helle helli pääsiäispyhinä

pe 19.4.2019

Muistan monta kylmän kalseata pääsiäistä. Tänä vuonna meitä hellitään. Eilinen päivä mökillä oli kuin lupaus lämpimästä kesästä. Pääsiäisvieraat saapuvat erissä. Jussin Esko-veli ja Arja tulevat tänään pitkäperjantaina, Anna, Samu ja Miska huomenna lauantaina ja Miikan perhe maanantaina. Juhlapyhiä on aina mukava viettää porukalla. Kävimme eilen kaupassa. Onneksi on hissi. Kolme kestokallista juhlaruokaa ja juhlajuomia painoi turhan paljon.

KAIPASIN PÄÄSIÄISEKSI KELTAISEN LISÄKSI
MUITAKIN VÄREJÄ

Ruokalistalla on tänään kevyt illallinen. Jussi graavaa lohta, minä keittelen pilkullisia munia ja teen iltapalasalaatin. Huomenna listalla on karitsanpaistia ja kermaperunoita sekä hauskoja varrellisia kukka-ja parsakaaleja. Ei siis mikään kevytateria.

VARRELLINEN KUKKAKAALI – UUSI TUTTAVUUS

Sunnuntaina tarjoan thaimakuja. Maanantaivieraat saavat keräilyerän sitä mitä on jäänyt. Poikasille kokkaan kermaista kalakeittoa. Se kelpaa aina.

su 21.4.2019

Pääsiäinen on hyvällä mallilla. Ensimmäiset vieraat Arja ja Esko ehtivät jo lähteä.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ 2019

Herkuttelimme graavilohella, karitsanpaistilla ja kermaperunoilla. Teimme yhteisvoimin jälkiruuaksi mangorahkatortun. Minusta tuntui että aina istuttiin ruokapöydässä.

SAMU JA MISKA HAKIVAT MÖKILTÄ VIRPOMISOKSIA

Kun Anna ja pojat tulivat, kävimme kaikki yhdessä mökillä. Lauantai oli pilvinen päivä, joten ajatus termospullokahvista keinulla ei toteutunut.

SOHVAT SAATIIN HAJOITETTUA

Päivän kohokohta oli, kun Esko ja Jussi purkivat Aulangontien vuodesohvat atomeiksi. Hanke oli vaivannut, sillä sohvat olivat kaamean painavat. Nyt tästäkin urakasta selvitään. Toivottavasti ne ovat jo huomenna peräkärryssä ja tiistaina kaatopaikalla.

TASAPAINOILUA

Tänään sunnuntaina aurinko paistoi, mutta tuuli puhalteli navakasti. Kävimme linnanpuiston leikkikentällä hakemassa ruokahalua.

ma 22.4.2019

Toinen pääsiäispäivä oli vilkas. Miikan perhe saapui puolen päivän aikoihin Lavian suunnalta.

TOISEN PÄÄSIÄISPÄIVÄN LOUNAS ON KATETTU


POJAT VIIHTYIVÄT PELIEN IHMEELLISESSÄ MAAILMASSA

Suunnitteilla oli kylpyläpäivä. Kaikki muut pääsivät polskimaan paitsi Visa, jolla oli kuumetta. Minä jäin pojan kanssa kotimieheksi. Meillä oli mukava elokuvapäivä. Katselimme Netflixin kautta ”Nemoa etsimässä”. Kun punaposkiset uimarit tulivat, vastapaistetut letut upposivat hetkessä nälkäisiin suihin.

Juhlaviikot jatkuvat. Vietämme lauantaina Ulpun yksivuotissynttäreitä ja seuraavalla viikolla on vappu. Eikä äitienpäiväkään ole kaukana. Säätiedotus lupaa ennätyslämpimiä kelejä. Jopa +20 astetta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.