tuulisia päiviä

METSÄTIELLÄ

pe 29.6.2019

Meillä on ollut tehokas mökkiviikko. Jälleenrakennus on edistynyt huimasti. Kirvesmies Pekka kävi viimeistelemässä urakan. Hän laittoi puuttuvat listat ja paikkasi lattian väliseinän poistamisen jäljiltä. Sähkömies Hannu laittoi lamput ja pistorasiat ojennukseen. Nyt keittolevyt ja hella toimivat. Kyse oli sulakkeesta. Minä olen purkanut noin sata kirjalaatikkoa. Tai ainakin paljon. Poistokirjoja on kertynyt monta säkillistä. Mihin ne vien, sitä en tiedä.

SUOLENKILLÄ TAPAA HEVOSIA

Olen tehnyt joka aamu pitkän kävelylenkin. Kiersin yksin suosikkireittimme suon ympäri. Teemme Jussin kanssa vain lyhyitä lenkkejä. Kun aurinko on paistanut, istun kirjan kanssa keinulla. Niitä hetkiä on ollut tällä viikolla vähän. Juhlamatkamme Espanjaan lähestyy. Siellä on ennätyskuuma ja metsäpaloja. Toivottavasti matkasta ei tule tukala.

KESÄN VÄREJÄ

ma 1.7.2019

Touhupäivät mökillä jatkuivat. Kesätuuli puhalteli raikkaasti. Kaikki viisi lasta viihtyivät pihaleikeissä. Pikku-Ulpukin.

POIKIEN JUTTU

Viikonlopun kohokohta oli Parolan panssarimuseon perhepäivä.

PILLIMEHURETKELLÄ

Sunnuntaina käytiin porukalla pillimehuretkellä. Isot pojat ehtivät kalaan. Miika raivasi rinnettä, sillä pensaat ovat kasvaneet vauhdilla. Minä olen kaivannut järvinäköalaa ylämökiltä.

ti 2.7.2019

Suunnitelmat muuttuivat eilen lennossa. Jussi, Miika ja Visa veivät kaatopaikkakuorman. Minä tulin samalla kyydillä kaupunkiin. Meillä oli iltapäivällä kuntosalivuoro ja halusin pyörittää pesukonetta sitä ennen. Jussi tuli ajoissa salille mutta näytti kovasti huolestuneelta. -Auto käy kuin traktori, hän kertoi. -Luulen että se käy vain kolmella sylinterillä.

Soitto korjaamolle vahvisti epäilyn. -Taitaa mennä hinaushommiin, mies sanoi. Korjaamo lupasi lähettää hinausauton vasta seuraavana päivänä. Jussi ajoi varovasti traktoriksi muuttuneen Scodillacin kotitalliin. Jäimme kaupunkiin yöksi. Nyt näyttää siltä, että jäämme kaupunkiin koko viikoksi, sillä vian korjaaminen kestää.

KATUTAIDE OLI SIIRTYNYT TORILTA LÄHEISEEN PUISTIKKOON

Lähetin Lauralle pitkän listan mökiltä tuotavista tavaroista. Tarvitsemme puhelimen laturin, kannettavan tietokoneen ja hellevaatteita.

Hinausauto tuli ja vei auton. Nuoriso tuli ja toi tavarat. Vastoinkäymiset jatkuivat. Kannettava tietokoneeni oli lukossa. Lapset olivat naputelleet väärän avauskoodin liian monta kertaa. Miika teki tuntikausia töitä, mutta kone pysyi lukossa. Harmittelin, sillä olin kirjoittanut mökillä offline-tilassa monta satua. Ne ovat nyt lukossa olevan koneen kovalevyllä. Vain siellä. Nyt olisi hakkerille töitä.

Meillä oli illalla Galleria Paperihuoneella heinäkuun taiteilija Sanna Horvathin näyttelyn avajaiset. Saimme myös uuden kesätytön. Sonja päivystää heinäkuun. Sen jälkeen olemme taas kerran tyhjän päällä. Tämä gallerian pyöritys on nykyään turhan jännittävää.

to 4.7.2019

Tietokonemaailma on ihmeellistä. Tuttu hakkeri tuli ja pelasti lukitun koneen kovalevyltä kaipaamani tiedostot. Olin helpottunut, sillä olin vuodattanut kertomuksiin niin paljon tunnetta että niiden uudelleen kirjoittaminen olisi tuntunut lähes mahdottomalta.

Olemme olleet koko viikon kaupungissa. Onneksi päivät ovat olleet viileitä ja tuulisia. Juhlamatkamme Espanjaan alkaa huomenna. Iltapäivälehtien lööpeissä luki, että turistit tulevat Suomeen helteitä pakoon. Saa nähdä miten kymmenen hengen joukkueemme pärjää. Minä tiedän saavani uuden kannettavan läppärin. Ensimmäiset päivitykset ovat siis luvassa lomatunnelmissa. Helteessä:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.