mökkikausi alkoi äitienpäivänä

su 9.5.2021

Anna, pojat ja Jussi tulivat lauantaina iltapäivällä Hämeenlinnaan. Jatkoimme saman tien matkaa mökille Hattulaan. Mökki oli siisti vapun jäljiltä. Samu ja Miska kantoivat puita ja Jussi sytytti takan. Anna ja minä laitoimme puhtaat vuodevaatteet sänkyihin. Sen jälkeen olimme valmiit juhlimaan.

ÄITIENPÄIVÄHERKKUJA

Casa Maria cava oli ehtinyt jäähtyä sopivasti. Pojilla oli punaista limua. Marmorikakku oli suussa sulava. Vaikka en ole makean ystävä, pähkinävaahdolta maistuva täyte oli herkullista.

VANAJAVESI ILTA-AURINGOSSA

Järvi oli tyyni ja aurinko lämmitti vielä illalla. Anna ja pojat virittelivät koivuun mahlanjuoksutuspullon. Liekö koivu kovasti vanha ja kuiva, mahlaa tuli vain vähän.

SAMUN JA MISKAN KORTIT

Sunnuntaina pojat toivat meille molemmille lahjoja. Myös Miikan perhe muisti äitienpäivää kortilla ja kukkaistervehdyksellä. Mummi kiittää.

MIIKAN ONNITTELUKUKAT
KORTTI KAUKLAHDESTA

Ehdimme päivän aikana tehdä kävelylenkin ja haravoida pihan. Iltapäivällä suunnistimme Goodmanille susheille. Ajito Sushissa oli äitienpäivän viettäjiä jonoksi asti. Mahduimme mukaan. Tuntui, että elämä on palaamassa entiselleen.

ke 12.5.2021

Olemme vaihteeksi kaupungissa, mutta mökkiloma jatkuu jo huomenna. Nuoriso on tulossa hellesäiden houkuttelemina. Kävin aamulla kuntosalilla. Ohjaajamme belgialaissyntyinen Laurent kysyi, mikä liputuspäivä tänään on. Tiesin, että liputamme J. V. Snellmanin kunniaksi. Lihamestari? Laurent kysyi. Ryhmämme purskahti nauruun, vaikka kysymys oli looginen. Kerroimme kilvan, mitä muistimme historiasta. Se oli aika vähän. Muistimme sentään, että herra Snellman komeili aikoinaan arvokkaissa seteleissä.

Tarjosin palattuani Jussille kylmän siiderin parvekkeella. En olisi uskonut, että oli pakko tulla jäähylle varjoon, sillä auringon paahde oli armoton. Talvikalpealle iholle se oli kerta-annoksena liikaa.

pe 14.5.2021

Mökkikausi jatkui helatorstaina. Anna otti meidät kyytiin Hämeenlinnasta ja palautti illalla, sillä Jussilla oli perjantaiaamuna kello kahdeksan hammaslääkäri. Matkat Hätilään ja takaisin taittuivat taksilla. Jatkamme mökkeilyä tänään.

VIHERRYSTÄ

Luonto oli herännyt viikossa. Alkukesän heleys on aina yhtä hämmästyttävää. Pikkupojat kirmailivat nakuina mökkipihalla ja kävivät kastautumassa järvessä.

ULKORUOKAILUA

Söimme ensimmäisen kerran tänä vuonna ulkona. Tarjolla oli lasten toivomuksesta spaghettia ja jauhelihaa, aikuisille nokkosmuhennosta ja perunoita.

su 16.5.2021

Auringonpaiste helli viikonloppuna. Lapset nauttivat täysillä kesästä. Meillä aikuisilla oli kädet täynnä mökkihommia.

ULPU JA MISKA LÄMPIMÄSSÄ KYLVYSSÄ

Muutama sadepisarakin saatiin, mutta ne menivät onneksi nopeasti ohi.

MIIKA HALKOHOMMISSA

Miika hakkasi talvella kaadetuista puista halkoja, Anna ja Laura tyhjensivät romueteistä ja minä istutin kesäkukkia.

MISKA, ULPU JA VISA PILLIMEHURETKELLÄ

Ehdimme myös pillimehuretkelle ja Annan terävät silmät näkivät ensimmäisiä korvasienivauvoja. Jätimme ne vielä kasvamaan.

LAPSET HERKUTTELIVAT HAMPURILAISILLA

Nuoriso palasi lauantai-iltana kotihommiin. Niin mekin Jussin kanssa. Minulla on urakkana pyykkipusseja ja sen jälkeen puhtaiden mökkivaatteiden lajittelua. Niistä taitaa suurin osa päätyä Fidaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.