kortit tietävät – luku 14

Mama Maddalena istui taas kerran Ellinooran kanssa tämän puutarhassa. Hovineidot olivat kattaneet rouville iltapäiväteet. -Mukava tapa tämä kello viiden tee, Mama kiitteli. -Nämä sconssit ovat erinomaisia. Sinulla on hyvä kokki. -Maailman paras. Tässä on vain se huono puoli, että painoa kertyy ihan huomaamatta. -Kuulepas Ellinoora, siitä tulikin mieleen. Sinun pitäisi liikkua enemmän. Mitäpä jos katsomme yhdessä mitä kortit sanovat.

Mama Maddalena sekoitti pakan ja levitti kortit puutarhapöydälle. -Nostapa seitsemän korttia. Nosta vasemmalla kädellä, sydämen puoleisella. Ota sellainen kortti, joka haluaa tulla. Voit kosketella niitä vapaasti. Mama järjesti Ellinooran kortit V-kirjaimen muotoon. Hän käänsi ne yksitellen.

-Menneisyys. Hallitsijatar. Sitähän sinä olet ollut ja olet edelleenkin. Tämä on Suurten Salaisuuksien kortti, voimakortti. Elämässäsi on ollut kauneutta, viisautta ja hyvinvointia. Ehkäpä liikaakin, muista vähentää makean syöntiä. Ellinoora nauroi. -Lupaan. -Tämä päivä. Irstaus. Sehän sopi. Tämä on maljojen seitsikko. Sana kuulostaa hurjalta, mutta ei se tarkoita kirjaimellisesti huonoa elämää. Kyse on ikävystymisestä ja kyllästymisestä nykyiseen tilanteeseen. Tunnistatko?

-No, katsotaan mitä tulevaisuus lupaa. Vaunut. Kas, tämä on hyvä. Kortti lupaa sinulle jotain uutta. Voit lähteä matkalle ihan oikeasti tai voit matkata mielikuvituksen siivin. Ohjekortti lanttien kahdeksikko Varovaisuus kertoo, että minne tiesi suuntaatkin, muista olla varuillasi. Matkoilla vaarat vaanivat.

-Meillä on vielä kolme korttia kääntämättä. Seuraava on ulkopuoliset vaikutteet. Lanttien kolmonen Toiminta. Ei muuta kuin matkaan. Mitäpä jos lähden sinulle kaveriksi. Omat toiveet ja pelot. Muutos. Tämä kortti vahvistaa, että nyt on aika toimia. Sitten vielä viimeinen kortti. Tämä ynnää edelliset ja kertoo, mihin suuntaan lähdet. Maljojen kuningatar. Sanoinhan että kortit tietävät. Tämä kortti kertoo kaiken sinusta. Olet tunteellinen, kaunis ja rehellinen. Pidät makeasta ja kuplajuomista. Näen tässä myös äitiyden. Kuka tietää, mitä edessäsi vielä on.

Ellinoora ilahtui. Ei hän enää uskonut äitiyteen, mutta uudet suunnitelmat alkoivat itää. -Mitä ehdotat Mama, minne lähtisimme? Henrikistä emme saa seuraa. Hän on nyt uppoutunut sukututkimukseen. Istuu päivät pitkät työhuoneessaan nenä kiinni tietokoneen ruudussa. -Miten olisi joku kaupunkiloma? Voisimme kierrellä taidemuseoissa ja käydä vaikkapa oopperassa. -Hienoa, näin teemme. Mutta otetaan ennen lähtöä pienet päiväunet. Leivosvatikin on typötyhjä.

-Helmi, haluat selvästi viedä Ellin ja Maman katsomaan taidekirjojesi kuvia. -Niin haluankin. Opiskelen parhaillaan eri taidesuuntauksia. Muistatko Joonatan kun kävimme Pariisissa. Näimme siellä impressionistien ja ekspressionistien maalauksia. Ajattelin viedä rouvat samoihin maisemiin. Poika muisti hyvin heidän yhteisen matkansa. -Kivaa, katsellaanko kuvia yhdessä? -Katsellaan ja näet uusiakin.

KORKEASAARI

Kuningatar Ellinoora ja Mama Maddalena tutkivat karttoja. -Tiedätkö mitä Mama. Ennen kuin lähdemme valloittamaan Euroopan taidemuseoita, minulla on yksi toivomus. Haluaisin kovasti nähdä kotimaasi. Olen lukenut, että siellä on kuuluisa eläintarha Korkeasaari. Ole kiltti, vie minut sinne. Suunnitelma sopi Mamalle erinomaisesti. Hänen piti muutenkin käydä kotona kastelemassa kukat ja pesemässä pyykkiä.

-Miten sinne saareen pääsee. Tuollako purkilla? -Kyllä vain, se on lautta. Matka ei ole pitkä ja perillä meillä on koko päivä aikaa kierrellä katsomassa lempieläimiäsi. -Minulla on kovasti ikävä sirkustani. Mitähän niille pikkupiruille tapahtui. -Voit yllättyä. Hyppäähän nyt kyytiin.

Ellinoora ja Mama kiertelivät saaressa. Mitä kummaa, tiikerinhäkissä oli tutun näköinen herra. -Ei mutta, sehän on Tarmo. Ja keitä muita täällä on. Tiikeriäiti ja kolme pikkupentua. Tarmo tunnisti Ellinooran. Se räväytti ilkikurisen irvistyksen ja kävi nuolemassa jokaista pentua. Ellinooran silmät kostuivat. Ehkä sinun on parempi olla täällä, hän ymmärsi. Ovatkohan kaveritkin Korkeasaaressa?

Päivästä tuli kerrassaan ihmeellinen. Elli kävi tervehtimässä kirahveja, krokotiiliä ja papukaijoja. Vain Elli-elefantti puuttui. Intendentti Ilkka kertoi, että elefantit olivat päässeet Afrikkaan safaripuistoon. Kaikille kävi siis onnekkaasti. Olipa helpottavaa kuulla.

-Nyt mamaseni, palataan kotiisi ja minä olen valmis kokeilemaan sitä ihmeellistä kuumaa mökkiä, jota te saunaksi kutsutte. Onko sinulla myös palju? -Ei ole paljua mutta sauna on järven rannalle. Voit pulahtaa uimaan suoraan laiturilta. Teen myös vastan, löylytän sinut oikein kunnolla. -Tätäkö ne tarot-kortit tiesivät? -Juurikin tätä.

Tarina jatkuu – luku 15

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.