ennustuksia – luku 4

-Kuutamoprinsessajuttu oli nasta, kerro lisää, Joonatanin mielikuvitus kiiti. – Jos vaikka se Mama Maddalena tulisi niille kylään. – Miksipä ei, saduissahan kaikki on mahdollista.

-Quu, kuutamoprinsessani, haluaisitko lähteä kanssani retkelle. Otamme vaunut ja ajamme kukkuloiden yli naapurivaltakuntaan. Kuningatar Ellinoora ja Kuningas Henrik ovat kutsuneet iltapäiväteelle. Quu ilahtui. Päivät linnassa olivat ikävystyttäviä. Hovineidot hoitivat kaikki askareet ja hänen aikansa tuli pitkäksi. Elämä oli yhtä vaatteiden vaihtoa ja pianon pimputtelua. Onneksi kaikki ei ollut ihan näin synkkää. Hän oli saanut ystävän. Prinssi Robertin sisar prinsessa Tähti oli mukavaa seuraa. Hänen kanssaan oli hauska ratsastaa ja pelata illalla canastaa. Prinssi Robertilla kun oli omia kiireitä tärkeissä miesten asioissa.

Tie kulki vihreiden metsien läpi. Tuntureihin tottunut Lapin tyttö katseli näkymiä innoissaan. Ruusupensaat kukkivat ja pääskyset kirmailivat vaunujen ympärillä. – Tervetuloa, olemme jo kaivanneetkin teitä. Kuningatar Ellinoora oli piristynyt. Tee tarjoiltiin puutarhan huvimajassa. Pöytä notkui kermakakkuja. – Vau, näin paljon kirjoja. Prinsessa Quu huokaili ihastuksesta. Ellinoora esitteli ylpeänä aarteitaan. – Mummoni oli parantaja ja opetti minutkin tuntemaan parantavia yrttejä, Quu kertoi. – Tässä, saat lainaksi tämän rohdosopin. Palautus onkin hyvä syy seuraavaan vierailuun. Saat lisää mitä vain mielesi halajaa. Quu niiasi. Nyt hän tiesi, miten viettäisi aikaa kotilinnassa.

– Olen kutsunut meille muitakin vieraita. Tulkaa tutustumaan tietäjäeukko Mama Maddalenaan. Mama loikoili pihalla puoliunessa pehmustetussa riippukeinussa. Matka oli ollut rasittava, mutta täysihoito linnassa korvasi vaivat. – Kas, prinssi Robert ja nuorikko, onpa mukava nähdä teitä taas. – Mama, olen ikuisesti nöyrä palvelijasi, Robert polvistui. Mama halasi prinssiä. – Oletkos poikaseni saanut täällä yhtä hyviä räiskäleitä kuin minun paistamani? – Sinun lettusi ovat maailman parhaita.

– Nuoret, nostakaapa kukin vuorollanne onnenkortti. Mamalla oli tuttu tarotpakka mukanaan. – Robert, sait Kuun, tietenkin. Mutta muista että kuulla on myös pimeä puoli. Robert nauroi, hän katseli maailmaa rakastuneen miehen silmin. – Sitten sinä kuuprinsessa. Quuta jännitti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän näki tarotkortit. – Nopeus, kas kas. Se on tyttöseni älykkyyden ja oppimisen kortti. Sinulla on kyky omaksua uusia asioita nopeasti. Mutta muista käyttää lahjojasi hyvään. Sitten teidän korkeutenne Kuningatar. Ellinoora pelästyi. Kortin kuvassa roikkui mies jalastaan hirsipuussa. – Niinpä niin Ellinoora, sinä olet juuttunut yhteen asiaan. Se estää sinua pääsemästä eteen päin. Unohda vanhat surut ja hanki elämä. – Kukas se sinä olet? Emme ole ennen tavanneetkaan. – Olen prinsessa Tähti tuolta naapurivaltakunnasta. – Että ihan poikamiestyttö. Katsotaanpa mitä kortit sinulle lupaavat. Maljojen ässä. Olet onnekas, sinulla on kaikki hyvin ja kortit lupaavat sinulle lisää onnea ja ylitsevuotavia maljoja. Siitä tulikin mieleen, Ellinoorahan lupasi meille teen lisäksi shamppanjaa. Eiköhän kilauteta!

– Helmi, ei tarinaa voi noin lopettaa. Kaikki saivat ennustuksia, jotka tarkoittavat jotain. Haluan kuulla mitä. Ja se Tähti on ihan uusi. Sinulla on selvästi mielessä joku tylsä pussausjuttu. – Poika poika, malta mielesi, meillä on vielä monta satutuokiota edessä. – Helmi, onko sinulla tarotkortit? Poikaa ennustukset kiinnostivat. – Onpa hyvinkin, haluatko nähdä. – Upeita kuvia. Miekkoja, sauvoja, lantteja ja maljoja, mitä nämä tarkoittavat? – Kaikilla korteilla on jotain kerrottavaa. Ne on kuvattu värein ja symbolein. – Kuolema, luurankomies, tarkoittaako tämä että joku kuolee? – Ei, vaikka moni sitä pelästyykin. Kuolema tarkoittaa vain, että joku asia on valmis päättymään ja se mahdollistaa, että joku uusi juttu voi alkaa. – Vähän niin kuin se, että minä pääsen kohta ekaluokalta ja aloitan syksyllä toisen luokan. – Juurikin niin.

Tarina jatkuu luku 5

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.