valoisia päiviä

ke 20.1.2021

SININEN VALO

Auringonsäteet ovat hellineet tällä viikolla. Olen kävellyt päivittäin Vanajaveden rannassa ja linnanpuistossa. Jussin kanssa kierrämme lähikorttelin. Juhlistimme eilistä Heikinpäivää kuohuviinillä. Näin korona-aikana pienetkin ilot piristävät.

Käyn päivittäin työhuoneella. Viimeistelin tänään helmikuun pajanäyttelyyn tulevia maalauksia. Ei todellakaan riitä, että saa kuvan aikaiseksi. Sen jälkeen pitää maalata reunat siisteiksi ja kiinnittää taustalle ripustuslanka silmukkaruuvien avulla. Eikä sekään riitä. Pitää keksiä teokselle kiehtova nimi.

AKVARELLINI PERHOSTEN TANSSI PÄÄSI SIIVET KANTAA NÄYTTELYYN

Tämän viikon haasteena on uskaltautua julkisilla kulkuvälineillä Helsinkiin. Päivystän lauantaina Siivet kantaa -näyttelyssä AkvArt galleriassa Humalistonkadulla. Junalippu on ostettu ja avainhenkilö lupasi tulla avaamaan oven. Toivottavasti joku tuttu tulee rupattelemaan.

pe 22.1.2021

Tänään valosta ei ollut tietoakaan. Tein aamulla reippaan kävelylenkin linnanpuistossa. Maisema oli sumuinen ja talvisen kaunis.

SUMU

Meillä Linnan martoilla oli eilen kuvien katselmus maaliskuun kirjastonäyttelyä varten. Näyttelyn teema on Ilo ja oivallus. Töitä on tarjolla noin 200. Tänään ihmettelimme kirjastossa, miten saamme edes osan niistä mahtumaan galleriatilaan. Ripustuspäivästä on tulossa vähintäänkin mielenkiintoinen.

ma 25.1.2021

Viikonloppu Helsingissä ja Espoossa sujui hyvin, vaikka junamatkalla maski ahdistikin. Onneksi mukana oli mielenkiintoista luettavaa. Ne olivat oikeasti tenttikirjoja, mutta olisin voinut lukea ne muutenkin.

Virginia Woolfin Oma huone on julkaistu 1929 ja sanoma on edelleenkin ajankohtainen. Kirjoittavalla naisella pitää olla rahaa ja oma huone. Petri Tammisen ja hänen poikansa Antin kirjeenvaihto on harvinaisen rehellisesti kirjoitettu. Olen tehnyt vuosia sitten töitä Petrin isän kanssa. Hän oli turkulainen tv-kuvaaja. Petrin olen tavannut Ahlmanin kirjoittajakurssilla. Päivystys AkvArt-galleriassa sujui vauhdikkaasti, sillä kävijöitä riitti. Ilokseni siellä kävi monta tuttua.

Jatkoin päivystyksen jälkeen matkaa Espooseen. Vietin iloisen viikonlopun Miikan ja Lauran luona. Ulpu ujosteli hetken, mutta se meni nopeasti ohi. Sunnuntaina Anna tuli poikien kanssa käymään. Serkukset kävivät hiihtämässä ja luistelemassa. Minä tein kävelylenkin Lauran kanssa. Ennen niin rauhallinen Kurttila on nykyään rakennettu täyteen pientaloja. Toisaalta lapsilla riittää seuraa, sillä naapureissa on paljon kavereita.

Viikonlopun saavutus oli, kun sain Miikan avustuksella tehtyä Marttojen näyttelyyn sekä julisteen että kutsukortin.

Sain junamatkalla sähköpostiin Taikolta viestin, että grafiikanvedokseni Satumaa on myyty. Maanantaina tuli seuraava viesti. Myös akvarellini Lumivalko on myyty. Taiteilija on hämmästynyt ja kiittää kauniisti. Ostajilla on hyvä maku. Molemmat työt olivat myös omia suosikkejani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.