punainen kesäkeitto

Jussi oli unohtanut lämpimään autoon pussillisen herneenpalkoja. Ne olivat nahistuneet ikävästi. – Nämä sopisivat kesäkeittoon, mies sanoi. Minä testasin ja hyviksi havaitsin. Pilkoin muutaman uuden perunan, pari porkkanaa, pari tuoretta tomaattia ja salottisipulin. Keitin ne suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Riivin herneet sekaan.

KESÄISTÄ KEITTOA

Maustoin kotipihan yrteillä. Sieltä löytyi timjamia, persiljaa, tilliä, valkosipulinvarsia ja basilikaa. Lisäsin loppuvaiheessa puoli purkillista kuohukermaa ja yrttisuolaa sekä paseerattuja tomaatteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.