neljä parasta villivihannesta

Olemme Anna-tyttären kanssa kokanneet tänä keväänä enemmän villivihanneksia kuin koskaan. Tuoreessa Martat-lehdessä ylistettiin niiden vitamiinipitoisuutta. Helsingin Sanomat listasi viisi huippua. Ne olivat nokkonen, vuohenputki, voikukka, maitohorsma ja kuusenkerkkä. Testasimme kaikki muut paitsi voikukan. Parhaita ovat sileälehtiset, mutta mökiltä löytyi vain kitkeriä sahalaitaisia.

VILLIVIHANNEKSET PANNUILLA

Kuullotin ryöpätyt nuoret nokkoset ja vuohenputket valkosipuliöljyssä inkiväärin ja kermatilkan sekä puristetun sitruunan kera. Ne maistuivat mainioilta. Leikkasin horsman alut noin 10 cm paloiksi ja ryöppäsin. Kuullotin ne samaan tapaan. Lehdet olivat hyviä, varret tikkuisia. Kuusenkerkistä valmistimme voimajuomaa teen tapaan. Maku oli yllättävän voimakas ja vähän pihkainen. Ei paha.

KEVÄTHERKKUJA LUONNOSTA

Kestosuosikkimme on ollut vihreä ihana broccolini. Se pääsi höyrytettynä pöytään villivihannesten kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.