juhannusruusujen aikaan

ma 21.6.2021

MÖKKIPIHA KUKKII

Tänään on kesäpäivän seisaus ja juhannusviikko mökillä alkamassa.

GRILLILLÄ LOHTA JA OTSON KALASTAMA AHVEN

Olen vieläkin pyörryksissä viime viikon kirjoittajakurssista Tampereella ja viikonlopun hulinasta, kun meitä oli parhaimmillaan kymmenen ruokapyödässä.

MÖKKILOUNAALLA

Sääennusteen mukaan helle jatkuu. Tähänkin rupeaa tottumaan. Jaksan edelleen hämmästellä, että iltapäivisin keinulla on liian kuuma istua.

ti 22.6.2021

Helle jatkuu. Luvassa on jopa yli 30 astetta. Minä vietän päivät ulkona – varjossa. Jussi viettää päivän kuumimmat tunnit sisällää – varjossa.

KESÄPARATIISIMME

Mökkielämä on rauhoittunut. Kokkaan uusia perunoita, graavia lohta ja silliä. Se on kesäruokaa parhaimmillaan. Jos ruokakaapit uhkaavat tyhjentyä, voin tilata Parolan K-Supermarketista lisää. Kuljetusmaksu on vain kymmenen euroa, ei paha.

to 24.6.2021

Jussinpäivä. Juhlavieraat Lii ja Kaizu tulivat jo juhlapäivän aattona. Meidän viinikellarissamme oli vain olutta ja lonkeroa, mutta Kaizuun voi aina luottaa. Hän toi tullessaan kylmän cavan.

MALJAT KESÄLLE

Istuimme keinulla (vaikka keinua ei enää olekaan) ja kilistimme kesälle. Ilma oli painostava ja taivas vetäytyi pilveen.

MALJAT KEINULLA HYVÄN SÄÄN AIKAAN

Kolmelta sade alkoi ja me siirsimme leirin katoksen alle. Tarjosin perinteistä mökkiruokaa eli uusia perunoita ja silliä. Kun hyttysarmeija hyökkäsi, siirryimme suosiolla sisälle laulamaan entisaikojen malliin.

JUSSINPÄIVÄN BRUNSSI

Brunssikin oli perinteinen. Kaizun kylmälaukusta löytyi lisää cavaa. Lauloimme Jussille onnittelulaulun ja hän hykerteli saadessaan lahjaksi pussillisen sokerikorppuja. Reipas kävelylenkki jäi lyhyeksi, sillä hyttyset olivat kimpussa. Pukeuduimme kaupunkiasuihin ja lähdimme juhlistamaan Jussinpäiviä gourmetravintola Uomaan Hämeenlinnaan.

RAVINTOLA UOMASSA HERKKULOUNAALLA

Olin vaikuttunut, sillä ruoka oli herkullista. Suosittelen lämpimästi. Olemme nyt kaupunkikodissa pesemässä pyykkiä. Jatkamme mökkilomaa huomenna, kun Anna ja pojat tulevat hakemaan meidät. Hyvin tämä mökkeily näinkin pelittää ilman omaa autoa.

pe 25.6.2021

Juhannusaatto. Toivotin Facebookissa heleää juhannuta ystäville syötävien orvokinkukkien kera.

HELEÄÄ JUHANNUSTA!

Olemme vielä kaupungissa. Kävin aamulenkillä ja totesin, että taas on tulossa helteinen päivä. Jokohan järvi on vapaa? Olin aikeissa mennä uimaan ennen Liin ja Kaizun tuloa, mutta peräännyin, kun rannassa kävi molske.

KUOREITA

Kuoreilla oli kutuaika ja ne olivat vallaanneet rantaveden. Kaloja on satamäärin. En ole aikaisemmin nähnyt moista kuhinaa omassa rannassa.

su 27.6.2021

Palasimme juhannusaattona mökille. Kävimme matkalla kaupassa. Viikonlopun ostokset kymmenelle hengelle oli aikamoinen urakka, vaikka selvisimme vain perusaineksilla.

TULIAISKIMPPU JA KESÄN ENSIMMÄISET MANSIKAT

Miika toi tullessaan muikkuja, lohta ja sisäfilettä. Ne takasivat, että juhannuksena herkuteltiin.

YÖKALASTAJAT

Lapsilla oli lupa valvoa aattona niin pitkään kuin halusivat. Miika kyseli puolen yön aikaan, ketkä lähtevät hänen kanssaan uistelemaan kuhaa. Otso ja Miska ilmoittautuivat.

SADEPÄIVÄN VIRIKKEITÄ

Juhannuspäivänä rankka ukkosmyrsky pyyhkäisi mökkipihan yli. Ilta oli kuitenkin kaunis. Anna lämmitti saunan ja kaikki uivat järvessä. Pikkupojat innostuivat hyppelemään laiturin päästä veteen. Sitä iloa riitti niin pitkään, että Anna joutui komentamaan innokkaimmat saunaan lämmittelemään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.