äitienpäivätunnelmissa

KEVÄT

pe 10.5.2019

Olen viettänyt viimeiset kaksi päivää ja yötä Annan luona Malmilla. Miskalla oli lähes 40 astetta kuumetta. Pötköttelimme yhdessä ja katselimme Urpoa ja Turpoa. Lääke laski kuumetta. ”Leiki mun kanssa”, poika vaati. Niinpä istuimme lattialla, minäkin. Opin näppärästi lastaamaan ja purkamaan tukkikuormia. Kun Samu tuli eskarista, hän vaati ”Pelaa mun kanssa unoa”. Kysyin missä mahdumme pelaamaan, kun kaikki pöytäpinnat olivat täynnä tavaraa. ”Lattialla tietysti”. Siivosin vikkelään yhden pöydän ja ilmoitin, että mummin lattiakiintiö on tämän päivän osalta täynnä.

Karkasin perjantaina taidenäyttelykierrokselle Helsinkiin Liisa K:n kanssa. Näimme neljä näyttelyä. Niistä Amos Rexin Magritte oli ehdottomasti ykkönen.

ONKO TÄMÄ UFO?

Opiskelukuvioihini kuului tutustuminen Taideakatemian lopputyönäyttelyyn Kuvan kevät. Se sisälsi 51 oppilaan työt. Minun ja muiden kurssilaisten tehtävänä oli vapaavalintainen kirjallinen esittely yhdestä. Minun valitani oli helppo, sillä myrkytön tekniikka kiinnosti. Saija Kivikangas oli itse valmistanut pigmentit temperamaalauksiinsa.

Sade alkoi iltapäivällä. Kävelimme maittavan thailounaan jälkeen vanhankirkon puiston läpi. Puut olivat heleän vihreitä ja koristeomenapuu hehkui vaaleanpunaisena. Poikkesimme puiston laidalla sijaitsevaan Olympia matkatoimistoon tervehtimään sisarta. Paikalla oli vain hänen kollegansa Tuija. ”Jaana lähti pikakäynnille Istanbuliin tutustumaan uuteen lentokenttään”. Se kuulosti aika eksoottiselta.

Olin jo palaamassa kierroksen jälkeen paikallisjunalla Hämeenlinnaan kun Anna soitti. Hänellä oli kurkku niin kipeä, että oli pakko lähteä päivystykseen. Niinpä palasin sairastuvalle ja Anna pääsi lääkäriin. Nyt odottelemme tuloksia. Itse hän epäili anginaa.

la 11.5.2019

Meillä on upouusi laajakaistayhteys. Siinä on vain yksi vika. Se ei toimi. Jussi kuulosti puhelimessa lähes epätoivoiselta. Hän oli yrittänyt tökkiä modeemia moneen otteeseen. Tuloksetta. No, puhelinsoitto vielä kerran Telian asiakaspalveluun auttoi, kun ihminen osasi tehdä oikeat kysymykset. Ne olivat: mikä on verkko, mikä on suojausavain. Niin ja se avain, merkkejä oli parikymmentä, numeroita ja kirjaimia ja kaikki niin pienellä kirjoitettuja että meidän vanhat silmämme tuskin erottivat ne. Lähetin palautetta. Negatiivista.

Suunnittelin leipovani heti aamulla äitienpäiväkakun. Sekään ei onnistunut, sillä munia oli vain kaksi. Löysin pakastimesta valmiin murotaikinan ja otin käyttöön suunnitelma b:n. Kun sain piirakan uunista, Jussi toi kauppakassin, josta löytyi munia. Kääk. ”Meidän pitäisi puhua enemmän”, mies tuumi. Vastasin, että olin ollut ylhäällä jo aamuseitsemästä ja mies nukkui, kun aloitin leipomispuuhat. Niin että piirakalla mennään. Keittiössä tuoksuu myös kalakeitto. Miika ja perhe lupasivat tulla puolen päivän aikoihin. Tarjoan yksinkertaisen lounaan. Sen jälkeen lastaamme peräkärryn ja lähdemme mökille.

LASTAUS

Näin tapahtui. Iltapäivällä oli luvassa sadetta. Keittelin termospulloon kahvit ja pakkasin torttupohjan mukaan. Koristelimme sen mökillä Otson kanssa.

ÄITIENPÄIVÄPIIRAKKA

Sommittelimme yhteistuumin mansikoista sydämen. Siitä tuli vähän viitteellinen.

PÄIVÄKAHVIT MÖKILLÄ

Saimme päivän aikana paljon valmista. Laura ja Miika kokosivat upouuden pöytämme. Se on Sotka-mallistoa ja sopi mainiosti keittiön ikkunan ääreen.

