mustajuuri

MUSTAJUURI

Sarjaa punajuuri, raitajuuri ja keltajuuri jatkaa nyt mustajuuri.  Sen maku on näistä hienostunein.  En löytänyt kaupoista mustajuurta.  Niinpä kysyin Hätilän K-Supermarketin kauppiaalta, saako sitä mistään.  ”Huomenna saa, tilaan tukusta”, hän lupasi.  Kävelin seuraavana päivänä Aulangontien kauppaan.  Hyllyn laidassa oli lappu: ”Asiakkaan toive” ja komea pino mustajuuripakkauksia.  Asiakas kiittää.

 

KEITTOAINEKSET

Kuorin mustajuuret, muutaman perunan ja ison sipulin.  Kypsensin ne suolalla ja kasvisliemifondilla maustetussa vedessä.  Soseutin, lisäsin muutaman luumutomaatin kuutioina, tuoretta timjamia ja tilkan kermaa.  Keitto ei tarvinnut mausteeksi enää muuta kuin tilkan hyvää oliiviöljyä, persiljaa, vähän yrttisuolaa ja mustapippuria myllystä.

 

AROMIKAS MUSTAJUURIKEITTO

Paahdoin pinnalle tuoreita metsäsieniä ja salottisipulia.  ”Hyvää”, sanoi Jussi.  Olin samaa mieltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.