talvesta ei tietoakaan

ti 24.11.2020

KELTAISIA LEHTIÄ MARRASKUUN LOPPUPUOLELLA

Jouluun on kuukausi aikaa ja kelit kuin alkusyksyllä. Hämeenlinnan korkeudella on satanut muutama lumihiutale ja sulanut saman tien. Kelit ovat olleet plussan puolella. Myrskytuuli sen sijaan on riepotellut ahkerasti. Lenkkeilemme päivittäin, joten säätiloja on tullut tarkkailtua.

Freskonäyttelymme Galleria Paperihuoneella on avoinna vielä tämän viikon. Joulukuussa ripustamme pajan puolelle näyttelyn otsikolla Sininen huone. Ystäväni Mari Heininen valtaa gallerian näyttelyllä Meriruohon Mielenliikkeitä. Galleriatyöntekijämme Petri jatkaa helmikuun alkupuolelle asti. Se takaa, että galleria on avoinna pientä joulutaukoa lukuun ottamatta.

ke 25.11.2020

Päivät ovat pimeitä ja illat vielä pimeämpiä. Yritän sinnitellä ja nauttia kynttilänvalosta. Jussi ihastui lapinmatkamme jälkeen tummaan rommiin. Täytyy myöntää, että se lämmittää mukavasti.

PÄIVÄN VALONPILKAHDUS

Vietän päivittäin muutaman tunnin työhuoneella. Maalaan temperaväreillä alakerran työhuoneessani ja vedostan grafiikkaa pajan puolella. Kurssitoiminta on hiipunut koronan myötä.

JOULUKUUSI HÄMEENLINNAN TORILLA

Freskopaja onneksi jatkuu, mutta kynäilijöiden tapaamisiin ei ole tullut osallistujia. Toki sähköpostin välityksellä voi viestiä, mutta siitä on hohto kaukana.

to 26.11.2020

Päivystin eilen gallerialla. Aika kului rattoisasti, sillä pari taiteilijaystävää kävi rupattelemassa.

GRAFIIKANPAJA NÄYTEIKKUNAN TAKAA KUVATTUNA

Päivän kohokohta oli, kun yksi akvarellimonotypioistani pääsi uuteen kotiin.

SEINÄRUUSU

Se antaa aina uskonvahvistusta, että näistä neitosista pitävät muutkin.

VÄRIHEHKUA VARIKONNIEMESSÄ

Olin reipas. Kiersin rantareitin. Askelia tuli runsaat 10 000 ja aikaa vierähti lähes kaksi tuntia. Ilma oli tyyni ja päivä valkeni lenkin edetessä. Kimmoke aamukävelyyn tuli Radio Hämeen lähetyksestä. Siellä hehkutettiin Varikonniemen jouluvaloja. Ne olivat häikäisevät. Kuin sadusta.

pe 27.11.2020

Black Friday. En ole menossa tekemään edullisia heräteostoksia, mutta sen verran innoistuin, että päivitin omille sivuilleni Taikoon uusimpia japaniaiheisia akvarelleja.

Taiko – taidekauppa verkossa https://www.taiko.art/marja-leenaetula hehkuttaa 10% alennusta koodilla BLACK10. Päivitin sivuilleni uusia akvarelleja. Ne ovat nähtävissä livenä vielä tänään ja huomenna Galleria Paperihuoneella.

la 28.11.2020

En tiedä puriko alennus, mutta niin vain kävi, että yksi eilen lataamistani akvarelleista myytiin tänään Taikossa.

Se oli mukava yllätys. Suunnittelen jo, että ripustan ensi vuoden puolella kimonoaiheisen näyttelyn grafiikanpajallemme.

Joulukuussa siellä on meidän pajalaisten oma näyttely otsikolla Sininen huone.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.