hiljaiseloa

to 2.4.2020

KEVÄTILOA

Työpöydällä tietokoneen vierellä on kalenteri. Olen tottunut tarkistamaan siitä riennot, joita on riittänyt lähes joka arkipäivälle. Nyt kalenteri pölyttyy tarpeettomana. Rientoja ei ole. Toinen karanteeniviikko on meneillään. Kaikki ulkomailta palaavat määrättiin 14 päivän kotiarestiin. Ei nyt ihan totaalisesti, lenkillä saa käydä kunhan muistaa turvavälit. Eikä tämä tähän lopu. Siirrymme saumattomasti matkakaranteenista ikäkaranteeniin. Odotan, että pääsen työhuoneelle maalaamaan. Ensi viikolla se voi toteutua.

Thaimaan matkakertomus löytyy otsikolla ChiangMai2020.

Olen lukenut enemmän kuin aikoihin. Kulttuurihistorian kevään viimeiset kolme paksua oppikirjaa ovat hyvällä mallilla. Yksi on luettu, toinen puolessa välissä ja kolmaskin aloitettu. Yritän puristaa lukupäiväkirjat nyt huhti-toukokuun aikana. Sitten 25 opintopisteen peruskurssi on suoritettu.

Ajattelin keskittyä jatkossa kirjoituskursseihin. Katselin toivorikkaana Hämeen kesäyliopiston tarjontaa. Kas, syksyllä alkaa kirjoittamisen perusopinnot 30 opintopistettä. Minulla on kohta niin paljon pisteitä, että voisin hyödyntää ne jotenkin? Olisinpa nuori, silloin kyllä keksisin niille käyttöä. Kulttuurihistoria on ollut mielenkiintoista ja kovin työlästä. Lukemista on ollut valtava määrä. Olenko oppinut jotain? Kyllä, katselen maailmaa taas aavistuksen verran avarammin.

THAIMAASSA MAALAAMANI PRINSESSA-AKVARELLIT OVAT NYT KANSISSA

Tämän päivän ilonaihe oli postilähetys, Teetin Ifolorilla prinsessasatukirjan. Painos on kokonaista kolme kappaletta. Yksi itselle, toinen Annalle ja pojille, kolmas neiti Ulpu Etulalle 2v. Koska vietämme tyttösen syntymäpäiviä etänä, lähetin kirjan postissa.

la 4.4.2020

Kuuntelin eilen Radio Suomea. Suosikkitoimittajani Harri Oksanen haastetteli Raami-Daamien Anua. Moni yrittäjä on näinä aikoina pulassa. Anu oli keksinyt järjestää taidehuutokaupan.

Taidehuutokauppa

Koronavirus on aikaansaanut täydellisen asiakaskadon myös RaamiDaameilla ja  kehystystöiden vähyyden vuoksi on otettava muita selviytymiskeinoja käyttöön. Siispä RaamiDaamit on päättänyt järjestää taidehuutokaupan. RaamiDaamit painottaa ettei kysymys ole voiton tavoittelusta vaan yksinkertaisesti selviytymisestä, siksi pyysimme apua taiteilijoilta teoslahjoitusten muodossa. Huutokaupassa on normaali myyntiprovisio käännetty nurinpäin eli RaamiDaameille jää 75 % ja taiteilijoille 25%. 

Huutokauppa käynnistyy ti 14.4. Ilmoitetut hinnat ovat lähtöhintoja. Tällä sivulla voitte silmäillä teoksia ennakkoon, lisäämme niitä sitä mukaan kun saamme uusia myyntiin. Teoksia voi huutaa 14.4. lähtien (sähköpostilla: info@raamidaamit.fi) mutta mieluiten  Facebookissa. MUTTA EI VIELÄ! Korotus min 20 €/huuto. Jos tahdotte tutustua fyysisesti teoksiin, poikkea putiikkiin.

NEITO JASMIINI

Lähetin Anulle viestin, josko kelpaan mukaan, voin tuoda muutaman akvarellin (ihania prinsessoja?) ja/tai grafiikanvedoksen huutokauppaan. Hän vastasi oitis: Hienoa, kiitos: kelpaa! Menen maanantaina, kun kahden viikon matkakaranteeni on ohi, hakemaan työhuoneelta töitä. Seuratkaa linkkiä, ehkä siellä ensi viikolla on minunkin taidettani:)

su 5.4.2020

Tämä palmusunnuntai on kulttuurihistoriallinen päivä. Olen ylpeä itsestäni, kun sain kahlattua viimeiset kolme 300 sivuista kirjaa läpi. Oli aikamoinen haaste kirjoittaa niistä 12 sivun pohdiskeleva opintopäiväkirja.

