jos olisin puu

Olisin pitkä ja notkea tuulessa huojuva kookospalmu. Eksoottiset valintani (kuten kukkatoiveena lotus) johtuvat Thaimaan lomamatkastamme. Näen jatkuvasti silmieni edessä villinä rehottavia puistoja ja puutarhoja. Erilaisia palmuja näkee täällä pohjoisen vuoristossakin. Mutta palmuista upeimpia, hoikkia kookospalmuja olen ihaillut Koh Samuilla. Olemme lomailleet monta kertaa saaren pohjoisrannalla palmumetsikön keskellä.

Kookospalmuissa on jotain ikiaikaista. Ne kasvavat uljaina ja kasvattavat maailman parhaita hedelmiä. Kookoksesta on moneksi. Kookosmaidon kera tulisimmatkin chiliruuat kesyyntyvät. Entäpä tahmea makea kookosmaidossa haudutettu sticy rice kypsän keltaisen mangon kera. Se on herkkua. Kookospähkinän neste kelpaa juotavaksi sellaisenaan. Vaikka se on hapotonta, se virkistää helteisinä päivinä. Nyt maaliskuussa lämpötila Chiang Maissa on kohonnut lähelle 40 astetta. Sadetta on odotettavissa vasta toukokuussa. Kookos – myös aurinkovoiteena – tekee elämästämme miellyttävää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.