syystunnelmissa

HÄMEENLINNAAN ON TULLUT SYKSY

ke 11.9.2019

Jussin juhlaviikot ovat ohi. Olen helpottunut. Mökkijuhlat vesisateessa onnistuivat olosuhteisiin nähden ihan hyvin. Minä olen vaihteeksi yksin kaupungissa. Jussi lähti viettämään laatuaikaa veljien kanssa. He kalastelevat nyt Konnevedellä Mikko-veljen mökillä. Minulle se sopii, sillä yritän laittaa syksyn haasteita päiväjärjestykseen.

Haaste numero yksi on Kuvataiteen aineopintojen lopputyönäyttely. Ripustamme työt ensi sunnuntaina Iittalaan Naivistien tilaan.

Avajaisia vietämme keskiviikkona 18.9. kello 18-20, joka täten kutsuna ilmoitetaan!

Haaste numero kaksi on päivittää kalenteri syksyn opintoihin. Ilmoittauduin Kulttuurihistorian perusopintoihin. Hypin seinille, kun Hämeen kesäyliopistosta ja Turun yliopistosta tuli tieto, ettei osallistujia ole tarpeeksi. Hakuaikaa jatketiin. Riemastuin, kun eilen tuli tieto, että vuoden kurssi toteutuu sittenkin.

HÄMEENLINNA-IDYLLI

Nyt syksyn menolista näyttää hyvältä. Maanantaisin kuntosali, tiistaisin kulttuurihistorian luennot Verkatehtaalla, joka toinen keskiviikko Kynäilijöiden tapaaminen Galleria Paperihuoneella, torstaisin vesijumppa, perjantai vapaa. Ehdin jo ilmoittautua maalauskurssillekin, mutta peruin, kun arvelin ohjelmaa olevan ylen määrin.

Haaste numero kolme on Linna marttojen lukupiiri. Kokoonnuimme jo kerran heti syyskuun alussa. Silloin aiheena oli Mia Kankimäen ”Naiset joita ajattelen öisin”. Se herätti vilkkaan keskustelun.

SYYSLUKEMISTA

Seuraavaksi luemme jotain Pajtim Statovcilta. Varasin kirjastosta ”Kissani Jugoslavian”. Se tuli kahdessa päivässä. Minulla on vielä Napoli-sarja kesken. Nyt tuli ruuhkaa.

Haaste numero neljä on suosikkisarjani Master Chef Australia. Jaksoja ehti kertyä lomamatkamme aikana. Urakoin niitä nyt pikakelauksella.

to 12.9.2019

Minulla on ollut reipas aamu. Heräsin varhain, sillä täällä kaupunkikodissa on turhan lämmin. Ei auta vaikka ikkunat kadun puolella ovat auki. Pihan puolen julkisivu on edelleen muovitettuna. Ei kiva.

SYYSVÄREJÄ

Kiersin sateentihkussa rantalenkin. Se kulkee kuvankauniissa maastossa Vanajaveden rannan tuntumassa.

REITTI KULKI LINNAN OHI

Aikaa vierähti runsaat puolitoista tuntia. Nyt on hyvä mieli ja kevyt olo.

PORTAAT EI MINNEKÄÄN

Kun käyn vielä uimahallissa vesijumpassa, tämän päivän kuntoilu on plussan puolella.

pe 13.9.2019

Eilisen päivän kohokohta oli uutuuselokuva Downton Abbey.

ELOKUVAJULISTEITA BIO REXISSÄ

Odotin samanlaista tunnelmaa kuin televisiosarjassa. Sitä myös sain. Nautin ajankuvasta. Elokuvassa elettiin vuotta 1927. Kartanoloisto oli huikea, samoin tutut näyttelijät. Suosittelen.

ti 17.9.2019

Uusi puuhaviikko on jo vauhdissa. Viikonloppuna juhlistimme Jussin kansakoulukaveri Karin seitsemänkymppisiä Hyvinkään Sveitsissä.

JUHLAPÖYDÄT ON KATETTU

Kulttuuripitoinen ohjelma ja herkullinen buffetpöytä olivat päivän parasta antia. Kiitoksemme järjestäjille.

Sunnuntaina me Kuvataiteen aineopintojen ykkösryhmäläiset ripustimme Iittalaan lopputyönäyttelymme. Kiitos Anna-tyttären selvisimme urakasta vauhdikkaasti. Huomenna vietämme avajaisia. Tämä kahden vuoden opiskelu lähestyy uhkaavasti loppua.

Mutta uutta on tiedossa. Tänään alkaa Kulttuurihistorian perusopinnot Verkatehtaalla Hämeen kesäyliopiston tiloissa. Olen tyytyväinen, ettei minun tarvitse kiivetä näissä opinnoissa Myllymäen kalliolle.

to 19.9.2019

Minulla on ollut kerrassaan jännittävä viikko. Kulttuurihistorian ensimmäisellä luennolla oli kotoisa tunnelma. Tutorimme Elina Virtanen Turun yliopistosta esitteli kurssiohjelman. Se vaikutti mielenkiintoiselta. Hän yritti esitellä myös Moodle-alustan, jolla sähköinen materiaali on, mutta käyttökatkoksen vuoksi se ei onnistunut. ”Ensi kerralla sitten”, hän lupasi.

SYKSYN 2019 ENSIMMÄISET SUPPIKSET

Keskiviikkona ajelimme mökille. Riemastuin, kun kuivan kesän jälkeen sieniä löytyy sittenkin.

SIENIRETKEN SATOA

Illalla Iittalassa lopputyönäyttelymme avajaisissa oli Tunnelmaa. Kuvia löytyy otsikolla Elämän tähtihetkiä.

Tänään riennän näyttelyyn päivystämään, lauantaina opponointitilaisuuteen ja ensi viikolla torstaina taas päivystämään. Tervetuloa!

Aikaisemmat päivitykset löytyvät otsikolla Kesätuulia2019.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.