autiot rannat, hiljaiset kadut

POUTAPILVIÄ

lomaviikko 16 – 23.11.2019 Mallorcalla loppusuoralla

Tähän alkaa tottua. Kävelemme päivittäin autioilla rantakaduilla täällä Magalufissa ja nautimme jokaisesta auringonsäteestä. Niitä on osunut lomaviikolle onneksi jonkin verran. Nyt on meneillään viimeiset matkapäivät.

VIRKISTYSTÄ LÄHES AUTIOLLA HIEKKARANNALLA

Eilen torstaina kävelimme Palmanovan puolelle. Istuimme rantabaarissa ja annoimme marraskuun auringonsäteiden lämmittää. Viikonlopuksi on luvassa silkkaa vesisadetta.

MALLORCALAISIA HERKKUJA BUFFET-AAMIAISELLA

Olemme hemmotelleet itseämme Vistasol hotellimme erinomaisen hyvällä buffetaamiaisella.

CHURROJA

Alkuviikolla kokkasimme itse, sillä meillä on oma keittiö. Sitten totesimme, että syöminen valmiiksi katetusta pöydästä on yksi loman nautinnoista. Täällä ei kävelyretkien lisäksi ole juurikaan virikkeitä.

HUVIPUISTO OLI KIINNI

Löysimme hotellin läheltä jännittävän huvipuiston nimeltä Katmandu. Valitettavasti se oli näin marraskuussa jo kiinni. Sesonki on ohi. Päivien ohjelmassa on kävelylenkkien ohessa päättää, missä harvoista avoinna olevista ravintoloista käymme syömässä.

EDULLINEN JA HYVÄ KIINALAINEN RAVINTOLA

Kiinalainen vaihtoehto oli maukas. Olemme suosineet enimmäkseen espanjalaisia makuja. Paellaa on maisteltu, samoin merikaloja ja mustekalaa. Eilen herkuttelimme miekkakalalla. Annokset ovat yleensä turhankin isoja.

RAPUT SUORAAN MEREEN

Iltaelämämme on ollut hiljaista, lähinnä lukemista ja kortinpeluuta. Minun kulttuurihistorian opintoni ovat edenneet tällä lomaviikolla huimasti. Joulukuun aikana pitää palauttaa opintopäiväkirjat sekä omasta aiheesta tehty pieni tutkielma. Ne eivät ole mitään läpihuutojuttuja, sillä lukemista ja lukemisen ymmärtämistä on paljon.

SADE

Perjantaiaamuna heräsin sateen ropinaan. Maisema parvekkeelta oli sakean usvan peitossa. Arvelin, että meillä on tiedossa sisäpäivä.

SATEEN JÄLKEEN

Ilma selkeni kuitenkin ja me pääsimme lenkille rannalle.

MERENELÄVÄKEITTOA

Testasimme iltapäivällä hotellimme lounaan. Saimme tuoksuvat annokset mereneläväkeittoa ja jälkiruuaksi kurpitsakakkua. Molemmat olivat herkullisia. Päivän toinen kävelyretki vei meidät läheiseen kauppakeskukseen. Ostelimme pieniä tuliaisia. Tänään lauantaina ohjelmassa on aamiaisen jälkeen pakkaus. Paluukuljetus lähtee iltapäivällä ja Norwegianin kone iltaseitsemältä kohti Suomea.

KATUTAIDETTA

Vaikka lomaviikko on ollut yksi hiljaisimmista, se on virkistänyt. Hotellin sijainti lähellä rantoja ja ruokapaikkoja on erinomainen. Vaikka asumme mäellä, ei kiipeäminen tuottanut tuskaa. Askelmittarini on kertonut runsaista ulkoilutunneista, vaikka kilometrejä ei kovin paljon kertynytkään. Päätimme kuitenkin, että talvikuukausina matkustamme jatkossa takuuvarmasti lämpimään. Välimeri on hyvä kohde sesonkiaikaan, mutta rantalomakohteet ovat näin marraskuussa surullisen hiljaisia.

RANTAHIEKKA OLI MÄRKÄ

Saimme viimeisenä lomapäivänä ukkosmyrskyn niskaamme. Uskaltauduimme pahimman sateen tauottua rannalle.

SADEKUURO YLLÄTTI

Oli pakko paeta yhteen harvoista auki olevista baareista, kun sade alkoi uudelleen. Pääsimme paluumatkalle parin viinilasillisen jälkeen. Söimme matkan viimeisen lounaan hotellilla. Mereneläväpaella maistui.

Norwegianin lento oli myöhässä. Olimme aika väsyneitä, kun saavuimme kolmelta aamuyöllä Paunun expressbussilla Hämeenlinnaan. Matkailu virkistää? Nyt en ole ihan varma, toivottavasti näin on kunnon päiväunien jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.