pieniä juhlahetkiä

su 8.3.2020

Kirjoitimme pari viikkoa sitten Kynäilijöiden ryhmässä valonpilkahduksista. Huomasimme itse kukin, että parhaat ilonaiheet ovat yksinkertaisia. Meille ne ovat tällä hetkellä herkullinen thairuoka (olen päässyt jo hehkuttamaan sillä), auringonpaiste ja kiireetön loma. Maalasin naistenpäivän kunniaksi ja omaksi ilokseni sarjan neitokaisia. Sama aihe on seurannut jo vuosia tekniikasta riippumatta.

KUVA TAIKON SIVULTA – PISAROITA ALHAALLA VASEMMALLA

Sain mukavan yllätyksen: ”Hei, Taideteoksesi Pisaroita on myyty Taikossa. Onnittelumme!”

Taideverkkokauppa Taiko on ollut minulle jo monesti ilon aihe. Kun joku vieras ostaa työn, se antaa uskoa jatkaa taiteen parissa. Nyt tosin myyty työ on Hämeenlinnassa ja minä täällä Thaimaassa. Hmmm.

Elämämme täällä Chiang Maissa sujuu edelleen leppoisasti. Olemme nauttineet lomasta. Jussi sai eilen perusteellisen jalkahieronnan. Hänen piti tulla vain pitämään minulle seuraa, kun kävin käsi- ja jalkahoidossa. Thaitytöt puhuivat hänet hetkessä ympäri. Kyllä meidän nyt kelpaa reippailla.

AAMIAINEN

Katoin meille näin naistenpäivän kunniaksi tavallista runsaamman aamiaisen. Olemme olleet omatoimisia aamukahvin suhteen. Lounasaikaan nuudelikeitot maistuvat ja illalla on mukava käydä syömässä pitkän kaavan mukaan.

ANANASSMOOTHIE VIRKISTI

Tänään oli taas hierontapäivä. Kävelimme Tha Pae portille ja siitä kanavan toiselle laidalle.

THA PAE PORTILLA

Tuttu Wat Mahawan löytyi ja sieltä temppelihierontapiste. Saimme väljät puuvillapaidat ennen kuin kiipesimme kakkoskerrokseen. Lattialla oli rivi patjoja, tuulettimet surisivat katossa ja salissa kaikui hauska puupalikoiden kilinä. Kultainen buddha katsoi hyväksyvä hymy huulillaan ahkeria hierojia ja puoliunessa lepääviä asiakkaita. Unesta ei kylläkään voinut puhua, sillä minun hierojani onnistui löytämään jokaikisen kipupisteen. Tunnin käsittelyn jälkeen olo oli ihanan rento.

MAITTAVA LOUNAS

Kadun vastakkaisella puolella oli toinen tuttu paikka. Ratana’s Kitchen tarjosi mm. pohjois-Thaimaalaista ruokaa. Jussi kokeili pihviä, minä tofua ja vihteitä vihanneksia sekä tummaa riisiä. Tilasimme näin naistenpäivän kunniaksi vielä jälkiruuatkin. Jussille pannukakku ja minulle passionhedelmä-jäätelöshake. Sen jälkeen päiväunet kelpasivat.

ti 10.3.2020

Toinen lomaviikko on jo hyvässä vauhdissa. Olen pikkuhiljaa uskaltanut ottaa altaalla aurinkoa. Ensimmäisen viikon pysyttelin tiiviisti varjon alla. Päivärytmimme on vakiintunut. Minä levitän aamiaisen jälkeen maalaustarvikkeet katoksen alle. Jussi lepäilee.

Lähdemme yleensä päivän kuumimpaan aikaan pienelle kävelylle. Ilmastoituja virkistyspaikkoja löytyy joka korttelista. Kevyen lounaan jälkeen palaamme hotellille ja vietämme siestaa lueskellen ja uiden. Kun aurinko laskee iltaseitsemältä lähdemme taas liikenteeseen. On aika tehdä päätös, mitä ja missä syömme illallista. Eilen päädyimme tuttuun lähiravintolaan, jossa nautimme vihreää currya ja rapuja. Tähän rupeaa tottumaan.

PAIKALLISTA TAIDETTA

Palasimme tänään päivälenkiltä tuk-tukilla. Mutta ei millä tahansa, vaan sähkökäyttöisellä. Se oli uusi elämys. Kehitys kehittyy täälläkin.

KALAILLALLINEN

Illalla maistoimme ensimmäistä kertaa kalaa. Se on hukutettu runsaaseen chili-soijakastikkeeseen, mutta maistui erinomaiselle.

ke 11.3.2020

Meillä on tänään viimeinen päivä Top North GH:ssa. Ajattelin hyödyntää sen maalaamalla, sillä jatkossa ei ole tietoa, löytyykö yhtä hyvää työskentelypöytää. Niin ja uima-allas on myös erinomainen.

Seuraava hotellimme sijaitsee vanhankaupungin vastakkaisella laidalla ja on huomattavasti kalliimpi kuin tämä. Jännittää jo etukäteen, onko se myös viihtyisä.

KESÄKÄÄRYLEITÄ NAM

Päiväkävelymme kohokohta oli poiketa syömään tuoreet kesäkääryleet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.