valonpilkahduksia

to 8.4.2021

Nyt, kun hallitus suunnittelee koronarajoitusten lievennystä, tuntuu että elämä voittaa. En ole uskaltanut katsoa ensimmäistäkään matkailumainosta, vaikka niitä tulvii sähköpostiin.

PUHEENJOHTAJAMME PETRA ON TYYTYVÄINEN KAATOPAIKALLE LÄHTEVÄÄN KUORMAAN

Kunnostauduimme eilen siivoamalla Galleria Paperihuoneen kellarivarastoa. Päivystäjämme Petri on rakentanut ansiokkaasti hyllyjä. Ainoa ongelma on, että niiden pitäisi mahtua täpötäyteen tilaan. Nyt on toivoa.

ti 13.4.2021

Luvassa on ennätyslämmin viikko. Kävin aamulenkillä. Viereisessä Ystävyydenpuistossa oli riemastuttavia taideteoksia.

TAIDETTA YSTÄVYYDENPUISTOSSA

Tunnistin taiteilijaystävä Elina Vänttisen ja MInttu Saarisen kädenjäljet. Osallistuin vuosi sitten puiston pop up -näyttelyyn. Hyvä kun perinne jatkuu.

Ilonaihetta löytyi lisääkin, kun eilen käynnistyi Hämeen kesäyliopiston kirjoittajakoulun luovan kirjoittamisen paja. Etänä tietenkin. Zoom on ehtinyt tulla hyvinkin tutuksi. Tapaamme kevään aikana kuusi kertaa maanantaisin. Parasta kurssissa on, että saamme lähettää viiden liuskan mittaisia tekstejä opettajan ja muiden arvioitaviksi. Merete Mazzarellan sanoin: ”Elämä ja kirjoittaminen kuuluvat yhteen.”

to 15.4.2021

Kurssitovereiden kirjoituksia on tullut pikku hiljaa sähköpostiin. Olen kovassa seurassa. Tarinat ovat kiehtovia. Onneksi tässä iässä ei tarvitse päteä. Kirjoittelen omaksi iloksi ja olen kiitollinen palautteesta.

JUSSIN PORRASTREENIT

Kun Jussi ei ole jaksanut lähteä kuntosalille, ohjaajamme fysioterapeutti Rauna tuli kotikäynnille. Hän laittoi Jussin tiukille. Laati kunto-ohjelman, johon kuuluu jokapäiväinen ulkoilu, porrastreenit, pyöräilyä kotiin hankitulla laitteella, painonsiirtoa jalalta toiselle sekä kolme kertaa kymmenen sarja tuolilta ylös nousua. Minä omaishoitajana tietenkin valvon. Rauna jätti taulukon, johon ruksataan päivittäiset suoritukset. Hän lupasi tarkistaa sen neljän viikon kuluttua.

Minä olen käynyt Tasapainoklinikalla yksityistunneilla. Tänään Laurent testasi tasapainoani kipurajoille asti. Seisoin puolikaaren muotoisen pallon päällä ja kuljetin painavaa pikkupalloa puolelta toiselle. Eikä siinä kaikki, hän käänsi pallon ja minun piti tasapainoilla kiikkerällä alustalla. Pelotti, mutta pärjäsin. Jatkan taas ensi viikolla harjoituksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.