PÄÄSIÄISTÄ ODOTELLESSA

Sain sen aamulla valmiiksi. Nukun vielä yön yli ja oikoluen ties monettako kertaa ennen kuin lähetän aikaansaannokseni tarkastajalle Turun avoimeen yliopistoon. Nyt yksi projekti on hallinnassa.

Kävimme tunnin lenkillä aurinkoisessa säässä. Kylmä tuuli puhalsi mutta paluumatkalla aurinko lämmitti. Kuvittelin kun kaksi viikkoa sitten saavuimme matkalta, että Suomessa on jo kevät. Silloin olikin mutta takatalvi yllätti. Täällä oli parina päivänä maa valkoinen. Ensi viikoksi on luvassa keväisiä päiviä. Ajattelin vetäytyä loppupäiväksi lukemaan hyvällä omallatunnolla dekkaria. Ruth Ware on uusi suosikkini.

ma 6.4.2020

Tänään ilmassa oli kevään tuoksua. Kävin viemässä RaamiDaamien Anulle kolme grafiikanvedosta ja kaksi tuoretta prinsessa-akvarellia. Laitan linkin taidehuutokauppaan, kun kuvat ilmestyvät sinne.

NALLEJA NÄKEE TÄNÄ KEVÄÄNÄ ENEMMÄN KUIN KOSKAAN

Matkalla bongasin nalleja. Kuvan ihastuttavat pehmolelut istuvat Askartelukaupan ikkunassa.

Tänään on ollut hieno päivä. Ensimmäinen iloinen uutinen oli, että sain heti palautteen lukupäiväkirjoista. Ja minkälaisen palautteen:

Hei Marjaleena, kiitos lukupäiväkirjoistasi. Saat kummastakin 4:n. Niissä on siksi paljon pohdintaa ja kriittistä, analyyttistä otetta, että ne nousevat pelkän referaatin yläpuolelle. Niissä on myös kiinnostavasti henkilökohtainen ote. Perusopintotason kirjoituksiksi ne ovat siis oikein hyviä.
Hanne Koivisto

Olen tyytyväinen, että panostin opiskeluun. Aineopintoja en edes suunnittele, peruskurssi oli tarpeeksi työläs. Elämässä kun on niin paljon muutakin. Kuten taiteen tekeminen, kirjoittelu, ulkoilu ja Jussista huolehtiminen.

ULPU 2 V

Lapsista ja lapsenlapsista huolehtiminen on nyt etäyhteyksien varassa. Meillä oli tänään uusi elämys. Miika rakensi videoyhteyden neljän perheen kesken. Puhelin pirahti. Näyttö oli jaettu neljään ruutuun. Yhdessä oli päivänsankari Ulpu ja muissa Anna, Leila ja Reijo sekä Jussi ja minä. Lauloimme Ulpulle ja sen jälkeen kaikki puhua pulputtivat yhteen ääneen. Olipa hauska kokous.

ke 8.4.2020

Sitä ei koskaan tiedä mistä itsensä löytää. Etelä-Hämeen martoilta tuli pari päivää sitten sähköpostiin vetoomus: ”Hämeenlinnan-Vanajan seurakunta ja Hämeenlinnan kaupunki etsivät vapaaehtoisia ikäihmisten soittorinkiin. Tavoitteena on tavoittaa kaikki 80 vuotta täyttäneet  seurakunnan jäsenet.

Minä juttelen mielelläni ihmisten kanssa ja ilmoittauduin soittorinkiin. Kuvittelin soittavani marttojen rivijäsenenä, mutta totuus oli toisenlainen. Sain yli sadan ikäihmisen nimi- ja osoiteluettelon sekä soitto-ohjeet. Puhelinnumerot piti etsiä itse. Sain kuin sainkin asennettua kännykkään Fonecta Caller-ohjelman ja aloitin urakan eilen. Olen vaitiolovelvollinen, joten voin kertoa vain sen verran, että sain kuulla runsaasti kokemuksia ikäihmisten arjesta näin koronan keskellä. Suurin osa vastaajista oli kuitenkin positiivisella mielellä. Jatkan tänään.

MÖKKITIE OLI KURAINEN

Käytiin iltapäivällä mökillä. Juotiin keinulla auringonpaisteessa kahvit. Päivä oli kaunis mutta tuulinen. Kotimatkalla ihasteltiin Aulangon puistometsässä kukkivia sinivuokkoja. Ilmassa oli jo kevättä vaikka viherrys vielä puuttuukin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.