hiljaiseloa

IMG_3033ti 5.3.2019

Nyt kun olemme asettuneet kymmeneksi päiväksi vierasmajaamme, elämä soljuu verkkaisena.  ”Tällainen loma sopii minulle, Jussi tuumi, kun pääsi päivälenkin jälkeen vetäytymään viileään huoneeseen päiväunille.  Niin sopii minullekin.  Maalasin terassilla ja havahduin tuoreeseen kahvintuoksuun.  Jussi on mestari hoitelemaan meille aamiaisia ja välipaloja.

Olen aina rakastanut lukemista.  Kiinnostavia kirjoja ilmestyy jatkuvasti.  Kotona arjen pyörityksessä lukeminen jää vähälle.  Otan siitä kaiken ilon ilon irti kesämökillä ja varsinkin näillä lomamatkoilla.

 

IMG_3027

MATKALUKEMISTA

Nyt matkassa on viisi kirjaa, mutta pelkään etteivät ne riitä loppulomaan asti.  Tiedän, että Chiang Maista löytyy parikin käytettyjen kirjojen kauppaa.  Niissä on pieni valikoima myös suomenkielisiä kirjoja.  Ei siis syytä paniikkiin.

Ihastuin Minna Canthista kertovaan fiktiiviseen Rouva C:hen.  Se kuuluu Linnan marttojen lukupiirivalikoimaan.  Suosittelen lämpimästi.  Elena Ferrante on uusi tuttavuus.  Hänen Napoli-sarjaansa on moni kehunut.  Tämä Hylkäämisen päivät oli aika raskasta tekstiä.  En ole kovinkaan vakuuttunut.  Alice Munro on suuri suosikkini.  Ilahduin, kun löysin kirjastosta pari novellikokoelmaa, joita en ole aikaisemmin lukenut.  Leena Lehtolainen on toinen kestosuosikkini.

 

IMG_3042.JPG

Minulla on ollut jo parilla viime matkallamme e-kirjasto käytössäni.  Jaksan ihmetellä sitä helppoutta, millä saan kirjan ladattua koneelleni.  Päivisin on mukava lueskella altaan reunalla live-kirjoja.  Illalla kun hotellihuoneessa on useimmiten huonot lukuvalot (täällä vain himmeä lamppu keskellä kattoa), e-kirjat ovat pelastus.  Olen tällä matkalla ehtinyt jo lukea Eppu Nuotion Anopinhampaan ja parhaillaan on menossa Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin.  Suosittelen.

Päivän suurin haaste oli pakata taas kerran – nyt hyvin suurpiirteisesti – tavarat ja siirtää kaikki kerrosta alemmas.  Se sujui rutiinilla.  Iltapäivällä lepäilimme altaalla.  Illat täällä ovat samettisen pehmeitä.  Olen oppinut pukeutumaan auringon mukaan.  Päivällä t-paitoihin, jotka suojaavat olkapäät ja hartian.  Illalla pieniin toppeihin.

 

fresh

KEVYT JA MAITTAVA ILTAPALA

Nälkä ei ollut, mutta kaipasimme pientä suolaista.  Esimerkiksi kevätkääryleitä.  Löysimme yllättäen jo toisen kerran tuoreita maukkaita kääröjä, jotka tarjoiltiin tulisen dippikastikkeen kera.  Se oli mainio ja kevyt illallinen.   Varsinkin kun kotimatkalla eksyimme vielä maistelemaan matkan ensimmäiset cocktailit.  Kaikki tämä onnistuneen muuton kunniaksi.

 

IMG_3050

KALPEITA TERVEELLISIÄ JANOJUOMIA – TUORETTA KOOKOSTA JA LIME-INKIVÄÄRIÄ

Täällä kuluu paljon juomia.  Päivisin pullovettä litrakaupalla.  Jussi suosii soodavettä, minä en kuplista piittaa.  Katukojuista ja baareista saa toinen toistaan herkullisimpia vitamiinipommeja.  Hedelmäshaket ovat värikkäitä ja makuja riittää.

