kevätaurinkoa

ti 26.3.2019

Jouduimme aikamoiseen pyöritykseen heti Chiang Main lomalta palattuamme.

Matkakertomus löytyy otsikolla Chiang Mai 2019.

Odotin matkamme aikana viestejä välittäjältämme, joka lupasi myydä kakkoskotimme pikaisesti. Näyttöjä oli joka sunnuntai ja katsojiakin kävi. Tarjouksia vaan ei kuulunut. Kiinnostuneita oli, mutta itse kullakin oli oma asunto myymättä.

OLOHUONEEMME ENTISESSÄ ELÄMÄSSÄ

Eilen välittäjämme Riitta soitti. ”Saatte vielä tänään tarjouksen!” Saimmekin, mutta huonon. Vaihdoimme päivän mittaan viestejä ja pääsimme kuin pääsimmekin illan edellä kelpo kompromissiin. Ehdimme jo kilauttaa maljat, kun saimme takapakkia. Ostaja halusi vielä raportin keittiöremontista (se löytyi sähköpostista) ja kosteusmittauksen kylpyhuoneesta (ostaja maksaa). Tässä nyt odotellaan sydän kylmänä, tuleeko kaupoista mitään.

Iltapäivällä sähköpostiin kilahti sähköinen ostotarjous. Jee, allekirjoitimme sen sydän läpättäen. Tästä taitaa tulla totta. Olen tuntenut ahdistusta jo tarpeeksi kauan kahden asunnon loukusta. Termi on todella osuva. Nyt helpotti. Olemme tähän asti elämäämme vaihtaneet asuntoa monesti ja sujuvasti. Karakallion kerrostalokotimme osti tuttava ja Kauklahden omakotitalomme päätyi poikamme Miikan perheelle. On edelleenkin ilo käydä vanhassa kodissa kylässä.

ENSIRIEMUA UUDEN KODIN OSTAMISESTA

Meille oli täysi yllätys, ettei myynti olekaan itsestäänselvyys. Helpottaa, että saamme yhden pankkilainan kuitattua. Niitä on vielä jäljellä kaksi. Yksi nykyisen asuntomme ostosta ja toinen mökistä, jonka jouduin lunastamaan siskolta. Ikää on ja velkaa on. Mutta eiköhän tästäkin selvitä.

Katselen nyt kevättä avoimin mielin. Siitäkin huolimatta, että Galleria Paperihuoneelle kuuluu huonoa. Päivystäjämme Tiinan sopimus loppuu huhtikuussa ja uutta ei ole tiedossa. Ei myöskään projektirahaa. Se tarkoittaa että itse kukin meistä seitsemästä vuokralaisesta joutuu päivystämään. Emme voi laittaa ovia kiinni, sillä näyttelysopimukset on tehty melkein koko vuodeksi. Ei päivystyksessä ole mitään vikaa, sillä silloin voi tehdä omia hommia. Mutta se sitoo. Varsinkin kesällä, sillä silloin mökki kutsuu.

Kuvataiteen aineopinnot ovat myötätuulessa. Jäljellä on enää praktikum kakkonen eli käytännössä oman lopputyön tekeminen. Huhti- ja kesäkuussa on muutama seminaaripäivä. Lisäksi jokainen tekee taidenäyttelyraportin ja portfolion. Minä käytän surutta kotikenttäetua eli grafiikanpajaamme lopputyön tekemiseen. Siihen päivystysvuorot ovat omiaan. Lopputyönäyttelymme on kahdessa erässä syys-lokakuussa 2019 Iittalassa Naivistien tiloissa. Tämä kutsuna tiedoksi.

Olen myös innostunut kirjoittamisesta. Kiitos siitä kahden kirjoittajakurssin. Niistä tuorein eli Kynäilijät on saanut minut lentoon. Yksi blogin seuraajista sai jo tarpeekseen, kun ilmoituksia päivityksistä tulee turhan tiuhaan sähköpostiin. Pyydän anteeksi. Olen ilmoittautunut kesäkuussa kolmen päivän kirjoittajakurssille Ahlmannille Tampereelle. Se on uusi aluevaltaus. Tähän asti olen viettänyt laatuaikaa maalauskursseilla. Eivät nekään ole poissuljettuja. Pitäisi vaan löytää uusia virikkeitä.

SATUMAINEN MAKUUHUONEEMME NAZZANOSSA

Maalausmatka ulkomaille, se kiinnostaa. Viime kesänä olimme Jussin kanssa Päivölän opiston kurssimatkalla Nazzanossa. Se oli yksi elämäni parhaista matkoista. Ehkä meillä on varaa repäistä, kun kakkosasuntokaan ei enää rasita. Niin ja meillähän on meneillään juhlavuosi!

KUKKAMUISTOJA

pe 29.3.2019

Nyt voin oikeasti huokaista helpotuksesta. Olimme aamulla paikalla, kun vanhassa kodissamme tehtiin kosteusmittaus. Kaikki oli kunnossa. Hyvä niin. En olisi enää kestänyt uusia vastoinkäymisiä. Ostajakin oli paikalla ja vaikutti kovasti tyytyväiseltä tulevaan kotiinsa. Hän asuu kaksiossa ja saa nyt tilaa lähes tuplasti. Näyttää siltä, että tämä tarina saa onnellisen lopun. Kaupanteko on runsaan viikon kuluttua pankissa.

Olemme Jussin kanssa päässeet jo arkirytmiin. Aikaero tosin vielä vaikuttaa, mutta sen kanssa pystyy elämään. Ohjelmaa on sopivasti. Polskimme eilen vesijumpassa. Tänään vietämme Galleria Paperihuoneella huhtikuun taiteilijoiden näyttelyn avajaisia. Minä osallistun järjestelyihin ja saan taas kerran toivottaa vieraat tervetulleiksi. Viikonloppuna Tuula Moilanen järjestää meille paperihuoneen graafikoille vesiväripuupiirroskurssin Helsingissä. Ensi viikolla vuorossa on Linnan marttojen lukupiiri ja kaksi kirjoituskurssia. Se takaa, että päivityksiä seuraa..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.