juhlamatka

la 6.7.2019

Top10 matkalla Saloussa. Joukkueemme vahvuus on kymmenen henkeä.

Hotelli Sol Costa Daurada, Salou, Espanja
Huone 1: Leena-mummi, tänään 70v ja Jussi-pappa 69v
Huone 2: Anna, Samu 6v ja Miska 4v
Huone 3: Laura, Miika, Otso 7v, Visa 5v ja Ulpu 1v

Juhlamatkastamme Espanjan kultarannikolle tuli totta. Saavuimme perjantaina Norwegianin koneella. -Miksi mummi varasit hotellin näin kaukaa? Otso kyseli, kun istuimme lähes neljän tunnin lentomatkan jälkeen vielä kaksi tuntia bussissa.

ULPU OLI ENSIMMÄISTÄ KERTAA LENTOKONEESSA

Saavuimme iltapimeällä perille. Samu, Miska ja Visa olivat nukahtaneet bussiin. Miika kantoi heidät yksi kerrallaan hotellin ala-aulan sohville odottelemaan majoitusta.

RÄTTIVÄSYNEITA POIKIA

Saimme huoneet samalta käytävältä. Karkasimme Jussin kanssa kaiken hälinän jälkeen nauttimaan lasilliset viiniä hotellin terassille. Yö on kosteanlämmin. Tuntui kuin olisimme tropiikissa.

Aamulla pojat olivat pirteitä. Hotellin buffetaamiaisella löytyi ihan mitä vain. Suosittelin kaikille churroja, jotka olivat herkullisia. -Kyllä nämä viisi päivää sokerillakin elää, Anna totesi, kun pojat valitsivat aamupalaksi suklaadonitseja. Toinen suosikki oli vastapaistetut letut suklaakastikkeella. -Koska päästään uimaan? Pojat olivat malttamattomia kun herkut oli syöty.

LASTENALTAALLA

Hotellin allasalue oli ihanteellinen. Lastenallas oli pian nähty. Ison altaan matala pää oli kaikkien mieleen. Laidoilta voi hyppiä ja jalat ulottuivat pohjaan.

ISOJEN ALTAAN MATALASSA PÄÄSSÄ

Uidessa tuli nälkä. Allasbaarista sai pikkusuolaista, joka oli lasten mieleen. Herkuttelimme kaikki pizzanpaloilla, makkaroilla ja ranskanperunoilla.

ONNITTELUMALJAT

-Täällä etelässä on tapana vetäytyä päivän kuumimpaan aikaan siestalle, kannustin joukkuettamme. Lepohetki piristi.

KUVAKAAPPAUS VIDEOSTA: ”ONNEA MUMMI JA PAPPA”

-Nyt on lahjojen aika, nuoriso kerääntyi tauon jälkeen meidän hotellihuoneeseemme, lauloi onnittelulaulun ja Miika käynnisti onnitteluvideon. Siinä kaikki kertoivat, missä mummi on hyvä ja missä pappa on hyvä. Letunpaisto, pipareiden leipominen ja puuhailu lasten kanssa sekä maalaaminen olivat mummin ykkösiä. Miska ja Visa kiittelivät pappaa kaatopaikkakäynneistä. Mummi ja pappa kiittävät:)

IHAILTIIN OTSON KANSSA PALMUJA

Vietimme iltapäivän tunnit Saloun rannalla. Kävelymatkaa oli runsas kilometri. Oleanterit kukkivat punaisen ja valkoisen eri sävyissä.

KIIPEILYVENE

Ranta oli hienohiekkainen ja täynnä lomanviettäjiä. Hyvä että löysimme sen verran tilaa, että mahduimme levittämään rantapyyhkeet kuumalle hiekalle.

MISKA JA SAMU RANTALEIKEISSÄ

Ehdimme takaisin hotellille juuri ennen kuin sade alkoi. Ukkonen jyrisi ja salamat valaisivat taivaan.

