tuulihattuja ja sinisimpukoita – luku 39

-Hyvät kilpailijat. Kokkikisamme on edennyt jo puoleen väliin. Kohta on aika julkistaa Top 10. Sitä ennen meillä on tulikoe. Yksi vaikeimmista tehtävistä on valmistaa kuohkeita ja hyvin kohonneita tuulihattuja. Teillä on tunti aikaa kokata meille sekä suolaisia että makeita leivonnaisia. Voittaja saa seuraavaan tehtävään huomattavan edun. Tuomarit Matt, Gary ja George kannustivat kilvan.

Professori Pinkki oli menestynyt kisassa hyvin. Nyt tuli vaikea paikka. Hänen salaisista resepteistään ei ollut apua. Tämä koe vaati taitoa ja tekniikkaa. Ei riittänyt, että leivonnaiset onnistuivat. Niihin piti vielä keksiä ja valmistaa herkulliset täytteet.

Pinkki mietti mistä Quu pitäisi. Tyttöhän rakastaa kaikkea makeaa. Nyt tiedän. Täytän tuulihatut vaniljakermarahkalla ja tuoreilla karhunvatukoilla. Suolainen täyte voisi olla vaikkapa kirjolohenmätiä, smetanaa, kevätsipulia ja runsaasti tilliä sekä limemehua.

Kisakeittiössä alkoi kiihkeä vatkaaminen. Professori muisti, että taikinan piti antaa jäähtyä ennen kananmunien lisäämistä. Muutenhan ne kypsyisivät ja se ei ollut tarkoitus. Hän malttoi mielensä toisin kuin muut kilpailijat. Tuulihatut kohosivat hyvin uunissa. Hän varoi avaamasta luukkua, ennen kuin munakello pirahti. Täytteet odottivat valmiina.

-Viimeinen minuutti, tuulihatut tarjolle, tuomarit huutelivat. Pinkki ehti ajoissa. Hän juoksi vielä viime sekunneilla hakemaan puutarhasta muutaman orvokin koristeeksi.

-Tämän kisan voittaa Kokki Pinkki. Seuraavana meillä on pudotushaaste. Saat valita siihen raaka-aineet. Kaikkien on käytettävä niitä. Valitse itsellesi tuttuja, niin saat etumatkaa.

Professori katseli ruokavaraston vaihtoehtoja.

-Valitsen sinisimpukat.

-Hyvä valinta. Niiden kypsennys on helppoa, mutta miten maustaa ne. Siinäpä haastetta.

Kaikki kilpailijat eivät tunnistaneet, mitä saivat eteensä.

-Apua, pitääkö nämä avata ensin, jotkut kauhistelivat. He tarkkailivat, mitä muut tekivät. Helpotus oli suuri, kun kaikki ymmärsivät, että simpukoille riitti kunnon puhdistus ja nopea kypsennys kiehuvassa vedessä. Jos joku niistä ei avautunut, se jouti saman tien roskiin.

Entä ne kastikkeet. Professori Pinkki muisteli, miten hän oli tarjonnut Prinsessa Quulle simpukka-aterian.

-Taisit pitää sahramilla maustetusta kermakastikkeesta. Jos lisään liemeen vielä vähän kuusenkerkkätiivistettä, luulen että tuomarit ihastuvat.

-Kuulehan Pinkki, tunnistan tässä taas hienon aromin. Oletko käyttänyt nytkin kuusenkerkkiä?

-Kyllä vain, tiivisteellä voi maustaa sekä makeita että suolaisia ruokia.

-Annathan meillekin reseptin. Voimme taata, ettet ainakaan putoa kisasta tällä annoksella.

Professori Pinkki nautti. Hän tunsi olevansa oikealla tiellä. Kävi kisassa miten vain, voin julkaista oman keittokirjan. Laitan takakanteen tekstin: Master Chef kisasta tuttu.

Professori Pinkki pääsi kuin pääsikin kymmenen parhaan joukkoon kisaamaan voitosta.

Tarina jatkuu – luku 40

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.