pakkaset paukkuvat

TALVI

ma 21.1.2019

Aamulla mittarissa oli -17 astetta.  Viikonloppukin oli jo kylmä, mutta ei näin kylmä.  Minä ulkoilin poikasten kanssa Kauklahdessa.

 

UUTTA LUNTA

He rakensivat lumimajoja ja nauttivat täysillä talvesta.  Olimme Jussin kanssa lapsenvahteina, kun Laura ja Miika kävivät Helsingissä.

 

ULPU OSAA JO VAIKKA MITÄ

Jussi jatkoi hyvin alkanutta lastenvahtipestiä Annan luokse, sillä Samulla oli pientä lämpöä.  Annalla alkoi tänään maanantaina harjoittelujakso.  Hän maalaa viikon ajan Amos Rexin seiniä uutta näyttelyä varten.  Ensimmäisenä päivänä ei voinut olla pois.  Onneksi meillä on pappa.

 

LEMPIMAISEMANI KAUKLAHDESSA

Minä palasin iltajunalla kotiin.  Tälläkin viikolla on ohjelmaa joka ikinen päivä.  Tänään on maalauskurssi, tiistaina kurssikaveri Nora grafiikanpajalla vedostamassa, keskiviikkona Kukan tupaantuliaiset taidekasarmilla, torstaina vesijumppa ja kampaaja, perjantaina estetiikan kurssin aloitus.

 

UPEA KUUTAMO

Täysikuu loisti taivaalla, kun palasin opistolta iltapimeällä.  Aamulla olisi näkynyt verenpunainen kuunpimennyskin, mutta se meni minulta ohi.  Ihailin sitten kuvia netissä.

 

ti 22.1.2019

-23 astetta mittarissa.  Hrrrr.  Vähempikin riittäisi.  Jussin piti tulla aamulla kotiin.  ”Auto ei inahdakaan, akku on jäässä”, hän soitti.  Ilta ehti pimentyä, ennen kuin hän sai hankittua uuden akun ja pääsi matkaan.  Minun päiväni kului rattoisasti grafiikanpajalla.  Työn touhussa ei tullut kylmä eikä nälkä.

 

ke 23.1.2019

-4 mittarissa.  Miten tässä nyt näin kävi.  Oli kyllä mukava kävellä ulkona, kun ei tarvinnut palella.

 

LUMINEN MAISEMA GALLERIAN IKKUNAN TAKANA

Työhuoneella oli mukavan lämmintä.  Sain eilen marttasiskolta katselukirjoja Japanista.  Ehdin vasta tänään selailla ne läpi.

 

JAPANITAIDETTA

Olin aivan häikäistynyt, miten hienoja graafisia teoksia niistä paljastuikaan.  Taidekirjat ovat mainioita inspiraation lähteitä.  Selaan niitä aina kirjastossa käydessäni.  En lainaa, sillä ne ovat yleensä mahdottoman painavia.  Mutta otan kuvia, sillä niistä saa hyviä vinkkejä tuleviin töihin.

 

to 24.1.2019

Meillä Paperihuoneen graafikoilla oli eilen illalla historiallinen hetki.  Kukka on saanut ikioman tilavan työhuoneen taidekasarmilta.  Hän juhlisti tapausta kutsumalla meidät tupaantulijaisiin.

 

PAPERIHUONEEN GRAAFIKOT YHTEISKUVASSA

Kerrankin me kaikki kahdeksan olimme paikalla.  Myös Anna, joka on äitiyslomalla, tuli neljäkuukautisen Vienon kanssa.  Tarjolla oli suolaista ja makeaa.  Kukka oli kokannut herkullisen kvinoasalaatin ja omenapiirakkaa.  Arvostimme, että hän oli nähnyt vaivaa.  Muiden tuliaiset olivat suoraan kaupan hyllyiltä, mutta maistuvaisia nekin.

 

pe 25.1.2019

”Lämpötila sahaa”, näin tiesi radiouutiset.  Eilen oli kylmä päivä, meillä -16 astetta.  Tänään taas lauhempaa.  Se on hyvä, sillä minulla on vaihteeksi opiskeluviikonloppu.  Estetiikan kurssimme alkaa illalla.  Kiinnostava nähdä, mitä se pitää sisällään.  Epäilen, että vaikeaselkoista teoriaa.  Tähän asti meillä on ollut taiteen tekemistä käytännössä.  Ehkä tästäkin selvitään.

Eilen oli ihanan aurinkoinen päivä.  Vietin aamun grafiikanpajalla villin luonnon parissa.  Vesijumpan jälkeen kävin kotona kääntymässä.

 

JÄÄKUKKIA PARVEKKEELLA

Auringonsäteet ulottuivat sisälle asti ja parveke oli jääkukkien peitossa.  Iltapäivä sujui rattoisasti kampaajaystävä Terhin luona.  Nyt minulla on pitkästä aikaa punaiset kiharat.  Ei siis ollenkaan huono päivä!

Jatkoin tänään hyvällä menestyksellä villi luonto -teemaa. Se vei mennessään.  Olen nyt luottavaisella mielellä jatkon suhteen.  Oli nimittäin hetken vähän huono omatunto neljän viikon lomasta kesken opintojen.

 

JÄÄKUKKIA

Irrottelin hetken kukkavedosten parissa.  ”Jääkukkia”, näin sanoi graafikkosisko Pirjo.  Niinpä nimesin ne oitis ajankohtaan sopiviksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.