Meillä on puolihoito. Aamiainen ja illallinen kuuluvat matkapakettiin. Buffetpöydistä löytyi herkkuja kaikkien makuun. Jopa susheja, simpukoita ja kokonaisia katkarapuja. Grillistä sai hakea vastapaistettuja pihvejä, kalaa ja mustekalaa. Istuimme pitkässä pöydässä ja söimme todellakin pitkän kaavan mukaan. Miten ollakaan, jälkiruokapöytä oli lasten suosikki. Ulpu nukahti Miikan olkapäälle. Nautimme hienon päivän päätteeksi Jussin kanssa lasilliset brandya. Cavaa olin saanut ja tarjonnut muillekin pitkin päivää. Mummi kiittää:)

su 7.7.2019

Ilma oli raikas illan sateen jälkeen. Pelkäsimme lähtiessä että täällä on tukahduttava helle. Päivälämpötilat ovat olleet 28-29 astetta. Allasalueella on joitakin päivänvarjoja ja mereltä on puhallellut mukava tuuli. Huoneissa on ilmastointi. Miika räätälöi runsaan aamiaisen jälkeen uuden tietokoneeni käyttökuntoon. Nyt mikään ei estä kirjoittelua.

ALTAALLA RIITTI VILINÄÄ

Päivä sujui mukavasti altaalla. Anna ja Miika vahtivat yhteisvoimin hurjapäitä.

ULPULLA OLI AURINKOSUOJAPUKU

Ulpu nukkui Lauran sylissä. Minä lueskelin uusinta Håkan Nesseria ”Elävät ja kuolleet Winsfordissa. Jussi lepäili syntymäpäiväjuhlista väsyneenä.

OLEANTERIKUJALLA

Nuoriso lähti iltapäivällä leikkipuistokierrokselle.

ULPU LEIKKIPUISTOSSA

Me vanhat nautimme lasilliset cavaa allasbaarissa ja vietimme siestaa aurinkotuoleilla varjon alla. Illallinen oli tänäänkin iloinen yllätys. Nautimme grillattuja tonnikalapihvejä runsaan salaatin ja kylmän valkoviinin kera. Ulpu söi puoli pihviä ja nukahti tyytyväisenä Miikan olalle. Visa kävi esitelemässä pieniä jäätelökulhoja, joiden päälle sai sirotella värikkäitä strösseleitä. Ne maistuivat kaikille pojille. Jussi valitteli, että eclairit ehtivät loppua ennen kuin hän ehti hakea toisen.

ma 8.7.2019

Päivä oli sateentihkuinen. Aamiaisen jälkeen sää kirkastui niin paljon, että lähdimme kaupunkikierrokselle.

ANNA JA LAURA OLEANTERIKUJALLA

Miikalla ja Lauralla oli sisäpiirin tietoa leikkipuistosta, jonka vierellä oli kahviloita.

VISALLA JA MISKALLA OLI JUOMATAUKO

Konsepti oli loistava. Pojat kiipeilivät ja me aikuiset istuimme näköetäisyydellä virkistävien juomien äärellä.

OTSO JA SAMU HUIPULLA
KAKTUSPUISTOSSA

Nuoriso jatkoi matkaa lelukauppoihin. Jussi ja minä kävimme hotellin lähellä kevytlounaalla. Söimme mereneläväpastaa, joka tarjottiin kuumalta pannulta. Vetäydyimme siestalle sateen ropina korvissamme.

POJAT ESITTELIVÄT LELUKAUPAN SAALISTA

Illan edellä sade loppui ja ehdimme mainiosti altaalle uimaan ennen tukevaa illallista. Grillattu miekkakala ja meriantura olivat tämän päivän herkut.

ti 9.7.2019

Meillä on ollut todellinen juhlamatka, kun viikon sisälle mahtui kahdet syntymäpäivät.

PÄIVÄNSANKARI ANNA

Lauloimme Annalle aamulla. Herkuttelimme allasbaarilla juhlajuomilla. Pojat saivat värikkäitä jäähilemehuja ja me isommat lasilliset cavaa.

UIMARIPOJAT SAMU, MISKA, VISA JA TAKANA OTSO

Kävelimme lounasaikaan lähikadulle.

