luvassa ennätyslämmintä

SYKSYN PUNAISET LEHDET

ke 10.10.2018

Viikonlopun sääennuste lupaa auringonpaistetta ja jopa +17 astetta Hämeeseen.  Tämä kaikki lokakuun puolessa välissä.  Näin kaupassa käydessäni otsikon ”Loka-Kuumaa”.  Ensi viikko on syyslomaviikko.  Kelpaa meidän lomailla mökkimaisemissa.  Jos sitä voi lomaksi kutsua, sillä meillä on Urakka.  1960-luvulla rakennettu mökki uhkaa luhistua.  Olohuoneen ja keittiön sisäkatot ovat laskeutuneet vuosi vuodelta yhä enemmän notkolle.  Olemme laittaneet pönkkiä, mutta nyt on aika purkaa katot, laittaa uudet eristeet ja paneloida uudelleen.  Suunnitteilla on valkoiset panelit, jotta saamme sisätiloihin lisää valoa.

Ei siinä mitään, meillä on timpuri käynyt katsomassa homman ja arvioinut tekevänsä purkuhomman vajaassa viikossa.  Suurin mutta onkin se, että sitä ennen meidän pitää tyhjentää huoneet.  Niissä on irtotavaran lisäksi kirjahyllyjä ja keittiössä kaapistot.  Huh.  Onneksi nuoriso tulee ensi viikolla apujoukoiksi.

 

SYKSYN KELTAISET LEHDET

Tällä viikolla Jussi puuhastelee jo mökillä.  Minä en, sillä kaupungissa taidekurssit ja galleriapäivystys täyttävät päiväni tehokkaasti.  Uskon kuitenkin, että talkoovoimin saamme ensi viikolla mökin remonttikuntoon.  Kattohomman lisäksi sieltä kaatuu seinä keittiön ja olohuoneen välistä.  Se mahdollistaa, että saan tilaan mahtumaan pitkän ruokapöydän.  Syömme mielellämme ulkona katoksen alla.  Joskun vaan on pakko kattaa sisälle.  Jos koko perhe on paikalla, meitä on kymmenen.  Siinä on jo haastetta.

 

pe 12.10.2018

Olen edistynyt hyvin carborundumin parissa.  Tämä grafiikanlaji oli itse asiassa ensimmäinen, johon tutustuin noin kymmenen vuotta sitten.  Opettajamme Kirsi Tiittanen piti Espoon Iikka-pajalla innostavan kurssin.  Minua viehätti siinä maalauksellisuus.  Ja viehättää edelleen.  Nyt kun olen saanut aineopintokurssin pakolliset tehtävät vedostettua, voin ottaa ilon irti päivystäessäni grafiikanpajalla.  Vedostin eilen kukka-aiheita ja jatkan tänään.  Niistä tulee joulumyyntiin pieniä tauluja ja runsaasti kortteja.

 

HÄMEENLINNAN SYKSYÄ

Eilen oli päivystyksen lisäksi mukavaa ohjelmaa.  Oli ilo kävellä syksyisessä maisemassa uimahallille vesijumppaan.  Illalla sää oli kosteanraikas.

 

ERÄS TEATTERI

Reippailimme Jussin kanssa Aulangontielle Eräs-teatteriin.  Se on ollut kestosuosikkimme.  Kappale ”Eräitä suhteita” perustui musiikkiin ja runoihin.  Se oli riemastuttava.  Voisin suositella, mutta tämä esitys oli tällä erää viimeinen.  Suosittelen silti Eräs-teatteria lämpimästi.

 

su 14.10.2018

Tänään on luvassa huikeat +18 astetta!  Starttaamme mökille ja nautimme aurinkoisesta syyspäivästä Annan ja pikkupoikien hyvässä seurassa.  Minä vietin perjantai-illan ja lauantaipäivän grafiikkakurssilla Tavastialla.

 

KULTAINEN SYKSY

Oli hienoa kävellä eilen aamulla halki kultalehtisen kaupungin.  Ruska on ollut silmiä hivelevän kaunis.  Enemmän kuitenkin keltainen kuin punainen.

 

SARJA KISSALAATTOJA ODOTTAA VEDOSTUSTA

Ahkeroin kurssilla uusia carborundum-laattoja.  Kukkia olen jo vedostanut grafiikanpajallamme hyvällä menestyksellä.  Nyt maalasin gessolla ja hiekalla kissoja ja pitsihelmaisia neitosia.  Taas jännittää, miten vedokset onnistuvat.  Tänään en ehdi, mutta huomenna kyllä.

 

LYHYTTUKKAISET MISKA JA SAMU VIIHTYIVÄT PIHALEIKEISSÄ

Mökkipäivä oli todella kaunis.  Vietimme sen tosin sisätiloissa, sillä lähestyvä kattoremontti sai meihin vauhtia.  Pakkasimme Annan kanssa koko päivän kirjoja, astioita ja muuta pikkutavaraa pois hyllyistä.  Jatkamme loppuviikolla.  Samu ja Miska nauttivat sen sijaan ulkoleikeistä täysillä.  Varsinkin kuravellin teko oli innostavaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.