ennätyslämmintä

ti 23.4.2019

Tämä on epätodellista. Elämme huhtikuuta ja sääennuste lupaa kesähellettä.

PERÄKÄRRYKUORMA ON LÄHDÖSSÄ KAATOPAIKALLE

Meillä oli tänään ilo saada yksi projekti päätökseen. Miika kantoi eilen Aulangontien kodistamme sohvanrungot peräkärryyn. Kävimme aamulla Jussin kanssa tyhjentämässä kuorman Karanojan kaatopaikalle. Koko hoito maksoi kympin, ei paha. Kävelin illan edellä asunnolle ja vein ostaja Kristiinalle avaimet. Esittelin samalla kellaritilat ja varastot. Hän vaikutti kovasti tyytyväiseltä uuteen kotiinsa.

ke 24.4.2019

Oli mukava palata taas arkirytmiin. Päivystin gallerialla. Siellä on aina lämmin tunnelma. Niin nytkin, kun Kukka ja Pirjo olivat kanssani hommissa. Opin taas kerran uutta. Olen toki ennenkin telannut liukuväripohjia. Nyt Kukka näytti, kuinka se oikeaoppisesti tehdään. Saimme aikaiseksi kauniita värisiirtymiä. Jopa niin kauniita, että on aikamoinen kynnys jatkaa.

ELÄINTARHANI KASVAA

Suunnittelin, että vedostan niihin eläinhahmojani. Kuvataiteen aineopintojen lopputyö on edennyt jo niin pitkälle, että minulla on henkilökohtainen tapaaminen opettajan kanssa heti vapun jälkeen. Silloin pitää olla uutta näytettävää. Nyt vaikuttaa lupaavalta, että minulla on uudennäköisiä vedoksia.

to 25.4.2019

Jatkoin aamulla harjoituksia. Nyt osasin telata liukuvärin ihan itse.

LIUKUVÄRI

Leikkasin offsetpellistä Kilimanjaro-vuoren (katsoin silhuetin netistä) ja vedostin etualalle kirahveja ja norsuja.

KIRAHVIT SAVANNILLA
ELEFANTIT SAVANNILLA

Nyt on sellainen kutina, että nämä työt pääsevät aikanaan lopputyönäyttelyyn.

pe 26.4.2019

Elämä on. Voi hyvänen aika tätä puurtamista. Juuri kun henkäisin helpotuksesta, että kakkoskotimme myynti helpotti arkeamme. Toki helpottikin, mutta saimme heti perään uuden haasteen.

TUULETIN UNICEF-MOLLANI ENNEN KUIN PARVEKE SULJETAAN

Palokunnankadun kodissamme alkaa julkisivuremontti. Se tarkoittaa että parveke pitää tyhjentää välittömästi. Sen jälkeen pihan puoli huputetaan noin puoleksi vuodeksi ja parveke on käyttökiellossa. Kääk. Ja kaiken tämän kärsimyksen jälkeen yhtiövastike nousee. Kääk.

PRESSUTALLI KAATUI TALVEN AIKANA – JUSSI RYÖMI HAKEMAAN SIELTÄ KESÄRENKAAT AUTOON

Eikä mökilläkään voi lekotella, vaikka aurinko paistaa. Sisäremontti on tehty, mutta meillä on alkamassa kunnon sulkeiset. Olen nyt siivonnut kaksi päivää paikkoja remonttimiesten jäljiltä. Vesi on kannossa.

JÄRVIVESI ON LÄHES KÄDEN ULOTTUMATTOMISSA

Kurkottelin alas järven pintaan ja voihkin, kun kädet eivät riittäneet. Piti uskaltautua kivikolle, jotta sai vettä ämpäriin. Pesin lattiat ja koko keittiön vettä säästelleen. Eihän niin tule puhdasta. Jatkan urakkaa ja tuon vaikka kotoa pesuvettä. Jussi on luvannut käynnistää pumpun, mutta muistan viime kevään kokemuksesta, ettei se ole itsestään selvyys. Jouduimme hankkimaan uuden pumpun, kun vanha oli talven aikana sammunut. Toivottavasti niin ei nyt käy.

Kotiin palattuamme postipoika oli tuonut pienen kirjapakettilähetyksen. Innostuin kuvittamaan Jos olisin -tarinoita Ifolor-kirjasiksi.

PIENIÄ OMATEKOISIA JOS OLISIN KAHVIKUPPI KIRJASIA

Olin tyytyväinen painojälkeen. Tämä lysti on kallista, mutta lopputulos on ainakin oman näköinen ja uniikki.

Illalla Galleria Koneessa oli lämmin tunnelma. Salla on ollut opettajani useallakin kurssilla. Viimeksi aineopintoihin kuuluvalla tempera- ja öljyvärikurssilla. Oli kiinnostava nähdä opettajan omia maalauksia. Pidin kovasti.

There is one comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.