syyslomalla

ma 14.10.2019

Syyslomaviikko yllättää joka vuosi aikaisen ajankohdan vuoksi. Tuntuu, että kurssit ovat vasta alkaneet. Tällä viikolla ei siis ole kulttuurihistorian luentoa eikä vesijumppaa. Kuntosaliryhmä kokoontuu normaalisti, joten pysymme ruodussa.

Säätiedotus lupaa joka toinen päivä sadetta, joka toinen päivä poutaa. Tänään sataa, samoin keskiviikkona, jolloin odotamme Miikaa mökkihommiin. Lupasin mennä kokkaamaan. Olen suunnitellut, että voisimme syyslomailla mökillä loppuviikon. Lenkkeillä ja käydä sienimetsässä. Jos ei sada. Olen katsellut vaivihkaa myös etelänmatkoja, mutta näin koululaisten lomaviikkojen aikaan hinnat ovat pilvissä. Ehkä sitten marraskuussa?

ke 16.10.2019

Eilen oli mitä hienoin syyspäivä. Tein pitkän kävelylenkin Kantolassa. Yllättäen iski kirpparikuume. Kiersin kolme ja kaikista tarttui jotain mukaan.

KÄVELIN LEHTIKELISSÄ KANTOLANNIEMEEN
KIRPPARILÖYTÖJÄ

Palasin punaposkisena kotiin. Jussi oli hakenut kaupasta erilaisia kaaleja. Hän kunnostautui tekemällä ison annoksen coleslowta. Minä kokkasin sen kaveriksi kukka- ja parsakaalipaistosta tattikastikkeen kera.

KAALIPAISTOSTA KAHDELLE

Illalla meillä paperihuonelaisilla oli hallituksen kokous. Toimintamme on turvattu vuoden vaihteeseen asti, mutta jatkosta ei ole varmuutta. Siis se tarkoittaa, että emme tiedä saammeko edelleenkin pitkäaikaistyöttömiä päivystäjiksi. Ajattelimme kuitenkin ottaa riskin ja jatkaa ainakin kevätkauden. Tammikuussa meillä on hengähdystauko eli galleria on kiinni.

SYYSORVOKKEJA

Tänään suunnistamme mökille, mutta päätimme palata illalla kaupunkiin, sillä sadetta on luvattu vähän joka päiväksi.

to 17.10.2019

Mökkipäivä oli sateentihkuinen. Poika tuli ennen puolta päivää. Olin tyytyväinen ja samalla haikea, sillä seuraavaan kesään on pitkä aika. Miika nosti laiturin ja laittoi Jussin kanssa kanssa paikat talvikuntoon.

SYYSPUUHIA MÖKILLÄ

Palasimme iltahämärässä kotiin. Tenholan oljenkeltaisilla pelloilla oli kymmeniä joutsenia. Näky oli kuin sadusta. Ehdin sopivasti Kynäilijät-kirjoittajapiirin tapaamiseen. Keskustelimme vilkkaasti linnuista, sillä moni oli kirjoittanut niistä. Seuraavakin aihe on kiehtova. Se on tarina, jonka pääosassa on peili. Mielikuvitus alkoi heti raksuttaa..

Tarina syntyi spontaanisti otsikolla Peili.

su 20.10.2019

Syyslomaviikko päättyi hilpeästi sateisena sunnuntaina. Sain ilokseni kaksi pikkupoikaa mukaan elokuviin.

Katsoimme Bio Rexissä elokuvan Late Lammas. Se oli minulle ihan tarpeeksi jännittävä. Pojat ilmoittivat, että voivat tulla katsomaan sen uudelleenkin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.