luvassa lämmintä ja kosteaa harmautta

MARRASKUUN SADE

ke 14.11.2018

Voi näitä pimeitä ja sateisia päiviä.  Tuntuu ettei valoa ole ollenkaan.  Olen kävellyt kiltisti sateenvarjon kanssa opistolle maanantaina ja tiistaina.  Vaikka olen ilmoittautunut kahdelle erityyppiselle kurssille, maalaan molemmissa samoja töitä.  Se toimii, sillä saan kuullotettua kerroksia tuplanopeasti.  Mökkinaapurit viestittelivät Chiang Maista, missä viivytte.  Vastasin, että kärvistelemme nyt tämän kaamosajan kotisuomessa.

Suunnittelin eilen kesken kurssin Annan kanssa puhelimessa mökin tulevaa valaistusta.  Työmiehet ovat nyt siinä vaiheessa, että lamppujen ja kytkimien paikat pitää tietää.  Haluamme paljon lisää valoa.  Tänään suunnistin Jussin kanssa lamppukauppaan.  Valitsimme kuusi kappaletta kattoon upotettavia plafondeja.  Niiden lisäksi työtasojen päälle tulee kohdevalot ja pöydän päälle kaksi riippuvaa valaisinta.

 

to 15.11.2018

Märkä keli jatkuu.  Kirjaimellisesti, sillä pulahdan puolen päivän aikaan vesijumppa-altaaseen.  Olen urakoinut joulukortteja.  En omia, vaan Hoiviassa asiakkaiden kanssa tekemiämme carborundumlaattoja.  Vedostin niitä eilen grafiikanpajalla.  Tänään lisään niihin vielä vähän lehtikultaa.

 

JOULUKORTTIVEDOKSIA HOIVIAAN

Kulta tekee ihmeitä.  Lisäsin tasapuolisesti joka ikiseen vedokseen kultahippuja.  Tosin maltillisesti.  Enkelin siivet hohtivat ja kynttilöiden liekit heräsivät eloon.  Terveisiä vaan Thaimaahan.  Buddhan kulta ilahduttaa täälläkin.  Lehtikultani on nimittäin peräisin temppelikaupasta Chiang Maista.

 

la 17.11.2018

Minulla on vaihteeksi tiedossa kulttuuriviikonloppu.  Olen varannut kolme teatterilippua tälle ja huomiselle päivälle Hämeenlinnan teatteriin.  Tänään ohjelmassa on ”Tahtien sota”, huomenna ”Lisää saikkua, kiitos”.

 

OUTO VALOILMIÖ MARRASKUUN HARMAUDESSA

Jussi joutui lähtemään eilen pohjanmaalle hautajaisiin.  Saatoin hänet asemalle.  Paluumatkalla hämmästelin, kun aurinko pilkahti näkyviin pitkästä aikaa.

Mitä tehdä ylimääräiselle teatterilipulle?  Laitoin ilmaiseksi kiertoon.  Mies palaa jo illalla, joten hän ei menetä huomista ilottelua.  Niin ja kolmannen lipun saa tietysti vakioteatteriseuralainen Liisa.

Jaksan aina iloita hänen vierailustaan.  Yksi hyvä syy on, että saan siivottua kodin perusteellisesti.  Toinen hyvä syy on vaihtaa kuulumisia ja pelata canastaa.  Kolmas hyvä syy on kokata herkkuja.  Tänään paistan blinejä ja huomenna Jussi valmistaa bravuuriaan jogurttikalaa.  Liisan tuliaisina on usein makeita leivonnaisia.

 

su 18.11.2018

Niin nytkin.  Suklainen mutakakku oli kerrassaan herkullista.  Myös blinit maistuivat.  Taikina kuohui yli laitojen sillä aikaa, kun kävimme teatterissa.  Onneksi oli tarjotin alla.

”Tahtien sota” oli hulvaton musiikkishow.  Minusta on tullut Hämeenlinnan vuosieni aikana Mikko Töyssy fani.  Tässä esityksessä hän loisti pääosassa.  Miehen laulunääni on vartaansa vailla.  Myös tanssiryhmä häikäisi.  Suosittelen kappaletta vilpittömästi!

 

LISÄÄ SAIKKUA, KIITOS

Sunnuntain ”Lisää saikkua, kiitos” oli sekin riemastuttava.  Mikko Kivinen oli taas kerran uskomattaman taitava.  Esityksessä sai nauraa niin lääkäreille kuin valinnanvapaudellekin.  Lisää tällaista, kiitos.

 

Rudolf Koivu, Joulupuu on rakennettu, kuvitus Olavi Pesosen Laulukirjaan, 1938

Teatterin lisäksi kävimme katsomassa Galleria Paperihuoneella ”Japanin taikaa” ja taidemuseossa ”Rudolf Koivun joulun”.  Saimme silmänruokaa ja joulumieltä runsain mitoin.  Houkuttelin Liisaa tulemaan seuraavan kerran itsenäisyyspäivänä.  Silloin voisimme istua taas kerran sohvannurkassa kuohuviinilasit kädessä arvostelemassa linnan juhlien pukuja.  Jussista ei ole tässä sarjassa mitään iloa.  Viime vuonna Anna oli meillä pikkupoikien kanssa.  Silloin ilta oli niin riehakas, etten saanut Annasta mitään seuraa television katseluun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.