kasvisgratiini thaimaustein

TUTTUJA JA EKSOOTTISIA MAKUJA

Meillä on tapana tuoda matkoilta hyvää syötävää. Thaimaasta olemme kantaneet currytahnoja ja tuoreita tom yam aineksia sekä chilipalkoja. Niin nytkin. Bonuksena myös kukkaisteetä, mausteita, kuivattuja limetinlehtiä ja sitruunaruohoja. Pilkoin uunivuokaan ison kukkakaalin, parsakaalin, purjon sekä kelta- ja valkosipulia. Mukaan pääsi myös väripilkuiksi muutama kirsikkatomaatti.

AINEKSET KYPSYMÄSSÄ

Keittelin thaimausteet erikseen, jotta voin siivilöidä liemen. Kiehautin kasvikset pikaisesti. Valmistin valkokastikkeen, jonka liemenä käytin molempia keitinvesiä sekä kuohukermaa. Kookosmaito olisi sopinut myös. Kokeilen sitä seuraavalla kerralla.

GRATIINI UUNIKUUMANA

Ladoin kasvikset uunivuuan pohjalle ja kaadoin valkokastikkeen päälle. Palastelin vahvaa goudaa ja ripottelin sen pinnalle. Paistoin 200 asteisessa uunissa puoli tuntia. Tuoksuva vuoka oli maukas ja vitamiinipitoinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.