muutimme top norht guest houseen

IMG_2907

su 3.3.2019

Lomamatkan ensimmäinen hotelli Rendezvous Classic House on koettu ja hyväksi havaittu.

 

IMG_3016

TOP NORTH GH, JUSSI HUONEEMME EDUSTALLA KAKKOSKERROKSESSA

Toinen hotellimme tai oikeammin vierasmaja on aikaisemmilta matkoilta tuttu ja tämäkin hyväksi havaittu.  Hinta on edullinen, uima-allas suuri ja vähemmän kylmä.  Tilavalla oleskeluterassilla on minulle maalauspöytä.  Sitä arvostan.

 

IMG_3026

NÄKYMÄ TERASSILTAMME

Taso on huomattavasti vaatimattomampi kuin tyylikkäässä Rendezvous Housessa.  Kaikki tarvittava kuitenkin löytyy.  Niistä tärkeimmät ilmastointi ja jääkaappi, oma wc ja suihku.  Televisiokin on, mutta sitä tulee harvemmin katseltua.  Viivymme täällä seuraavat kymmenen päivää.  Tämä siksi, että tasaamme kustannuksia ja voimme asua viimeiset viikot taas vähän laadukkaammissa majapaikoissa.

Päivä vierähti leppoisasti altaalla.  Oli ilo uida ja lueskella varjossa altaan reunalla.  Illan edellä suunnistimme tutulle rahanvaihtopisteelle Tha Pae portin tuntumaan.  Kurssi oli noussut ilahduttavasti, nyt 35.8. Merkillistä, elämä on halpaa mutta rahaa kuluu tasaiseen tahtiin.

 

IMG_3021

INTIALAISVÄREJÄ

Toriaukiolla oli väkeä mustanaan.  Kuuntelimme hetken, kun intialaiset lauloivat Shivan ylistystä.

IMG_3022

SUNNUNTAIMARKKINAKATU THA PAE PORTIN KOHDALLA

Jatkoimme matkaa sunnuntaimarkkinoille.  Taisi olla viimeinen kerta tällä matkalla, kun sukellamme ruuhkaan.

 

IMG_3023

TORITAIDETTA

Tarjolla oli taas kerran mielettömästi tavaroita, joita emme tarvitse.  Temppeliruokailu sen sijaan oli yhtä herkullinen tapaus kuin ennenkin.

 

IMG_3024

CYOZA NYYTIT RAPUTÄYTTEEN KERA OLIVAT HERKULLISIA

 

IMG_3025

SUSHEJA 5B KAPPALE

Maistelimme cyoza-nyyttejä ja susheja.  Jussi sai porsasta grillivartaassa ja ranskaperunoita.  Minulla on ollut pitkin päivää vatsanväänteitä.  Siksipä tyydyin vain maistelemaan annoksia.  Sekin oli virhe.  Tuli kiire palata kotihotellille.

Poikkesimme matkalla läheisessä Seven Elevenissä.  Olemme syöneet viimeiset viisi päivää niin tukevia aamiaisia, ettei nyt haittaa ollenkaan, että olemme omissa eväissä.  Jussi keittelee sujuvasti aamukahvit ja kaupasta löytyy jogurttia ja tuoretta leipää lisukkeineen.  Katukojuista saa valmiiksi kuorittuja ja pilkottuja etelän hedelmiä.  Näillä eväillä olemme valmiit tutustumaan muurin itäpuolen tarjontaan.

 

ma 4.3.2019

Olemme päässeet lomatunnelmaan.  Täällä vierasmajassa olo on rentoa.  Kyselimme, voisimme vaihtaa huonetta kerrosta alemmas.  Siis yhdet portaat vähemmän.  Saimme ensin vastauksen, että moni on varannut huoneet kuukaudeksi tai kahdeksi.  Nyt yllättäen tilaa löytyikin.  Muutamme huomenna, jee.

Päivä kului loistavasti tekemättä yhtään mitään mainittavaa.  Kävimme toki kaupunkikierroksella.  Minun vatsakipuni on hellittänyt, mutta suosin edelleen kevyttä ruokaa.

 

IMG_3031

MISO JA SYOJU TONKOTSU KEITOT

Poikkesimme japanilaiseen ramen-ravintolaan.  Miso-keitto sopi minulle mainiosti.  Jussi tilasi huolettomasti ison annoksen ja pisteli hyvällä halulla molempien lihapalat sekä lähes kaikki nuudelit.  Illalla kummallakaan ei ollut mainittava nälkä, mutta kävimme kuitenkin nauttimassa hotellin allasravintolassa som tam -papaijasalaatin ja annoksen paistettua riisiä rapujen kera.  Hyvin maistuivat.

Kävimme tietysti myös uimassa ja minä aloittelin akvarellimaalausta.  Harmittelin, ettei minulla ole matkassa karheita lempipapereitani.  Nyt kestää hetken opetella, miten sileät paperit käyttäytyvät.

 

IMG_3041

SAVUPILVI HORISONTISSA

Istuimme auringonlaskun aikaan terassilla ja hämmästelimme, kun taivaanrannassa vuorten suunnalla näkyi musta savupilvi.  Olimme lukeneet, että paikalliset polttavat maalis-huhtikuussa edellisen talven kuivia lehtiä ja olkia.  Se aiheuttaa kaupunkiin ikävää savuntuoksua.  Vielä sitä ei tuntunut, mutta pelkäämme pahinta.  Mökkinaapurimme Antero tiesi kertoa, että tähän aikaan vuodesta tänne ei kannata tulla.  Saa nähdä mitä lähiviikot tuovat tullessaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.