yllätyslämmintä

ti 29.9.2020

Pitkä syksy ja pitkä talvi on edessä. Hämmästelin Lapista palattuamme, miten lämmintä etelässä oli. Galleria Paperihuoneen edustalla olevassa puistossa kukkivat ruusut. Lähetin niiden myötä onnittelut nimipäiväsankareille Miikalle ja Miskalle.

KIMONOSARJA

Päätin viettää laatuaikaa työhuoneellani maalaamisen merkeissä. Yllättäen japaniaiheet ovat kolahtaneet. Olen myynyt kokonaista kolme Kimono -akvarellia. Yhden Taikosta, yhden Kangasalan näyttelystä ja yhden työhuoneeltani. Taiteilija kiittää.

ke 30.9.2020

KIINAN VIIMEINEN KEISARI PU YI

Eilen oli elokuvapäivä. Kino Tavast esittää kahden viikon välein vanhoja upeita filmejä. Vuorossa oli Bernardo Bertoluccin ohjaama Kiinan viimeinen keisari. Se oli kerrassaan upea kuvaus Kiinan keisarivallan tuhosta ja sen mielettömyyksistä. Se voitti valmistumisvuonnaan jopa yhdeksän Oscaria. Seurasin kolmen tunnin elokuvaa herpaantumatta.

NÄYTTELYJULISTEEMME VALMISTUI AJOISSA

Tänään on taas kerran jännittävä päivä, kun saan viimeisimmät freskot irrotettua liimauksista. Yhden tekeminen kestää oikeasti neljä viikkoa. Ensin tehdään kehikkoon rappaus, jonka märkään pintaan kuva maalataan pigmenteillä ja vedellä. Viikon kuivumisen jälkeen kuva siirretään luuliimalla (haisee kaamealle) sideharsolle. Taas kuivatetaan viikko ja koputellaan fresko irti kehikosta. Kuvan päälle sivellään nyt D-akryyliliimaa ja siirretään se ohuelle kankaalle. Kuva siis palautuu peilikuvasta oikein päin. Seuraavalla kerralla sideharso ja ylimääräinen liima poistetaan liottamalla kankaita kuumassa vedessä. Nyt maalaus on siis ohuella kankaalla valmiina kiinnitettäväksi kiilakehyspohjalle. Työlästä, jännittävää, kiehtovaa.

pe 2.10.2020

Olen tuskaillut tietokoneongelmien kanssa. Onneksi on toimiva läppäri ja älypuhelin. Pöytäkoneemme on kaatuillut jatkuvasti. Sen kanssa on pystynyt elämään, kun muistaa tallettaa työt ajoissa. Yhteiselämä loppui, kun kone ilmoitti – uudelleen käynnistys pakollinen. Käynnistyksen jälkeen sama lätkä ilmestyi aina vaan uudelleen näytölle. Veimme koneen huoltoon. ”Täältä löytyi oikea virus, troijalainen”, pojat hämmästelivät. He suosittelivat kovalevyn vaihtoa nykyaikasemmaksi. Se vaihdettiin ja kone palasi kotiin 350 euron hintaan. Kytkin piuhat, mutta sain koneen totaasisesti jumiin. Näyttö pimeni, enkä voinut tehdä mitään. Soitin huoltoon. ”Buuttaa kone” he kehottivat. Olin buutannut, mutta tein sen vielä kerran. Ja kas, yhtäkkiä kaikki toimi! Tietotekniikka on ihmeellistä.

RIPUSTUSHOMMISSA

Olin eilen apuna, kun opiskelijatoveri Tuire ripusti Galleria Paperihuoneelle lokakuun näyttelyn. Odotan jo kovasti marraskuuta, jolloin on Paulan ja minun vuoroni. Kangasalan näyttely loppuu tänään. Lähes kaikki työt palautuvat työhuoneelleni. Siellä on jatkuva pop up näyttely.

su 4.10.2020

Viikonloppu vierähti sujuvasti läppärin ääressä. Kirjoittamisen perusopinnot alkoivat etänä. Se toimi yllättävän hyvin.

ETÄOPISKELUA

Jussi oli evakossa mökillä. Kehui, että sekin toimi hyvin. Nyt tiimimme on taas kasassa ja uusi viikko alkamassa,.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.