bataattia ja punajuuria

LOKAKUUN JUUREKSIA

Syysjuurekset ovat meheviä ja edullisia.  Kokkasin niitä uunivuuassa.  Pilkoin kolme isoa punajuurta, pikkuporkkanoita, ison bataatin, palsternakan, kyssäkaalin ja punasipulin sekä salottisipuleja reippaiksi lohkoiksi.  Valmistin yrttiöljyn.  Siihen tuli oliiviöljyn lisäksi puristettua sitruunaa, pari valkosipulin kynttä, suolaa, tuoretta timjamia ja minttua sekä kuivattua oreganoa.

 

JUUREKSET VALMIINA UUNIIN – PUNAJUURET SEKOITIN VAROVASTI VIIMEISEKSI ETTEI KOKO PAISTOS OLE PUNAINEN

Ladoin ainekset vuokaan, valelin yrttiöljyllä ja hunajalla.  Paistoin 200 asteessa melkein tunnin.  Lisäsin Miikan kasvimaalta peräisin olevat tuoreet chilit uunivuuan päälle paahtumaat.  Juurekset kypsyivät sopivasti syksyisen sieniretken aikana.

 

JUURESPAISTOS

Mökkikeittiössä oli herkullinen tuoksu, kun palasin punaposkisena ulkoa.  Ripottelin pinnalle tuoretta rosmariinia ja mökkipihalla rehottavaa lehtipersiljaa.  Tarjosin uunijuurekset raejuuston ja savukalan kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.