POJILLA OLI PYSSYT MATKASSA

Tilasimme Bar Criollo el Sevillassa komean paellan ja runsaasti tapaksia.

JUHLALOUNAALLA

Nuoriso jatkoi matkaa rantakadun jäätelöbaariin. Jussi ja minä vietimme altaalla siestaa. Matkamme viimeisen illallisen herkkuna oli tarjolla grillattua meriahventa ja pieniä simpukoita. Olemme olleet tosi tyytyväisiä hotellin buffet-aterioihin. Vaihtelua on ollut kiitettävästi.

PELI-ILOA

Huomenna on juhlamatkamme viimeinen päivä. Olemme iltapäivän kodittomia, sillä emme onnistuneet saamaan jatkoaikaa huoneisiin. Iso hotellimme on buukattu täpötäyteen. Täällä on nyt paras sesonki. Sateet näyttävät olevan ohi. Eilen saimme täysannoksen hellettä.

ke 10.7.2019

Olin pelännyt, että päivästä tulee pitkä ja raskas. Niin siitä tulikin. Pakkasimme aamiaisen jälkeen, luovutimme huoneet ja veimme matkalaukut säilytykseen. Siirryimme rantakassien kanssa altaalle.

RYHMÄKUVA

Söimme tukevan lounaan hotellilla. Nuoriso kävi hakemassa lisäksi läheisestä supermarketista matkaeväitä. Kuljetusbussi saapui etuajassa puoli viideltä iltapäivällä. Meillä oli leiri hotellin ala-aulassa. Haalimme nopeasti pojat ja tavarat kasaan. Kuljettaja odotteli kärsimättömän näköisenä. Kului lähes tunti, ennen kuin pääsimme ulos kaupungista. Bussi poimi matkalaisia ties kuinka monesta hotellista.

Autojono seisahtui moottoritiellä yllättäen melkein tunniksi. Arvasimme, että edessä oli sattunut onnettomuus. Jälki näytti pahalta. Tapahtumapaikalla oli pelastusajoneuvoja ja poliiseja, yksi pikkuauto katollaan ja toinen aivan rusinana.

Ehdimme kuitenkin ajoissa Barcelonan kentälle terminaali kakkoseen. Lentoaika oli lasten kannalta turhan myöhäinen. Norwegian ilmoitti aikataulujen muutoksista varauksen jälkeen. Päivälennoista tuli yllättäen yölentoja. Kaikki lapset nukahtivat koneessa. Vuorokausi ehti vaihtua ennen kuin laskeuduimme Helsinkiin. Kello oli kolme aamuyöllä. Laura kantoi Ulpua ja Anna Miskaa. Muut kävelivät omin jaloin silmät sikkarassa. Heipatimme Jussin kanssa nuorisolle. Myöhästyimme puoli neljän expressbussista. Seuraava lähti 5:25. Onneksi lentoasemalla sai tuoretta kahvia ja croissanteja.

PERHEEN KAUNOTTARET

Salousta lähtiessämme lämpömittari näytti +32 astetta. Hämeenlinnassa oli kirpeä aamu ja mittarissa +12 astetta. Onkohan helteetön heinäkuu totta? Olimme enemmän kuin tyytyväisiä juhlamatkaamme. Järjestelyt toimivat hyvin, vaikka lentoaikojen muutos harmittikin.

ULPU PÄRJÄSI MATKALLA HIENOSTI – NEITI PUKEUTUI JOKA PÄIVÄ UUTEEN HELLEMEKKOON

Hotelli Sol Costa Daurada oli hyvä valinta lapsiperheille. Buffetpöytien tarjonta oli vaihtelevaa ja grilliruuat gourmet tasoa. Tuoretta kalaa ja mereneläviä oli tarjolla joka ilta. Siitä täydet pisteet.

JÄÄTELÖBAARISSA

Allasalue oli lasten ehdoton suosikki. Ranta oli hyvä, mutta väkeä oli liikaa ja päivät tuulisia. Itse Saloun kaupunki oli viehättävä. Puistoja ja kukkaistutuksia oli paljon. Kiitoksia loistavalle joukkueellemme:)

There is one comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.