan eivät toimineet.  Jatkan harjoituksia.

 

LEHTIKELI

Ehdin hädin tuskin käydä kotona kääntymässä, kun oli jo aika kiivetä Myllymäen kallioille maalauskurssille.  Värikäs lehtikeli oli ilo silmille.

 

PIKKUKISSAT

Herkistelin kissa-akvarellien parissa kolme tuntia.  Osa on vielä kesken, mutta saan niistä kyllä ehdokkaat AkvArt-gallerian näyttelyyn.  Jusssi soitteli mökiltä, ettei ole saanut mitään mainittavaa aikaiseksi.  Kehotin häntä tulemaan ennen pimeää kaupunkikotiin.  Miehellä on aamulla jumppatunti.  Haluan laittaa hänet ajoissa matkaan.  Itse ajattelin jatkaa grafiikanpajalla carborundum-vedustusta.  Kuvia on luvassa.

 

ti 9.10.2018

Eilen herkistelin kissoilla.  Tänään herkistelin grafiikkakukilla.  Aika vedostaessa kuluu siivillä.  Tein neljä tuntia töitä ilman taukoja.  Grafiikkakollaasit veivät mennessään.  Jännitin, miten offsetpeltilaatat toimivat.

 

GRAFIIKKAKUKKAKOOSTEENI ONNISTUI

Hyvin toimivat, nyt olen tyytyväinen.  Minulla on jo ensimmäisen carborundumkurssiviikonlopun (huh mikä sana) jälkeen tarvittava määrä vedoksia valmiina.  Kaksi seuraavaa viikonloppua voin vain iloitella.

Jussi kävi kotona kääntymässä.  Hän lähti aamulla tihkusateessa kävellen jumppatunnille.  Ei kestänyt kuin hetken, kun hän palasi.  Jumppamatto unohtui.  Onneksi oli auto pihalla starttivalmiina.  Iltapäivällä hän soitti, että lähtee taas mökille.  Minulle se sopi, sillä kaupungissa riittää puuhaa.  Huomenna on kirjoituskurssi Galleria Koneessa, torstaina ja perjantaina päivystän omassa galleriassamme ja viikonloppuna carborundumkurssi jatkuu.  Onneksi meillä on seuraava viikko syyslomaa.  On tässä jo aherrettukin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.