sateen tihkua

ke 23.10.2019

Sääennuste lupaa syksyn sateita. Sitä iloa saimme jo syyslomaviikolla. Toisaalta olen tyytyväinen, etteivät liukkaat kelit ole vielä täällä. Tiedän kokemuksesta, että sitäkin iloa saamme tuota pikaa.

Eilen oli retkipäivä. Kurssikaveri Kirsti järjesti bussimatkan Marimekon ystävämyyntiin Vantaan Tammistoon. Minulla on kokemusta, että ilmaiset matkat tulevat kalliiksi.

SYYSUUTTA

Niin nytkin. Ostin juhlavan tunikan Marimekosta ja käytännöllisen puseron viereisestä Nanson myymälästä.

Jussi yllätti ilmoittamalla, että voisimme käydä vielä ennen joulua jossain etelässä. Olen varannut menoja lähes joka viikolle. Nyt lomien aikana hinnat ovat korkealla. Mutta kas, marraskuussa löytyy ilahduttavan halpoja äkkilähtötarjouksia. Tutkailin Välimerta, Kanarian saaria ja jopa Agadiria. ”Mahdollisimman lyhyt lentoaika”, Jussi toivoi, sillä hänen selkänsä on ollut jo pitkään kipeä. Vaihtoehdot olivat siis vähissä. Päädyimme Mallorcaan. Viikko marraskuun puolessa välissä tuntuu hyvältä ajatukselta. Hehkutan taas aikanaan lisää.

pe 25.10.2019

Tästä on tullut oikea kulttuuriviikko. Olin keskiviikkona marttarivistössä katsomassa huikean hienon vierailunäytännön Hämeenlinnan teatterissa.

TUUKKA HUTTUNEN LOISTI NÄYTELMÄSSÄ PÄÄMÄÄRÄ TUNTEMATON

Jatkosodan käynyt Väinö Linna kirjoittaa suurteostaan Tuntematon Sotilas. Monet aikalaiset Väinö Linnan läheisyydessä sekä romaanin henkilöt pääsevät ääneen, kun kansakuntamme historiaa kirjoitetaan.
Esityksen jälkeen yleisö nousi seisomaan ja kättentaputuksia kesti pitkään.

TOMMI TOIJA – OMIA KUVIA

Torstaina olin seuraamassa Hämeenlinnan taidemuseossa kuvanveistäjä Tommi Toijan ja kuraattori Veikko Halmetojan esittelyä näyttelystä.

MUUKALAISIA

Oli ilo nähdä taas kerran jotain uutta ja erilaista.

la 26.10.2019

Tämä aika vuodesta saa minut aina askartelutuulelle. Tiedossa on parikin joulutempausta.

KORTTI-ILOITTELUA

Niinpä innostuin tekemään joulukortteja. Niistä ei tullut kovin jouluisia muuta kuin värien puolesta. Kelpaavat siis myyntiin jatkossakin.

SUPPILOVAHVEROITA

Ajelimme eilen mökille vaikka ilmassa oli sateentihkua. Kiersimme tutuilla sienipaikoilla. Suppiksia löytyi sen verran, että saan niistä pari loistoateriaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.