pääsiäishyvää

RETIISINPUNAISIA MUNIA

Pääsiäisenä 2019 herkuttelimme sukulaisten kanssa graavilohella, karitsanpaistilla, kermaperunoilla ja mangorahkatortulla. Keittelin tutun reseptin mukaan pilkullisia munia. Keitinvedessä oli sipulinkuoria ja munat foliokääreessä riisinjyvien kera.

KANANMUNAT MARINOITUMASSA

Aivan uusi kokeilu on keittää munat, kuoria ne ja marinoida punajuuren mehussa. Ne vetäytyivät jääkaapissa kolme tuntia.

KERMAPERUNOITA JA KARITSANPAISTIA

Karitsanpaisti hautui 130 asteisessa uunissa lähes kolme tuntia. Kun mittarissa oli 75 astetta, se oli juuri sopivan kypsä. Kermaperunat kypsyivät samassa kiertoilmauunissa.

MANGORAHKATORTTU

Mangorahkatorttu oli helppo tapaus. Murustelin 150 g kaurakeksejä ja sekoitin joukkoon 100 g voita. Painelin ne irtopohjavuokaan. Vaahdotin 2,5 dl kuohukermaa ja sekoitin sen joukkoon kaksi purkillista valmista mangorahkaa. Lisäsin viisi liotettua liivatelehteä. Kaadoin täytteen keksimurujen päälle ja laitoin koko komeuden jäähtymään yön yli jääkaappiin. Koristelin ananaskirsikoilla. Maku oli hienostunut. Leivoskahvilalaatua, vieraat kiittelivät.

TOINEN VERSIO RAHKATORTUSTA

Miikan perhe ehti meille pääsiäisenviettoon vasta maanantaina. Mangotorttu oli jo syöty eikä mämmi enää houkutellut. ”Tehdään toinen torttu”, Anna herkkusuu keksi. Teimme samanlaisen pohjan, mutta kokeilimme nyt uusia makuja. Täytteeksi tuli vanilja- ja irish cream rahkaa sekä maustamatonta tuorejuustoa. Maku oli vähintäänkin yhtä hyvä, vaikka täyte ei hyytynyt kunnolla. Olisi pitänyt lisätä liivatteen määrää kun täytettä oli enemmän.

TOISEN PÄÄSIÄISPÄIVÄN KATTAUS

Tarjolla oli jälkiruokatortun lisäksi muitakin herkkuja. Tein oikeaoppisen tom yam keiton Thaimaan matkalta torilta ostetuista aineksista. Pakastus ei haitannut. Miika tarkisti mauan ja chilinkasvattajana syvensi sitä kuullottamalla tuoretta punaista chiliä valkosipuliöljyssä. Vieraat huokailivat tyytyväsinä. Pääruokana tarjosin jäljelle jäänyttä karitsanpaistia runsaan salaatin kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.