ONKIMIEHET

Kaiken touhun keskellä kalamiehetkin ehtivät ongelle.

Sade alkoi niin kuin säätiedotus tiesi illan edellä. Lähdimme Jussin kanssa etujoukkoina valmistelemaan tortilla-illallista. Kävimme matkalla hakemassa saunaoluet ja täydentämässä ateriaa salsa- ja papupurkeilla. Saimme moitteet, kun Miikan perhe ehti ennen meitä kaupunkikotiin. Heillä ei ollut avainta, joten he saivat värjötellä hetken ovensuussa. Ja minä kun olen yrittänyt hoitaa ruokahuollon viimeisen päälle. Kääk.

DESIGN SAMU

Anna soitteli ja lähetti kuvan Samun suunnittelemasta äitienpäiväkakusta. Minun piirakkani kalpeni välittömästi.

su 12.5.2019

kortti

KIITOS IHANA OTSO KORTISTA

En saanut tänä äitienpäivän aamuna brunssia niin kuin ennen.  Jussi nukkui huonosti.  Annoin hänen uinailla rauhassa pitkälle aamupäivään.  Kyllä tämä tästä vielä kirkastuu.  Meillä on parikin kuohuviinipulloa kylmässä.

MALJAT ON KAADETTU

Jussi virkistyi vähän ennen puolta päivää. No niin, eiköhän kilauteta. Ja niin me kilautimme.

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ VUOSIMALLIA 2019

Äitienpäivästä tuli järkyttävä. Jussin kunto romahti silmissä. Hän pääsi hädin tuskin vessaan. Suunnittelimme, että istumme illalla saunan lauteilla ja nautimme lasilliset kuohuviiniä. Siitä ei tullut mitään, sillä Jussi ei päässyt lauteille emmekä saaneet pulloa auki. Enpä muista, että koskaan ennen olisi ollut tällaista ongelmaa.

Tilanne paheni illan mittaan ja minä sain lähes paniikkikohtauksen. Lähtö lomamatkalle on kahden päivän kuluttua ja mies ei pysty kävelemään. Soitin ambulanssin. Nuoret hoitajat ottivat kokeet ja lähettivät Jussin keskussairaalaan. Lähdin tietenkin tukijoukoiksi. Lopputulos oli, että Jussi jäi yöksi tarkkailuun ja minä palasin taksilla kotiin. Kello on nyt 23:05 ja minä olen edelleen hermona.

Keskussairaalasta soitettiin puoli kolmelta yöllä. ”Mies täällä pakkailee ja pääsee kotiin. Mitään vikaa ei löytynyt”. Yöunet menivät repaleisiksi. Mies tuli taksilla ja käveli edelleen kuin zombie.

ma 13.5.2019

Elämä voittaa. Jussi on lähes entisellään. Hän on täysin vakuuttunut, että lähdemme riemurinnoin etelän maille. Minä en ole vakuuttunut, mutta minultahan ei kysytä. Päivän huippuhetkiä oli, että miehellä oli voimat tallella ja se eilinen kuohuviinipullo saatiin auki. Otimme suunnitelma A:n käyttöön. Istuimme illalla saunan lauteilla, Jussikin ja nautimme kuoharit. Minua itketti, mutta ehkä ne olivat ilon kyyneleitä. Toivon todella, että lomamatkastamme ei tule katastrofi.

ti 14.5.2019

Facebook yllättää joskus. Tänä aamuna sieltä löytyi kaksi vuotta sitten julkaisemani äitienpäiväkortti. En edes muistanut sellaista tehneeni, mutta pakko oli uskoa kun nimet oli alla.

Meillä on tänään pakkauspäivä. Jussi on vakaasti sitä mieltä, että hän on matkakunnossa. No, se nähdään pian. Kävimme molemmat aamulla terveyskeskuksessa. Jussin tulehdusarvot olivat laskeneet. Minä sain korvahuuhtelun.

MAISEMA TERVEYSKESKUKSEN IKKUNASTA VANAJAVEDELLE

Päivystin muutaman tunnin galleriassa. Tein samalla vedostushommia, mutta en saanut mitään mainittavaa aikaiseksi.

ONNI ON UUDET GRAFIIKANVÄRIT

Päivän positiivisin tapaus oli, kun ystäväni Raija houkutteli minut taidenäyttelyyn. Affresco a strappo -tekniikka kiinnosti. Ties vaikka osallistun ensi syksynä Hämeen Taidearttelin kurssille.

Seuraava raportti tulee Kroatiasta. Toivottavasti positiivinen sellainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.