omakuva

OMAKUVA VUOSIMALLIA 2018

pe-la 7-8.12.2018

Aineopintoihin kuuluva praktikum 1 -kurssi alkoi.  Meillä on edessä kuusi viikonloppua ennen kuin tämä kurssi on käyty.  Opettajamme Antti Oikarinen aloitti opintojakson vaikuttavasti.  Hän esitteli meille videotykin välityksellä omia töitään.  Ne kuuluivat käsitetaiteen piiriin.  Mikään ei ollut sitä miltä näytti.  Olimme vaikuttuneita.

Kurssiin kuuluu teoriaopetusta – siis paljon kuvien katselua sekä pieniä harjoitustehtäviä.  Pääsemme myös Helsinkiin galleriakäynneille.  Nostimme arpaliput, mikä näyttely kellekin osuu.  Minulla osui Galleria Huuto.  Kaksi viimeistä kurssiviikonloppua kuluu näyttelyjen raportoinnissa sekä päätehtävän katselussa.  Tavoitteena on että jokainen tekee yhden tai sarjan teoksia valitsemastaan aiheesta valitsemallaan tekniikalla.  Siinä on enemmän haastetta kuin valmiiksi annetuissa tehtävissä.

Ensimmäisen viikonlopun harjoitustehtävän aiheena oli omakuva.  ”Koettakaa löytää uusi näkökulma omakuvaan”, Antti kehoitti.  Katselimme hienon koosteen nykytaiteilijoiden omakuvia.  Suurimman vaikutuksen teki Margaret Dumas, jonka maalauksia olen nähnyt livenäkin.

 

KOLLAASIASKARTELUA

Minulla oli heti suunnitelma valmiina.  Kollaasitekniikka viehättää edelleenkin. Harjoitustehtävän tekniikka oli vapaavalintainen.  Kuvassa on kaikki minulle tärkeät asiat.  Olo on keskeltä halki, sillä tekemistä on enemmän kuin aikaa ja voimia.  Käsiä on neljä, lastenlapsia viisi.  Tasapainoilen kaiken tämän keskellä.  Niin ja lattialla on tietenkin ruutumatto, jollaista olen kovasti halunnut vaan en koskaan saanut.

Meillä paperihuonelaisilla oli monotypiakurssi.  Innostuin kokeilemaan, miten tämä maalauksellinen grafiikanmenetelmä sopisi omakuvateemaan.

MONOTYPIAVEDOKSIA

Hämmästyin itsekin, miten ekspressiivinen maalari olen.  Näköisyydestä ei ole tietoakaan, mutta tunnelmassa löytyy!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.