sadepilviä mallorcalla

HOTELLIMME ON MÄELLÄ

lomaviikko 16-23.11.2019

Tervehdys marraskuun pilvien alta Mallorcalta. Aurinko helli meitä eilen, mutta säätiedotus näyttää jatkossa sadepisaroita. Saavuimme tänne Välimerelle lauantai-iltana musteensinisten pilvien läpi Norwegianin lennolla.

Minibussi toi meidät Magalufiin Palmanovan viereen.

HOTEL VISTASOL

Hotellimme on Vistasol sijaitsee mäellä lähellä sekä Magalufin että Matiaksen rantoja.

AURINGONSÄTEITÄ PARVEKKEELLA

Ruokapaikkoja ja kauppoja on lähietäisyydellä. Hotellihuoneemme on yllättävän tilava. Meillä on makuuhuone, keittiö, yhdistetty ruokailu- ja olohuone sekä kylpyhuone.

NÄKÖALA PARVEKKEELTA

Merinäköala ja iso parveke auringon suuntaan on ylellisyyttä. Otin eilen jokaisen auringonsäteen talteen. Lämpömittari näytti +15 astetta.

Maistoimme erinomaisen hyvää paellaa Goya ravintolassa sunnuntaipäivän kunniaksi.

MATIESIN RANNALLA OLI HILJAISTA

Hiekkaranta oli tyhjä. Voi vain kuvitella, miten vilkasta täällä on sesonkiaikaan.

Maanantaina jatkoimme lähiseudun kartoitusta. Kävelimme mäkeä alas toiselle rannalle. Se oli surullisen tyhjä.

MAGALUFIN RANTA

Magalufin ranta oli hienohiekkainen ja sitä reunusti autio kävelykatu.

KÄVELYKATU RANNAN TUNTUMASSA
AUTIOITA KATUJA

Kaikki rantabaarit olivat kiinni. Tuntui kuin olisi kävellyt aavekaupungissa.

RUNSAS ILLALLINEN KAHDELLE

Teimme illalla uuden kävelykierroksen ja kävimme syömässä Maties-rannan puolella. Siellä oli jonkin verran elämää. Jussin söi pitkän kaavan mukaan alkusalaatin, pippuripihvin ja creme caramelin. Minä valitsin listalta sepian ja sain murean ja maukkaan mustekala-annoksen. Hintataso on edullisempi kuin Suomessa ja vihannekset raikkaita. Lasku viinipullon kera oli vajaat 30 euroa.

SATEENKAARI

Sää on ollut parempi kuin ennusteet lupasivat. Mustat pilvet varjostivat päiväkävelyä, mutta sadetta ei kuulunut. Löysin lähietäisyydeltä hyvin varustetun ruokakaupan nimeltä Aldi. Kokkaamme aamiaiset itse siitä ilosta, että meillä on kunnon keittiö.

Tiistaipäivänä täällä paistoi aurinko. Mieliala kohosi säteiden myötä. Olemme löytäneet mukavan lomalaisille sopivan päivärytmin. Lähdemme keskipäivän aikaan kävelylenkille ja etsimme mukavan paikallisen lounaspaikan.

Kalaravintola Dal Pescatore osoittautui erinomaiseksi. Maistoimme grillattua dorada-merikalaa ja mustekala-hernepataa. Jälkiruoka pannacotta oli suussasulavan ihanaa.

KALARAVINTOLASSA

Istuin iltapäivällä auringonpaisteessa omalla parvekkeella ja kuvittelin, että on kesä. Luin dekkaria ja nautin kylmää valkoviiniä. Siitä ei lomapäivä parane. Olen ahkeroinutkin. Istun aamuisin tietokoneen äärellä ja luen kulttuurihistorian materiaalia. Sitä on yllättävän paljon. Myös kotitehtäviä riittää. Me opiskelijat pidämme lukupäiväkirjaa. Se kannustaa sisäistämään tekstin, sillä tehtävät edellyttävät omaa pohdintaa.

Iltaisin, kun valo on vähimmillään, sukellan e-kirjojen ihmeelliseen maailmaan. Meneillään on Margaret Atwoodin Testamentit. Se on jatko-osa Orjattaresi tarinalle ja kerrassaan kiehtova. Myös pelikortit ovat matkassa. En enää kysy Jussilta, haluatko pelata, vaan jaan kortit ja hyvin menee. Varsinkin kun Jussi on johdossa.

There is one comment

  1. Terttu Aalto

    Hola! Aurinkoa ja valoa on täälläkin reilusti, joskaan lämpötila ei juuri enää nouse yli 20 astetta… Kyllä Immo yritti shortsit jalassa ottaa aurinkoa tuolla rannan tyynessä ”puistomontussa”, vaikka mittarit näyttivät plus 17. Nyt meillä on laukut pakattu ja huomenna aamulla palaamme kotiin. Äkkiseen se neljäkin viikkoa heilahtaa ja päivä kerrallaan kääntyy… No on syöty vitamiinit ja nautittu valohoitoa, vähän tavattu tuttujakin. Oikein mukavaa lomaa teille! Syökää churroja… Maistuivat naminamilta! Terttu ja Immo

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.