perillä chiang maissa

ti 3.2.2020

VANHASTAKAUPUNGISTA LÖYTYI UUSIA GRAFFITEJA

Täällä ollaan. Olen helpottunut ja tyytyväinen, kun kaikki on ainakin ensi silmäyksellä ennallaan. Olimme eilen aika toistaitoisia, kun pääsimme paikallista aikaa kello kolme iltapäivällä perille. Kello oli silloin Suomessa kymmenen aamupäivällä. Lähdimme matkaan edellisenä päivänä yhdeltä.

Tuttu Top North Guesthouse otti meidät lämpimästi vastaan. Kirjaimellisesti, sillä lämpötila oli lähes 40 astetta. Saimme tilavan ilmastoidun huoneen kakkoskerroksen terassilta. Juuri sellaisen jota toivoimme. Hotelli on vähän nukkavieru, mutta kodikas ja hyvällä paikalla vanhassakaupungissa lähellä Tha Pae porttia ja erinomaisia ruokapaikkoja. Vajosimme kuuman suihkun jälkeen uneen. Se oli tarpeen, sillä Jussi ei nukkunut yhdeksän tunnin yölennon aikana yhtään. Minä torkuin muutaman tunnin.

KUKKALOISTOA SUVARNABHUMIN LENTOKENTÄLLÄ

Bangkokin kentällä meillä oli runsaasti aikaa vaihtaa konetta. Kävimme aamupalalla ja lueskelimme. Hengityssuojaimia näkyi tavallista enemmän. Kun jätimme laukkumme tiskille, virkailijatyttö kävi mittaamassa jonossa kaikilta kuumeen. Selvisimme testistä. Lento Chiang Maihin kesti vain runsaan tunnin. Ystävällinen taksinkuljettaja kantoi laukut huoneeseemme asti kun näki, miten huonosti Jussi käveli.

GRAFFITIT ILAHDUTTIVAT KATUKUVASSA

Päiväunista virkistyneenä minä reippailin kanavanrannassa vaihtamassa meille bahteja. Kurssi oli huonompi kuin viime vuonna. Teemme tänään yhdessä uuden tutkimusmatkan. Jussi virkistyi illalliselle. Lähiravintola tarjosi thairuokaa thaitapaan. Söimme tulisia rapuja, tom yam keittoa (nam) ja kanacurrya singha.oluen kera. Nautimme yömyssyt terassillamme ja olimme sen jälkeen sopivan kylläisiä ja sopivan väsyneitä lepäämään jälleen.

HOTELLIMME TOP NORTH GH TERASSILTAMME KUVATTUNA

Heräsin tänä ensimmäisenä lomapäivänä auringon säteiden pilkahduksiin keltaisen verhon takana. Näyttää tulevan kaunis päivä. Olemme huolissamme paikallisesta savusumusta. Tullessamme taivas oli harmaa, ei sininen. Pilvipeite oli paksu ja kaupunkia ympäröivät vuoret näkyivät vain silhuetteina. Seuraamme tilannetta.

ke 4.3.2020

Olemme päässeet lomatunnelmaan. Eilen sinisellä taivaalla purjehti valkoisia poutapilviä ja vuoret näkyivät kirkkaasti. Illalla taivas oli vaaleanpunainen, hyvä vai huono merkki ilmanlaadusta? Kokeilin käyttää päiväkävelyllä hengityssuojainta ja totesin sen hiostavaksi. Lämmintä riittää, puhelimen mittari näytti +36 astetta.

EI OLUTTA ILTAPÄIVÄLLÄ

Reippailimme, Jussikin, kaupungilla ja poikkesimme kevytlounaalle. Kevyt siitä tulikin, sillä joimme papaijasalaatin ja kevätkääryleiden seuraksi vettä. Thaimaan laki kieltää alkoholijuomien tarjoamisen ja ostamisen klo 14-17 välillä. Unohdamme sen jatkuvasti ja hämmästelemme kun Seven Elevenissä olutkaapit ovat lukossa. Onneksi omasta jääkaapista löytyi kylmiä virvokkeita.

Iltapäivällä lepäilimme (Jussi), lueskelimme (Leena) ja uimme (molemmat). Olemme jo lähiravintolan kanta-asiakkaita, jotka saavat annoksista -15% alennuksen.

THAPAE CHILL GARDEN

Jussi halusi maistaa paikallista hampurilaista. Minä valitsin kookospähkinän, joka sisälsi mereneläviä. Tilasimme vielä näin matkan alkuhuumassa jälkiruuankin. Se oli huippuhyvä: tuoretta mangoa, tahmeaa sticky ricea ja kookosjäätelöä.

