vegeruokaboksi testissä

AINEKSET TOFUPASTAAN

Annoin kotiin kuljetettavalle ruokaboksille toisen mahdollisuuden. Tilasin nyt kasvisversion ja keväthuumassa vielä hedelmäboksin. Yllätyin taas iloisesti. Ainekset kolmeen seuraavaan ateriaan olivat erinomaiset ja ohjeet selkeät. Aloitin kasvispastalla, jossa oli mukana uudenlaista tofua. Jalotofu paahtopalat olivat maukkaita toisin kuin maustamaton tofu. Suikaloin ainekset ja kuullotin ne pannulla. Lisäsin tofun, maustoin currylla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoitin joukkoon purkillisen kaurakermaa ja lisäsin lopuksi puristettua sitruunamehua ja runsaasti lehtipersiljaa.

PASTA-ANNOKSET KAHDELLE (RUOKAA RIITTI VIELÄ SEURAAKSI PÄIVÄKSIKIN)

Tarjosin kastikkeen valutetun pastan kanssa. Maku oli yllättävän mieto. Punainen chili ei ollut vahva. Lisäsin annokseen tilkan valkosipuli-chililikastiketta. Potkua rupesi löytymään.

RUNSAS HEDELMÄBOKSI

Hedelmäboksiksista olisi riittänyt isommallekin joukolle. Erikoisuutena oli makeat Anjou-luomupäärynät.

HEDELMÄSALAATTI MAISTUI

Maistelimme niitä sellaisenaan. Vaikka ne olivat aika kovia, makua riitti. Pilkoin aineksista makoisan salaatin.

AINEKSET LINSSIPATAAN

Toinen kokeiluannos oli mausteinen linssidahl ja basmatiriisiä.

PILKOIN JA RAASTOIN – HÖYRYTIN LISÄKSI BROCCOLINOJA

Pilkoin ja raastoin kasvikset. Kuullotin ne pannulla tilkassa oliiviöljyä. Maustoin reippaasti chili- ja curryjauheella, suolalla ja mustapippurilla. Lisäsin purkillisen kookosmaitoa ja huuhdotut kypsät linssit.

BASMATIRIISI JA LINSSIT KYPSYMÄSSÄ

Haudutin kuusi minuuttia, lisäsin hienonnetun lehtipersiljan ja puristin sitruunan mehua.

MAUSTEINEN JA HERKULLINEN LINSSIPATA ON VALMIS

Tarjosin keitetyn basmatiriisin kera. Olin tyytyväinen makuun, joka ei ollut liian tulinen.

PAD THAI AINEKSET

Kolmas ruokalaji oli otsikoitu Herkullinen vege pad thai. Ruoka oli tuiki tuttu Thaimaan matkoiltamme. Kasviksia, kananmunia ja nuudeleita. Makua antamaan sekoitettiin kastike, johon tuli puolikas chili, 2-3 ruokalusikallista soijakastiketta, 2 rkl valkoviinietikkaa ja 1 rkl sokeria. Leikkasin porkkanat ohuiksi tikuiksi ja pilkoin kevätsipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumensin laakean pannun ja kypsensin kasvikset öljyssä. Rikoin pannulle kaksi luomukananmunaa ja sekoitin ne kasvisten joukkoon.

PAD THAI KAHDELLE YLELLISESTI PUNAVIININ KERA

Lopuksi pannulle pääsivät valutetut nuudelit ja kastike. Suolapähkinät olisivat kuuluneet joukkoon, mutta Jussi ehti syödä ne. Maku oli kohdallaan ja valmistus nopeaa.

PAAHTOLEIPÄÄ JA LUOMUMUNIA

Koska luomumunia oli vielä kaksi jäljellä, paistoin meille herkullisen aamupalan. Kuumensin paahtoleivänviipaleet pannulla ja rikoin munat joukkoon. Kun ne kypsyivät hetken, käänsin koko komeuden, lisäsin juustopalat ja maustoin suolalla sekä mustapippurilla. Tukeva aamiainen maistui kahvin kanssa.

PAISTETTUA RIISIÄ TATTIEN KERA

Keitin basmatiriisiä niin runsaasti, että siitä riitti iloa vielä pariin ateriaan. Sulatin pussillisen viime kesän punikkitatteja. Kuumensin ne pannulla ja pilkoin sekaan palan purjoa sekä pieniä luumutomaatteja. Lisäsin riisit ja kananmunan. Sekoitin tasaiseksi ja maustoin suolalla ja sitruunapippurilla. Tämän helpommaksi ruuanlaitto ei tule.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.