Olutta kuluu.  Vertailemme jatkuvasti, onko Singha edelleen suosikkimme, vai ehkä Chang tai Leo.  Minulle on tärkeämpää, että olut on kylmää.  Jääpaloja en lasiin kelpuuta.  Yömyssynä olemme nauttineet paikallista Sang Som thaiviskiä, jota myös laulukirjaksi kutsumme.  Viiniäkin täältä saa, mutta tuontijuomat ovat kalliita ja paikalliset viinit mielestämme happamia marjamehuja.

Yksi suosikkimme on siirtomaajuoma eli gin tonic.  Paikallista giniä löytyy mutta ongelmana on, ettei esimerkiksi Seven Elevenistä löydy tonicia.  Eilen onnisti.  Poikkesimme pieneen minimartiin ja sen kylmäkaapista löytyi oikeaa lantrinkia.  Ihminen voi ilahtua pienistä asioista.

 

 

pe 8.3.2019

Meitä pidetään täällä vierasmajassa hyvinä.  Saimme valita, kun muutimme alakertaan, haluammeko big bedin vai kaksi erillistä sänkyä.  Valitsimme oitis leveän sängyn.  Mutta mutta, big bed oli vain 140 cm leveä ja meille tuli yöllä hiki, kun nukuimme kylki kyljessä.

 

IMG_3077.JPG

Kyselin kahden yön jälkeen varovasti, olisiko se kahden sängyn huone vielä vapaana.  Olihan se.  Muutimme tänään.  Matka ei ollut pitkä, noin 10 metriä ja samassa tasossa.

 

IMG_3065

WAT PHAKHAO

Päiväohjelmassamme on ollut tasaisesti virikkeitä ja lepoa.  Kaupunkikierroksilla poikkeamme edelleen katsomassa kullankimalteisia temppeleitä.  Thairuoka maistuu, mutta välillä on hauska kokeilla muutakin.  Jussilla oli eilen burgerikaipuu.  Niitäkin löytyi ihan hotellin nurkilta.  Hinta oli nelinkertainen perusthairuokaan verrattuna.

Kävimme samalla matkalla hieronnassa.  Lupasimme käydä pian uudelleen, oli se sen verran rentouttavaa.

IMG_3052

THAIMAALARI LEENA

Minä olen nauttinut, kun olen saanut levitettyä akvarellitarvikkeet terassin tilavalle pöydälle.  Viime syksyn maalauskurssilla opettajani Hannele sanoi loppukatselmuksessa, että minussa olisi ainesta pukusuunnittelijaksi.  En tiedä sainko siitä kipinän.

neidot

NEIDOT

Nyt  niitä pukuja on tullut maalattua nostalgiahengessä.  Näin matkalla voi toden totta irrotella.  Olen maalannut aikaisemmin tunnollisesti thaimaisemia ja thaikukkia.  Nyt olen maalannut ihan muuta.  Kehitystä vai taantumaa?  Ei mitään väliä, pääasia että innostusta riittää.

There is one comment

  1. TerttuImmo

    Hip hei! Taas pääsemme matkalle itsekin, kun saamme selailla kuvakirjastoanne. Aasian värejä ja valoa runsain mitoin, täällä olikin tänään niin harmaata ja tihkua, mutta toisaalta niin lämmintä, että uskalsin ottaa pyörän esille, kun lähdin hakemaan Toukoa Pollesta. Immo haki mökiltä mateita ja pilkkiäkin oli testattu. Jäätä Päijänteessä riittää vielä 30 senttiä, vaikka todella vettä tulee taivaalta. Oikein hyvää aurinkolomaa teille ! Uikaa meidänkin puolestamme. Lisää kuvia ja tarinoita mieluusti katsellaan…

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.