kesärientoja

KESÄTEATTERISSA

to 1.8.2019

Kesähelteet loppuivat kuin seinään. Tiistaina pohjoistuuli puhalteli niin kylmästi, että pysyttelimme sisätiloissa. Eilen keskiviikkona oli onneksi lämmin päivä. Saimme Liin ja Kaizun kesävieraiksi.

MÖKKILOUNAALLA

Minä kokkasin tuoretomaattikeittoa ja lohkoperunoita. Jussi paistoi karitsapihvit ja pikkusiikoja. Siirryimme illan edellä vatsat täysinä Hämeenlinnan Uuteen Kesäteatteriin.

Teatteriesitys oli tulvillaan Junnun lauluja. Ilta oli mukava, sillä sävelet olivat tuttuja ja laulajat erinomaisia. Kun palasimme mökille, seuraavat kesälomalaiset saapuivat lähes samaan aikaan. Laura, Ulpu, Otso ja Visa tulivat Miikan kyydillä. Poika ajoi aamulla töihin. Me kävimme katsomassa, löytyisikö metsästä jo kypsiä vadelmia. Saimme suut makeiksi.

ma 5.8.2019

Mummin täysihoitolassa mökillä riitti vilskettä, kun kaikki viisi lastenlasta olivat paikalla.

MÖKKINIKKARIT

Miika nikkaroi poikien kanssa puunkantotelineitä. Kaikki saivat käyttää sähköporaa.

DRONE

Samulla oli drone. Helikopteri pörräsi pihassa ja jäi välillä keikkumaan tammen oksille.

HERKKUJA

Herkkusuut tyhjensivät herkkukaapin. Anna leipoi suklaakakkupohjan. Hän täytti palat vaniljavaahdolla ja tuoreilla marjoilla. Nam, sanoivat pojat.

ELOKUUN AURINGONLASKU

Kun meno oli villeimmillään, pakenimme Jussin kanssa saunamökille. Oli ylellistä istua rantakeinulla katsomassa auringonlaskua. Nyt mökillä on taas rauha, sillä olemme viikon kahdestaan vetämässä henkeä. Ensi viikonloppuna on tiedossa Otson syntymäpäiväjuhlat Espoossa ja Elomessut Hämeenlinnassa.

pe 9.8.2019

Olemme viettäneet kuntoiluviikon. Kävimme maanantaina ja keskiviikkona kuntosalilla. Eilen kävelin reippaasti suolenkin täällä mökkimaastossa. Se on noin yhdeksän kilometrin mittainen. Aamu oli tyyni ja viileä, siis mitä mainioin reippaalle kävelylle.

VAELTAJA

Jussin kanssa teemme päivittäin pieniä lenkkejä. Mies jaksaa, kun saa istahtaa välillä lepäämään.

EKALUOKKALAINEN JA ESKARILAINEN

Saimme eilen hellyttävät kuvat koululaisilta. Samu aloitti ensimmäisen luokan, Otso jo toisen. Visa meni eskariin ja Miska päiväkotiin.

ANNAN KOMMENTTI: BYÄÄH SIINÄ SE MENEE

Soittelimme illalla. Kaikki oli mennyt hyvin. Samu oli saanut jo ensimmäisen kotitehtävän. Näemme taas kaikki sankarit huomenna, kun juhlimme Otson syntymäpäivää.

NÄMÄ PILVET ENTEILIVÄT SADETTA

Olimme illalla jo nukkumassa, kun heräsimme sateen kohinaan. Se oli tervetullut ääni, sillä piha ja metsä ovat rutikuivat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.