jos olisin väri

Olisin harmaa. Mutta en mikä tahansa tylsä harmaa vaan hohtava värillinen harmaa. Rinnallani muut värit saavat hehkua. Syntytarinani on seikkailu. Taiteilijat opiskelevat uransa alkumetreillä värien sekoittamista. Harmaan sekoittaminen on taitolaji. Otetaan kylmää punaista ja räiskyvää viridianinvihreää. Sekoitetaan ja kas, syntyy hurmaava värillinen harmaa. Se on kuin ihme. Tai otetaan indigonsinistä ja poltettua umbraa. Ja kas, syntyy hieno tumma harmaa, lähes musta.

Vastavärit toimivat aina. Siis punainen ja vihreä, sininen ja oranssi, keltainen ja violetti. Kyseessä on vain, minkä sävyn valitsee. Aloitan itse uuden työn maalaamisen sekoittamalla valmiiksi erilaisia harmaita. Niitä on kätevä käyttää työn edetessä.  Harmaa toimii aina. Taidan olla sittenkin harmaa tyyppi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.