auto meni vaihtoon

ma 15.7.2019

Jos hyvin palvellut Scodillac muuttuu traktoriksi, mitä tehdä? Jussi yritti sitkeästi. Vauhtipyörä ja kytkin vaihdettiin. Remontti maksoi 1200 euroa. Rikkoutunut vauhtipyörä oli vaurioittanut moottorin laakereita. Mies lähti ajamaan Parolan korjaamolta ja pääsi Aulangon kylpylän risteykseen. Öljymerkkivalo syttyi ja auto jäi siihen. Jussi tilasi sille hinauksen. -Hyvä kun ei muutettu Sairioon, mies manaili kun sai odottaa bussia lähes tunnin.

Mies matkusti seuraavana päivänä bussilla Parolaan ja osti uuden auton. Tai vanhan mutta meille uuden. Se maksoi vähän yli 6000 euroa. Saimme vanhasta autosta 500 euroa vaihdossa. Olemme jälleen kerran Scodan omistajia. Edellinen oli Suberb, tämä uusi Fabia. Väri on lähes sama.

Lähdimme uudella autolla mökille Espanjan matkan jälkeen lauantaina. Pääsimme onnellisesti Parolan kirjaston pihaan. Jussi tuskaili, kun auto ei lähtenyt liikkeelle. Automaattivaihteet olivat uusi kokemus. Ehdin kävellä ruokakauppaan ja tehdä ostokset, ennen kuin mies ja auto pääsivät kaupan pihaan. -Kyselin Immolta käyttöohjeita, Jussi kertoi. Ne auttoivat, pääsimme onnellisesti mökille.

POJILLA OLI VAUHTI PÄÄLLÄ

Anna ja pojat tulivat lauantaina. -Söin kolme lautasellista spaghettia ja jauhelihaa ja Miska söi kaksi, Anna kiitteli. Minulla on kolme takuuvarmaa ruokaa, joista lapset tykkäävät. Toinen on kalakeitto ja kolmas tortillat. Niin ja letut tietysti, ne kelpaavat aina.

PIHAJASMIINI OLI PUHJENNUT MATKAMME AIKANA KUKKAAN

Laitoimme laatikollisen mansikoita pakastimeen. Oli jo huoli, että hinnat kipuavat ylös kun kesä on näin pitkällä. Pojat kävivät lähimetsässä mustikassa. Anna teki sekä mansikka- että mustikkasmoothieta.

KESÄN ENSIMMÄINEN MUSTIKKAHERKKU

-Toivoisin mustikkapiirakkaa, Jussi keksi. Teimme ex tempore pienen tortun, joka syötiin kerralla. Anna ja pojat lähtivät illalla.

SYNTYMÄPÄIVÄRUUSUT

Me siirryimme rannalle. Saunoimme ja istuimme pitkästä aikaa rantakeinulla. Korkkasimme kellarista löytyneen kuohuviinipullon. Järvi oli peilityyni. Kesässä on puolensa.

ti 16.7.2019

Maanantaina oli vaihteeksi kaupunkipäivä. Kuntosaliharjoittelumme jatkui. Tuntui hyvältä rehkiä oikein kunnolla

KESÄTERASSILLA

-Eiköhän poiketa terassille, Jussi ehdotti kotimatkalla. Oli ylellistä istua keskellä päivää torin laidalla ja nauttia tuopilliset olutta. Kotona odotti pyykkipussi. Pyöräytin kaksi koneellista.

Tänä aamuna olin puukotettavana terveyskeskuksessa. Selässä ollut luomi vihoitteli matkamme aikana. Komea lääkäri Joona leikkasi sen pois ja laittoi seitsemän tikkiä. Nyt olen viikon sauna- ja uimakiellossa.

pe 19.7.2019

Kesä on tullut. Kävimme tiistaina Kylmäkoskella ystäviemme Sirpan ja Erkin luona. Perinteinen pyöräretki on vaihtunut näin iän myötä perinteiseksi autoretkeksi. Kelpasi nyt ajella uudella autolla.

MEHILÄISTARHA

Sade hätyytti meidät pihakeinulta saunan kuistille. Viihtyisää sielläkin oli. Saimme kotiin viemisiksi kauniita kesäkurpitsoja Sirpan kasvimaalta ja hunajakennoa Erkin mehiläistarhasta. Vieraat kiittävät.

Poikkesimme kotimatkalla Iittalassa katsomassa Naivistien näyttelyn. Minä olin enemmän kiinnostunut tulevasta näyttelytilasta. Hyvältä näytti. Yläkerran ensimmäinen huone oli valoisa ja seinäpinta-alaa sopivasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.