Keskiviikkopäivä sujui leppoisasti. Joimme aamukahvit omalla terassilla ja Jussi jatkoi lepäilyä. Minä aloittelin maalaamista. Levitin akvarellivälineet terassin pöydälle ja nautin. Valo oli hyvä eikä ollut kiirettä mihinkään. Ties mitä tällä lomalla vielä syntyykään. Jos ei muuta, niin ainakin pieniä akvarellikortteja.

SUOSIKKISALAATTIMME SOM TAM

Jussi virkistyi iltapäivällä lounaalle. Kävimme lähtiravintolassa syömässä nuudelikeitot sekä suosikkiannoksemme papaijasalaatin. Se oli juuri sopivan tulinen. Illalla yllätimme itsemme poikkeamalla thaihierontaan. Tunnin käsittely teki ihmeen hyvää. Lupasimme, että käymme hieronnassa ahkerasti.

SUIHKULÄHDE

Illalla maistelimme thaicurryja. Tilasimme kaveriksi ison annoksen valkosipuliöljyssä wokattua morning glorya. Niin ja nyt saimme oluttakin. Ravintola oli täynnä turisteja ja tunnelma oli huoleton. Hotellimme on hiljaisempi kuin aikaisempina vuosina. Altaalla saa valita lepotuolin vapaasti, sillä turisteja on vain muutama. Miika lähetti tiedotteen, että Finnair vähentää lentoja. Sen mukaan ne eivät ainakaan tässä vaiheessa koske Thaimaata.

to 5.3.2020

Suunnittelin että nautimme thaitapaan aamiaiseksi nuudeli- ja riisikeittoa. Mutta aamuisin tekee mieli kahvia. Niinpä pujahdimme naapuriravintolaan ja tilasimme paahtoleipää, paistetut munat ja isot kupilliset kahvia.

THAIHEDELMIÄ

Niin ja jälkiruuaksi tuoreita hedelmiä. Josko sitten huomenna onnistuisi thaiaamiainen?

VANHANKAUPUNGIN KUJILLA

Teimme päivällä kolmen tunnin kierroksen vanhassakaupungissa. Jussi on piristynyt matkan rasituksista ja aikaerosta. Minulla ei ole ollut mitään vaikeuksia sopeutua uuteen aikaan.

VIHREÄ MIES ON SUOSIKKINI

Pidimme sopivasti virkistystaukoja ja tulimme tuk-tukilla takaisin. Illalla lähdimme vielä korttelin päähän tuttuun hyväksi koettuun ravintolaan. Sen oikea nimi on Kat’s Kitchen, mutta meille kissakahvila.

ILLALLISEMME
KISSAKAHVILA

Paikka oli täpötäynnä turisteja. Mahduimme kuitenkin mukaan.

pe 6.3.2020

Päivä on ollut kirkas ja aurinkoinen. Savusumusta ei ole ollut tietoakaan. Uima-altaalla kävi päivällä iloinen nuorisojoukko. Paikka heräsi kerralla henkiin. Olemme jatkaneet kävelyretkiä lähikortteleissa. Minä sain jo ensimmäisen dekkarin luettua. Seuraavat kolme odottavat vuoroaan. Lisäksi matkassa on kaksi painavaa kulttuurihistorian oppikirjaa. Niin ja e-kirjasto on vielä kokeilematta.

KÄVELYRETKELLÄ

Olemme löytäneet uusia hyviä ruokapaikkoja. Eilen herkuttelimme vietnamilaisilla tuoreilla kesäkääryleillä. Kuvaa ei ole, sillä kännykkäkamera unohtui hotellille. Jussin teki vielä paluumatkalla mieli jälkiruokaa. Lähiravintolamme toivotti meidät sydämellisesti tervetulleiksi ja lupasi pysyvän 15% alennuksen ilman kuponkejakin. Mutakakku ja jäätelö olivat syntisen hyviä.

la 7.3.2020

Edelleen aurinkoista. Vietin aamupäivän tunnit maalauskatoksessani.

PITSINEITOSIA

Puolen päivän aikaan kävimme omassa ravintolassa syömässä nuudeli- ja riisikeitot 50 bahtin kappalehintaan, siis 1:50 euroa.

PERUSRUOKAA

Tänään on suunnitteilla retki temppelihierontaan tai käsi- ja jalkahoitoon tai parturiin tai vain altaalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.