pääsiäinen kahdelle

pe 10.4.2020

Tämä kevät on kerrassaan outo. Vietämme kahdestaan pääsiäistä. Miten käy vapun ja juhannuksen? Olemme tottuneet, että juhlapyhinä meillä on vieraita tai käymme ystävien luona. Nyt se ei onnistu muuten kuin etänä.

RAHKALETTUJA NAM

Panostamme hyvään kotiruokaan. Jussi osti kylmäsavulammasta ja jääkaapista löytyi edellisen pääsiäisen jäljiltä minttuhilloa. Aloitimme herkuttelun maltillisesti. Tein puoli annosta rahkalettutaikinaa ja paistoin meille eilen kiirastorstaina kelpo iltapalan. Ripaus raastettua luomusitruunan kuorta sopi hyvin mausteeksi. Jussi tykkäsi:)

la 11.4.2020

Pitkäperjantain tunnelma oli sekä harras että jännittävä. Jatkoin aamupäivällä soittelua hämeenlinnalaisille yli 80-vuotiaille. Olen mukana vapaaehtoisena soittoringissä, joka kysyy onko vanhuksilla kaikki hyvin. Tarjolla on seurakunnan puolesta sekä keskusteluapua että kauppa-apua. Suurin osa puheluista on ollut positiivisia. Ihmiset arvostavat, että joku välittää heistä.

Päivälenkin jälkeen istuin tyytyväisenä e-kirjastosta lainaamani dekkarin pariin. Olen nyt lukenut lähes kaikki Ruth Waren suomeksi julkaistut kirjat. Tämä viimeisin puhutteli, sillä päähenkilö oli tarot-tulkitsija. Luin suurella mielenkiinnolla, mitä hän kertoi korttien selityksistä. Olen samoilla linjoilla, sillä ymmärsin sanoman.

Virittäydyimme Jussin kanssa illalla Johannes-passion tunnelmiin. Lähetys tuli suorana Yle Areenasta. Sain yhdistettyä sen sujuvasti televisioon. Olimme molemmat vaikuttuneita.

Tänä aamuna ilahduin, kun löysin omia akvarelleja ja grafiikanvedoksia RaamiDaamien sivuilta:

http://www.raamidaamit.fi/taidehuutokauppa

Taidehuutokauppa avautuu tiistaina. Tervetuloa huutamaan! Anu hoitaa myös kehystyksen, jos ostaja haluaa.

su 12.4.2020

Aamulla satoi räntää. Muistan monta aikasempaakin pääsiäistä, jolloin takatalvi on yllättänyt.

VÄRJÄTTYJÄ PÄÄSIÄISMUNIA

Värjäsin munia. Tuttu punaruskea syntyi sipulinkuorilla, siniharmaat mustaherukkamehulla. Olemme olleet kotikissoja. Istumme sohvannurkassa ja katsomme elokuvia. Olemme toki käyneet päivälenkillä, mutta vain lähimaastossa. Se tarkoittaa linnanpuistoa. Silmut puissa kasvavat päivä päivältä.

PELTI KUKKII KOHTA YSTÄVYYDENPUISTOSSA

Katselen viereistä ystävyyden puistoa taiteilijan silmin. Hämeenlinnan taiteilijaseura on kutsunut jäseniään ripustamaan ympäristötaidenäyttelyn. Ajattelin osallistua grafiikkakollaasilla. Sain vapaat kädet miettiä ripustusta. Nyt siis mietin.

ma 13.4.2020

Tänään on pääsiäismaanantai. Hiljaista on ollut. Olen laittanut pääsiäisherkkuja ihan vain meille kahdelle. Uuni simahti. Leipominen jäi väliin, mutta se ei harmittanut. Olen laiska leipoja.

BLINEJÄ

Lettuja on tullut syötyä eri versioina. Tein tänään blinitaikinan ja sitä jäi vielä puolet huomiseksi.

LEPOTAUKO

Päiväohjelmamme on vakiintunut. Ruuanlaiton, lukemisen ja televisionkatselun lisäksi olemme tehneet tunnin lenkin joka päivä. Kävelemme yhdessä linnan puiston laidalle. Jussi istuskelee auringonpaisteessa (jos paistaa) sillä aikaa kun minä teen yksin reippaan kierroksen puistossa. Huomenna alkaa arki. Se ei taida muuttaa meidän päivärytmiämme mitenkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.